16/06/2009

Hellre en tacksam thailändsk kvinna än en bortskämd svenska

Las har och har!

"Ibland måste kvinnor hålla sig lugna och göra som mannen säger. Jag förstår att norska män hellre vill ha ryska och thailänska fruar. De gillar åtminstone sex och är bra på att laga mat" Sa sager norska debattoren Hanne Nabintu Herland vid ett valupptaktmote. "Norska kvinnor ställer för många krav på mannen, men inte på sig själva. Andra kulturer är bättre på att lära upp kvinnorna till att tillfredsställa mannen sexuellt. Mannen behöver sex och kvinnan borde vara hängiven att tillfredsställa mannen" säger hon. Hur kan man fa uttrycka sig sa? Skulle nagon stalla sig upp och saga att alla svarta manniskor borde stada gatorna skulle denne bli kallad rasist (helt ratt) men om nagon sager att kvinnan ska lyda order fran mannen och vara hemma och laga mat och tillfredsatalla mannen (i stort satt bli hans slav) ar det helt ok? Ar det inte nastan hets mot folkgrupp som det sa fint heter i Sverige?

Pa min tidigare blogg skrev jag ett langt inlagg om min kollega som lyckades gora mig rod i ansiktet av ilska hennes forsta vecka pa min avdelning. Jag fick en hel del kommentarer pa den bloggen att jag var rasistisk sa jag tog bort inlagget, men ni ska anda fa en kort sammantfattning av vad som hande; sa fort nya tjejen horde att jag var fran Sverige kollade hon snett och sorgset pa mig och sa att det var synd om skandinaviska tjejer. Oforstaende fragade jag henne vad hon menade och for att gora henens langa diskussion kort sa menade hon att vara foraldrar slanger ut deras dottrar ur sina bon precis som faglar och sa far man falla eller flyga bast man vill. Mycket battre var det dar hon kommer ifran (Pakistan) dar hennes foraldrar ser till att hon far en bra man som kan forsorja henne och ge henne ett bra liv. Mitt svar blev kort och gott att jag kan fixa ett bra liv til mig sjalv! Da kollar hon pa mig som om jag vore dum i huvudet och klacker ur sig "Maria, you have to understand that women are born to serve men..." Min foljfraga blev da varfor hon jobbar hos oss, borde inte hennes man forsolja henne...? Da borjade hon grata och jag fick mig en utskallning fran var davarande chef.

For att lugna mig sjalv forsokte jag intala mig sjalv att det var henne det var synd om. Idag, mer an ett ar senare inser jag att hon ar lycklig pa sitt satt och jag pa mitt sa allt ar frid och frojd men det tog mig laang tid at acceptera hur hon kan leva som hon gor och jag kan fortfarande irritera mig nar vissa diskussioner kommer upp. Jag har ocksa insett att en av mina svagheter ar att jag ibland har svart att acceptera andra som de ar.

Jag tycker alla ska fa valja att leva sina liv som de sjalva vill. Vill en kvinna vara hemmafru eller en man "hemma-man" sa ar det val upp till dem. Det jag tycker ar fel ar nar nagot visst forvantas av en bara for att man ar just kvinna eller man. Alla har vi olika intressen och vill leva vara liv pa olika satt och det ska andra kunna acceptera.




xoxo

7 comments:

  1. Johan Andersson16/06/2009, 14:05

    Där ser man... feministMajja kan numer acceptera att alla inte är precis som hon själv. Vad säger Erika då? Har hon kommit lika långt?

    Bra skrivet i alla fall, creds till Majja!

    ReplyDelete
  2. men halla liksom, vem tror hon att hon ar???

    Haller med dig om att alla maste accpetera folk som dem de ar, men jag kan bara inte acceptera kulturer som fortrycker kvinnor. Tyvarr

    ReplyDelete
  3. Vad som retar mig mest med det du berättar är att chefen skällde ut dig. Vilken fegis, det var ju hon som började vara otrevlig mot en folkgrupp inte du.
    Tyckte din fråga var rättfärdigad.

    Jag är glad att jag är svensk, jag kan stå på mina egna ben och behöver inte en man för att vara lycklig. Men samtidigt så kan jag ställa krav på mig själv för när jag är i förhållande så är det kompromisser från BÅDA sidorna som gäller.

    Bra inlägg.

    PS Thailändskor och Ryskor är ofta tacksamma på utsidan men inombords så gråter de. Det skulle jag också göra om jag var gift med en 20-40 år äldre äckelgubbe.

    ReplyDelete
  4. Ush sa sorgligt men att de oftast inte ar lyckliga ar ju en sjalvklarhet. For manga ar det ju bara ett satt att komma till ett rikt land och fa uppehallstillstand dar. Den smarte borde lamna sin snuskiga man nar hon fatt uppehallstillstand och lart sig spraket, han fortjanar inte battre an sa!

    ReplyDelete
  5. Får står precis varför de gör det.

    Tyvärr kan de dock inte lämna dem bara för att de har fått ett uppehållstillstånd eftersom det förlängs inte om de inte är tillsammans med personen längre. De måste vänta tills de fått permanent UT.

    Många Thailändskor i Thailand tar dock hämnd. Utlänningar får inte äga mark i Thailand så många män köper saker i sina fruars namn. Jag ler inombords varje gång de blir dumpade :)

    ReplyDelete
  6. Haha, skit va bra! Verkligen ratt at de ackliga mannen.

    Kan verkligen inte fatta att det finns sanna idioter som koper sig fruar, varlden ar allt bra sjuk.

    ReplyDelete
  7. Peter Cedervik06/07/2009, 10:54

    Det tragiska med den här bloggen är att på alla bilder jag ser, ser jag en tjej som inte klarar av att, som det så fint heter i Sverige, stå på egna ben. När personer som dig bevisligen använder sin kropp och sitt utseende för att kunna visa sin individualitet då önskar jag att jag inte var svensk. Det har ingenting med det du kallar att alla ska vara sig själva. Om du visste bättre skulle du även visa respekt för den kvinna från pakistan som inte har samma yliga värderingar som du. Om du tänker efter en liten stund till så är det denna kvinnan visar respekt för en annan person. I Sverige tror vi att frigjordhet är det enda som gäller och kör över människor åt höger och vänster. Vi vill påpeka om våra rättigheter men stuntar helt i våra skyldigheter. Tänk efter en gång till, snälla!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...