19/07/2018

Två dagar i Sveti Stefan - Montenegro








Det kändes lite häftigt att rulla in i Montenegro. Trots att det Montenegro blir allt mer populärt bland turister från hela världen så är det långt ifrån lika exploaterat som Kroatien, Italien eller Grekland. 

Vårt första stop var för lunch och bad i staden Hercig Novi. Jag åt någon udda potatispannkaka medan de andra fick i sig nån överkokt pasta. Kroatien hade, enligt mig, nte bjudit på några överdrivet bra matupplevelser och Montenegro fortsatte i samma trend. Efter maten hanns det med lite bad innan vi rullade vidare. Hercig Novi kändes lite spännande och annorlunda men inte så mycket mer än så. Stränderna uppköpta och fylda med parasoll och staden kändes lite stökig. 

Vi rullade sedan vidare, hann med en bilfärja och kom på sen eftermiddag fram till utkanten av Sveti Stefan där vi hyrt en stor lägenhet med havutsikt för två nätter. Vi gick till matbutiken (ofta en favorit när jag är utomlands) och handlade hem smått och gott, lagade middag hemma och satt sen i timmar på balkongen, åt gott (för en gångs skull) och såg solen gå ner över klipporna. Det är verkligen kul att resa med vänner!

Dagen efter åkte vi bort till andra sidan av Sveti där vi på förmiddagen intog en näst intill öde stenstrand en bit från ”centrum” och på eftermiddagen låg på svetis egna sandstrand. Sveti Stefan var coolt men ändå lite av en besvikelse. Vi hade missat den lilla detaljen att hela ön/byn från 400-talet numer var uppköpt av en ett lyxhotell och bara fick tillträdas ett par gånger per dag. Så vi fick helt enkelt nöja oss med att titta på byn utifrån, väldigt vackert men ändå lite tråkigt. 

På kvällen åt vi middag på en fiskrestaurang nere vid vattnet. Åt en god förrätt men huvudrätten hade de dränkt i soja… Jag må ha Italienska förväntningar på maten men vad sjutton… tom jag kan laga ihop en godare pasta seafood än de där nere… :)

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...