15/10/2018

Andalusien - Otura och Nerja





När vi under sommaren fick en vecka kortare semester än de flesta av våra vänner och kollegor var vi lite bittra. Vi kunde stannat en hel vecka till nere på vår favoritplats Gullholmen då vädret var bättre än bäst men vi valde att återgå till vardagen redan efter tre veckor semester. Men desto gladare var vi nu i höst när vi precis när mörkret och kylan början lägga sig över vår stad får checka ut för en veckas semester nere i Andalusien på Spaniens solkust. 

De här traditionella semesterorterna är egentligen inte vår sak men hela anledningen till att vi åkte till Spanien är för att Toffe syster med familj bor där nere den här hösten och vi ville hälsa på dem. De bor i en fantastik villa med pool bara några km från Sierra Nevada och några minuter utanför Granada. 

Första dagen spenderade vi "hemma" vid poolen och på kvällen blev det en aperitivo på en närliggande bar/restaurang. Vi hade lämnat bakom oss ett 10-gradigt Stockholm och möttes av ett 30-gradigt Spanien.  


Andra dagen sjönk morgontemperaturen drastigt. En tornado (!) hade svept in över Portugal och vi fick under förmiddagen se resterna av den vilken gav oss en kanska fascinerande show av regnoväder. vi passade då på att packa hela familjen i ett par bilar och åka ner till Nerja och den berömda grottan där, Cueva de Nerja. Det är Europas största grottsystem och var väldigt imponerande och spännande. Grottan gjorde sig inte riktigt på bild men jag bjuder på en. 




När vi kom ut ur grottan hade solen spruckit upp och värmen trängde sig på igen. Vi åkte då ner till Nerja by, åt glass, promenerade runt och spanade in den magiska utsikten från Balcon de Europa. Nerja som stad/by var mycket trevligare och finare än jag trott och jag är glad att vi åkte förbi där trots att det eg inte stod på vår utgångsplan. 

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...