12/11/2018

Lite över ett halvår på Ambea


Tänk vad livet kan förändras över en dag. Trots att tjänsten på pappret skulle vara ungefär detsamma på min förra och min nuvarande arbetsplats så är jobben totalt olika.

På Atex jobbade jag i smitt 50-60 timmar i veckan. Jag hade jobbet i huvudet näst intill konstant och jobbtelefonen med mig var jag än gick. Jag var ofta väldigt stressad. Samtidigt var jag väldigt engagerad, otroligt uppskattad bland mina kollegor och älskade mitt jobb. Det jobbet med en bra chef (första 2,5 åren) var trots stressen otroligt givande och utvecklande. Det jobbet med en dålig chef, sista halvåret, var bara nedbrytande.

På Ambea jobbar jag i snitt 40 timmar per vecka. Lite fler timmar under bokslutet vilka tas igen genom långa lunchträningspass och tidigare dagar resten av månaden. Det är en organiserad arbetsplats där hälsa och välmående värderas högt. Det är väldigt lärorikt och vi är en stor och kul avdelning. Istället är det svårt att känna samma engagemang på ett så stort företag när min roll absolut inte är lika viktig som min tidigare. Men min fritid har verkligen fått sig en uppsving.

Så lika men ändå så otroligt olika liv nu och då. Jag som älskar kontraster älskar att tänka på de här skillnaderna. Är så glad att jag bytte jobb och ser fram emot att få lära mycket mer där jag är nu. Jag hoppas att min nästa tjänst sen ska vara ett jobb där jag kan blanda både sifferjobb med att jobba med människor.

xoxo

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...