02/10/2018

Med bästis i Riga







Sista helgen i September var jag iväg på en minisemester med min allra äldsta barndomsvän. Vi har känt varandra precis hela livet och är som systrar. Vi har haft den traditionen att hitta på något kul ihop varje år. Det har varit allt ifrån härliga 10-dagars semestrar utomlands till lite enklare lång-helgövernattningar hos varandra. Men det har alltid varit tid bara vi två fått ha ihop. Minnen vi byggt tillsammans. För några år sedan bar det av med kryssning till Tallinn och hade fantastiskt kul och i år gjorde vi en liknande resa, fast till Riga. 

Vår helg bestod av det mesta en tjejhelg ska bestå av, och lite till. Vi invigde vår helg ihop med en fika på stan, på Waynes coffee, drack varmt och delade på en morotskaka. Precis som vi gjorde när vi var tonåringar. Väl på båten började vi i spa’t och satt länge i både bubbelpool och bastu. Vi hann sen med en drink innan det var dags för den stora buffémiddagen vi bokat. Maten var kanske inte jättegod men vi hade kul när vi plockade och smakade av det mesta. Kvällen bjöd sen på uppträdanden, karaoke och allt sånt som hör en kryssning till. 

På lördagsmorgon kom vi till Riga. Det regnade när vi kom in i hamn men strax efter vi klivit i land sprack solen upp och gav oss en härlig dag i stan. Vi tog långa promenader. Var på marknad. Åt en rolig korvlunch. Kikade några butiker och såg sevärdheter. 

När vi sen blev ombord på båten igen checkade vi in oss på spa’t igen men den här gången hade vi lagt till massage och ansiktsbehandling. Trots en lite tafatt ansiktsbehandling var det skönt efter en heldag runt i Riga. Vi åt en enklare middag och tog sen in drinkar medan vi både hann med bingo, uppträdanden och dans. Nån gång efter midnatt började det dock gunga något fruktansvärt och vi drog oss tidigare än tänkt mot hytten. Lite snopet avslut på resan men på det stora hela hade vi en toppenhelg. Och viktigast av allt, vi fick massor av kvalitetstid ihop precis som två bästisar behöver.

xoxo


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...