31/05/2018

Majlistan






Rolig vardagshändelse: 
Häng i Kungsan med mamma, det var fredag, klämdag för mig men jobbdag för de flesta. Jag hade jobbat hos Polopoly på förmiddagen och även hunnit med en lunch med Johan innan jag sen mötte upp mamma för flera timmars häng i Kungsträdgården. Solen sken och det var strax över 20 grader, vi åt glass, pratade och kollade på folk. Riktigt skön dag!

En annan rolig vardagshändelse var när jag träffade upp mina fd SEB-kollegor på en supermysig lunch på Modis uteservering. Nu är vi grannar, både SEBs nya lyxkåk och Ambeas kontor ligger i nya arenastaden, precis intill Mall of Scandinavia. Jag har saknat dem så ska bli kul att få umgås lite mer med dem framöver.

Bästa helg-happening:
Helhelgen i Nynäshamn! 11 glada, kända som okända som tillsammans grillade mängder av gott, såg eurovision, pratade och skrattade. Dagen efter åt vi brunch på tomten och satt sen nere i hamnen slickandes på megastora glassar i timmar och bara njöt av försommarsolen. Underbart väder och en otroligt mysig helg.

En riktigt bra kväll:
Utekvällen med fd Polopyanerna. En fredagskväll och så mycket utekväll det blir för mig nu för tiden. Mötte upp två vännerna för aw på Snaps uteservering redan halv fem. Vid 18 kom resten av gänget och vi flyttade in på innergården för middag. 14 personer var vi, så himla kul. Efter middagen blev det ytterligare en drink på Ljunggrens takterrass. Svensk sommarkväll när den är som bäst! Var hemma och i säng strax före midnatt, så där lite lagom för en tant i min ålder :)

Något extra bra jag har gjorde:
Jag svalde stoltheten och erbjöd mig att hjälpa min fd arbetsplats när jag insåg att de inte riktigt rullat på som de borde sen jag och mina kollegor slutade. Jobbar nu på timpenning för dem och räknar med att göra det till mitten av juni eller så. I stort sätt bara lite extra upplärningstid för tjejen som tagit över efter mig.

Månadens bästa låt/låtar:
Ten days - Avici

Bok jag läste / lyssnade på:
Gangsterprinsessan - Helen Stommel Olsson
Väldigt tragisk och sorglig på alla sätt och vis. Länge undrade jag vad författaren ville få fram med boken och insåg sen att det var en sann berättelse. Usch och fy! Absolut ingen topplistebok men absolut läsvärd.

och

I fel sällskap - Viveca sten
9e boken i Sandhamnsserien och jag har läst alla, känner mig nästan som jag vore en del av storyn. I fel sällskap handlar om kvinnomisshandel och jag slukade boken på bara en vecka.

Nya inköp:
Eftersom jag inte köpt något roligare så får jag väl skriva senaste inköpet av ansiktsprodukter. Använder nästan alltid Cliniques ansiktstvätt och tonic och köpte Bare Minerals sminkrengöring då min favorit Lancomes bifacil var för dyr. Handlade på Cocopanda vilka var både billigast på marknaden av de här produkterna och hade otroligt snabb snabb leverans.

Smarrig måltid:
Middag på Sjöpaviljongen med Anna. Underbar restaurang med god mat och vi hade en trevlig kväll och hade massor att prata om.

Minst en gång i veckan vill jag försöka få till en date ned någon kär vän, ute. Både att träffa mina vänner och att få komma ut och se folk och känna lite puls ger mig så mycket energi. Eftersom jag numer inte jobbar i stan längre plus att jag är bilburen till jobbet så blir min flexibilitet till att träffa vänner mycket mer begränsad. Men tiden är en konstant prioritet och vänner är en prioritet i mitt liv.

Träningsstatistik:
Nu är jag nästan igång igen, inspirerad och pushad av både av vänner och mina nya kollegor. Målet är att träna 2-3 gånger i veckan och försöka få in både kondition, styrka och smidighet. Har hunnit med både några lite kortare löppass, body pump, crossfit och yoga den här månaden och hoppas på att fortsätta så här. Vet att jag mår bättre både fysiskt och psykiskt när jag tränar regelbundet så jag bara måste komma back on track.

Månadens bästa film, serie, dokumentär eller tv-program:
Filmen "Hidden figures", helt underbar på alla sätt och vis!

Som Tv-serie har vi påbörjat 3e säsongen av Billions och när jag är ensam hemma har jag tittat lite på Bonusfamiljen. Svårigheten med att se serier på sommaren är att vi knappt får ihop 2 timmar tv-tid i veckan...

Månadens sämsta:
Pollenallergin som gör mig konstant trött och snuvig.

Ett minne jag kommer bära med mig från den här månaden:
...

Vad ser jag fram emot kommande månad:
Mer sommar! Och att få börja både cykla och åka moppe till jobbet.

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...