15/07/2018

Krka nationalpark





Våra första två nätter i Kroatien hade jag och Toffe hyrt en tvåa inne i Split. Jag hade googlat fram massor av sevärt omkring Split men fick till slut banta ner det till tre aktiviteter. 

Första morgonen åkte vi till Unesco-staden Trogir, tog en promenad genom gamla stan och längst hamnen. Vi köpte frukost på ett lokalt bageri och satte oss i en park och mumsade i oss den. Trogir var mysigt men det räckte med ett par timmar här för min del. 

Vi åkte sedan vidare mot nationalparken Krka. Då vi missade motorvägspåfarten tog vi istället landsvägarna vilka bjöd på en 30 minuter längre sträcka men vi fick istället hälsa på både frigående kossor och får som här och var traskade på vägarna vilket djurälskaren Maria blev lycklig av. 

Väl framme i nationalparken blev vi lite skeptiska, var det här en turistfälla? Vi fick vänta en halvtimme på en varm buss innan vi äntligen kördes in i parken. Där var informationen bristfällig så vi tog saken i egna händer och började traska runt i värmen. Vårt dåliga humör vändes fort, Krka nationalpark visade sig snabbt bli en av de häftigaste och vackraste naturupplevelser i hela mitt liv. Det ena vackra vattenfallet avlöste det andra, naturen var sagolik och vyerna dramatiskt vackra. Jag var helt såld och ville inte åka härifrån. I timmar gick vi runt, plaskade i vattnet och bara njöt. Vi var här en lite halvmolnig dag och samma dag som Kroatien skulle spela final i fotbolls-VM vilket säkerligen drog ner besökare men jag gissar att parken i vanliga fall kan bli översvämmad av turister men vi hade tur och fick en lugn och helt underbar dag här. 

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...