25/06/2018

Midsommar 2018





I vanlig ordning var vi sent ute med planeringen inför midsommar. För det första hade vi nog inte förstått att det faktiskt redan var midsommar, jag har ju precis börjat mitt nya jobb så det kan väl inte redan vara sommar? Sen när vi väl insåg det så skulle vi börja ta hänsyn till katten och vänner innan vi kunde planera men till slut ramlade alla pusselbitar på plats och vi tackade ja till en inbjudan bara ett par dagar innan den stora dagen. Det skulle bli ett andra år i rad på våra vänners torp och Gino skulle få fira midsommar med mamma, pappa och Stella.

På midsommarmorgon vaknade vi till en utomhustemperatur på 9 grader och bergvärmepumpen hade under natten växlat till vinterläge. Glad Svensk midsommar! Med långbyxor och långärmat på och gummistövlarna i väskan packade vi oss nån timme senare in i en bil Jacob fått låna över helgen, en spilans ny BMW640. Jag pumpade sommarmusik i högtalarna medan killarna turades om att köra vrålåket. Vi kom fram på gott humör.

Väl på plats hjälptes vi åt att klippa gräs, ordna med övernattningsplatser och fixa lunchen. Välkomskålen hann vi ta i solskenet innan vi steg in i uterummet för sillunch, medan himlen öppnade sig och vattnade gräsmattorna. Vi hade tidigare blivit indelade i lag om två där varje lag hade ett ansvar och en uppgift för kvällens lek/quiz. Efter lunchen fixade jag efterrätterna (se bild ovan) vilket var mitt lags uppgift och fortsatte sedan ihop med lagkompisen att förbereda vår grej i 5-kamps-musikquizet. Sen blev det välpreppad grillmiddag innan det var dags för leken som blev toppenskojig och mitt lag kom på en andraplats. Innan kvällen avslutades hann vi till och med lite dans och tjo. 

Torpet vi var på är lite av en favoritplats. Vi brukar kalla det ett Ernst Kirchsteiger-torp då de lyckats få det så himla fint och mysigt och samtidigt lantligt och hemtrevligt. Ett perfekt ställe att fira midsommar på!

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...