09/08/2008

Anorexia



En reklamkampanj runt om i världen har vakt starta reaktioner. "Reklamen" ar emot anorexia och visar bilder på den sjukligt smala franska modellen Isabelle Caro.

Här ar ett videoklipp som ar värt att se där Isabelle berättar om sin sjukdom;

http://www.youtube.com/watch?v=VS2mfWDryPE

Reporten frågar under intervjun Isabelle om hon inte oroar du sig för att tjejer som lider av anorexia eller ätstörningar ser bilderna som publicerats runt om i världen och tänker "jag måste gå ner mer i vikt. jag måste, jag måste, se hur vacker hon ar!"Isabelle svarar lugnt "nej det tror jag inte, hoppas inte det! Jag är inte vacker, mitt hår är förstört och jag vet att jag aldrig kommer kunna få långt hår igen. Jag har tappat flera tänder, min hud är torr och mina bröst har forsvunnit. Ingen ung tjej vill se ut som ett skelett, det är fruktansvärt, det är fult, ingen kan vilja se hur såhär. Absolut inte!"

För det första sa ser jag tydligt vart reporten vill komma med sin fråga Jag tror visst det finns tjejer som ser bilderna och tänker "åh va smal och fin hon ar". För det andra ar denna sjukt smala tjej aven modell och nu tjänar hon an mer på denna kampanj.... Varfor skulle det avskräcka andra som vill vara smala? For att vara ärlig tror jagIsabelle hjälper sig själv mer an andra i den har reklamkampanjen. Tror "friska" människor mest blir illa berorda. De som redan har ätstörningar ser nog visst Isabelle som sjukligt smal men fortfarande har de en förvrängd bild av sig själv och jag tror inte den andras for att de ser bilder av en annan människa medätstörningar. Det ar vad jag tror. Säger inte att kampanjen ar dålig men tror inte den hjälper många av de som redan är sjuka heller!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...