17/07/2018

Lite mindre än ett dygn i Dubrovnik







Bilsträckan från Makarska till Dubrovnik gick längst kustremsan och var nog en av de vackraste vägar jag någonsin åkt på. Highway 1 i Kalifornien rullar ner på en andraplats tätt följt av många vackra vägar i Italien och några i Sverige. Det var en trivsam körning på 4 timmar. Vi lyssnade på sommarprat och stannade till i nån by, några utsiktsplatser och vid en bondgård där bonden själv sålde sin egna frukt längst vägen. 

Det var sen eftermiddag när vi kom fram till Dubrovnik där våra vänner Jens och Sara väntade i lägenheten vi tillsammans hyrt. Vännerna dukade upp kall öl och cider med tilltugg medan vi gjorde oss hemmastadda och någon timme senare traskade vi alla fyra ner till stadskärnan. Dubrovnik var vackert men hysteriskt. Trots att vi med glädje upplevt ett Split överfyllt av folk några dagar senare kändes det inte lika kul att trängas med alla turisterna på Dubrovniks små gator. Sara hade fått en restaurangrekommendation vilken visade sig ligga precis intill vattnet och precis intill en liten pir där en av scenerna från Game of Thrones spelats in. För det är ju faktiskt så att en stor del av Dubrovniks turister är där just för att se var den hypade serien Game of Thrones filmat många av sina scener. Maten var så där men sällskapet och vyn av toppklass. 

Morgonen efter var vi uppe med tuppen och hann upp och runt hela den 2km långa stadsmuren runt Dubrovniks gamla stad. Det var en härlig morgonpromenad om en lite varm. Dubrovnik är verkligen vackert men just på grund av de stora mängderna turisterna hamnade den inte på min topplista och det kändes alldeles lagom att lämna staden redan före lunch för att åka mot Montenegro hela gänget ihop.

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...