16/10/2018

Andalusien - Torremolinos, Puerto Banos och Marbella



Dag 3 påbörjade jag och Toffe vår sedvanliga roadtrip. Det här med att semestra på en och samma plats gör vi enbart på Gullholmen annars vill vi under våra resor se och uppleva så mycket som möjligt. Vi rullade ganska tidigt på morgonen och valde en vacker omväg där vi i över en timme rullade längst olivlundar och fick där och då lära oss att Spanien är världsledande i olivoljetillverkning, jag som alltid trott det var Italien. 

Första stoppet blev i Torremolinos. Vi tog en ganska lång promenad längst den välskötta och turistiga strandpromenaden och stannade sedan för en Spanskt mått tidig lunch. Tillbaka till bilen lunkade vi i strandbrynet. Jag älskar känslan av sand mellan tårna och att ha ljudet av vågskvalp vid min sida. Torremolinos var fint och rent men på tok för turistigt för min smak.



Efter Torremolinos rullade vi genom Fungerola med eftersom det också bara såg ut som en överreklamerad turistort stannade vi inte ens som vi planerat utan rullade direkt vidare till Puerto Banos. Där tog vi oss först upp på kullarna och spanade utsikten över de maffiga golfbanorna och havet. Väl nere i Puerto Banos stad/hamn tog vi en kortare promenad för att spana in de lyxiga båtarna och mumsa i oss en glass. Vet inte vad jag ska tycka om denna omtalade Puerto Banos... Mysigt och fint men all överflöd på lyx nappar inte riktigt på mig. 





Sen eftermiddag rullar vi till slut in i Marbella. Även Marbella är ju lite för mycket turistort för vår smak men det var jag som trotsade för att vi skulle ta en dag/natt där. Vi hade ingen jättetur med vädret utan vi hann en lagom lång promenad längst strandpromenaden innan det började storma och tätt därpå började det småregna vilket höll i sig till och från hela kvällen.

På kvällen hittade vi upp till gamla stan och blev positivt förvånade. Gamla stan var supermysig med massvis med jättesöta små gränder. Vi fick bord på en enl tripadvisor bra restaurang där vi beställde in 3 delade rätter med ostar, chark, grönsaker och annat gott. Och det var fantastiskt gott men på tok för mycket mat.



Morgonen därpå vaknade jag tidigt och tog mig ut på en timmes powerwalk längst strandpromenaden och fick beskåda en fantastisk soluppgång.

Medan både Torremolinos, Fungerola och Puerto Banos nästan gjorde mig besviken så blev jag lite småkär i Marbella. Förutom den stora mängden hotell och alla turister så upplevde jag staden så himla härlig och mysig. Inget ställe jag skulle spendera en hel semester men jag skulle absolut kunna tänka mig åka tillbaka och vara där några dagar.

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...