27/06/2016

Midsommar 2016



I vanlig ordning firade jag och C midsommar nere i Flen, en tradition som hållit i sig senaste tre åren och som jag absolut inte ser någon anledning till att bryta. Midsommar i Flen innehåller precis allt det jag vill att en midsommar ska innehålla. 

Det är föräldrarna till en kompis till C som håller i kalaset i sin otroligt fina trädgård. Det är en blandad skara folk, vi brukar vara runt 30 personer och åldrarna varierar från en 7 månaders gammal bebis till 85 år gammal farmor.

Festen börjar redan i bilen ner på Flen då det sjungs Svensk allsång i bilen. Väl på plats samlar vi blommor och löv och vi klär stången. Sedan är det dans! När vi dansat klart är det dags för sillunch där sillen varvas med snapsvisor. Efter lunchen börjar lekarna. I år var det allt ifrån brännboll till kast med liten boll och frågesporter. Sen äter vi tårta, där jag och C i år stod som ansvariga för baket av en av dessa. Sen blir det mer lekar innan det är dags att börja grilla kvällens middag. Till middagen blev det i år live sång och gitarrspel och när det var slut fortsatte snapsvisorna i ett envist tempo. Framåt kvällen droppar barn och äldre av och en tapper skara av ungdommar (dvs vi 30-åringar) hänger kvar för fest. I år blev det på-spåret-quiz och sedan lite mer allsång. Vissa år har vi tom haft dansgolv på gräsmattan. Det är verkligen en toppendag som blir bra oavsett om vi har 8 grader och regn (förra året) eller 22 grader och halvsol (i år). 

På midsommardagen begav vi oss tillbaka till Stockholm då vi skulle få finbesök från mina två äldsta barndomskompisar med killar och barn. Det var en helt underbar kväll, både värmemässigt och på sällskapsfronten. Vi grillade och dukade upp på gräsmattan. Det var över 20 grader sent in på kvällen och vi bestämde att den här kvällen skulle vi minnas en ruggig februarikväll nästa år. 

Söndagen blev inte lika aktiv som fredagen och lördagen, utan tvärt om blev den lite långtråkig. På morgonen åkte vi förbi Bauhaus för lite inköp och efter lunch fick vi besök av två vänner som vi bjöd på rabarberpaj från tomtens rabarber. Resten av dagen var seg. C installerade vårt nya hemlarm medan jag förgäves försökte leta långklänning på nätet samtidigt som jag då och då slängde ett öga på fotbollen. Sammanfattningsvis satt jag i soffan i närmare 5 timmar vilket inte direkt tillhör vanligheten. 

Veckan som kommer är fullproppad med must-do's, jobb och lite nöjen. Men på den grad att jag börjar känna mig lite stressad hur jag ska hinna med allt inför semestern. Men ska göra som jag alltid gör, skriva en lista på allt som måste göras och bara beta av sakerna en efter en och hoppas det löser sig på bästa sätt. 

xoxo

23/06/2016

100 pass före midsommar?



Nej, som jag nog upprepat några gånger så lyckades jag inte att nå mitt mål i år. Jag nådde 86 pass före midsommar och inte 100 pass som var målet, men jag är väldigt nöjd ändå.

Jag har snittat 3,5 träningspass i veckan på de här nästan 6 månaderna, februari var min bästa månad och juni min sämsta. Undra vad det kan bero på ;) Jag har tränat en hel del både kondition och styrka men varit lite sämre på smidighetsfronten såsom yoga, body balance och dylikt vilket vill se till att fokusera mer på efter sommaren. 

Nästa mål blir 150 pass före nyår, vilket kanske låter lätt men jag tycker det är skönt att ha ett mål ändå. 

Glad misommar önskar jag er alla!

xoxo

22/06/2016

Skansen












Skansen måste vara Stockholms bästa turistaktivitet, eller i alla fall en av dem. Ett utomhusmuseum som bjuder på både natur, kultur, historia och vacker utsikt. I söndags tog vi med våra Tyska vänner dit och vi hade himla skoj. Vi spanade in Stadskvarterens små stugor såg bland annat hur de blåste glas och bakade tunnbröd. Skansen för mig är mestadels djuren och jag har inte varit i hantverksstugorna på massor av år så det var kul. Men så klart promenerade vi även bort till de Nordiska djuren och kikade på stora älgarna, de söta björnungarna och såg när vargarna blev matade.

Vi åt lunch längst Strandvägskajen på Strand Bistro och tog en promenad bland Östermalms fina hus men mycket mer än så hann vi inte innan det var dags för våra kära vänner att bege sig mot flygplatsen. Det blev ett kärt farväl efter en så fantastiskt lyckad helg tillsammans och vi lovade att åka ner och hälsa på dem i Berlin vilket jag hoppas vi ska kunna klämma in i kalendern. 

***

Idag är det redan onsdag och det känns som sommaren verkligen är här. På kontoret är det lugn och det pratas semester och höstplaner, precis som man gör om sommaren. 

Hemma är vi nu helt klara med golvläggningen och vi har även fått hem vår nya soffa och fåtölj till matsalen. Näst på tur i hemmaprojektet står att beställa loungemöbler till altan och signa kontrakt för bergvärmeborrning. Men just nu tar vi det lugnt, njuter av lugna kvällar med sommarmat och fotboll. 

På träningsfronten är det nu upplopp mot målet midsommar och jag kommer inte nå några 100 pass. Inte heller 90. Igår kväll var jag och Anna på body pump vilket blev pass nummer 85 i ordningen och jag hoppas få till i alla fall ett till träningspass före midsommar. Det får helt enkelt duga.

Och ja just det, det är ju snart midsommar. Jag och C ska i vanlig ordning till Flen där vi tillsammans med ett 30-tal "vänner" kommer klä och dansa runt stången, äta sillunch (blä!), leka lekar, grilla och fira natten lång. På lördag bör vi vara tillbaka i stan då bästa Cicci med sambo kommer på midsommardagsgrillning hemma hos oss. Jag ser verkligen fram emot den kommande helgen, och jag hoppas på sol!

xoxo

20/06/2016

Toppen av Stadshuset






I helgen har vi haft gäster hos oss, ett kompispar från Tyskland. Hon, Anne, en fd kollega från min tid i Italien och han, Simon, en nykomling i gänget. Det kom att bli en perfect match och vi fyra har haft helt fantastiskt rolig helg ihop! Vädret har varit dåligt och de fick knappast se den bästa sidan av Stockholm men vi har sysselsatt oss ändå, promenerat en del, skrattat massor, ätit väldigt mycket god mat, druckit vin, öl och drinkar och ja bara haft det så där härligt roligt. 

I fredags kväll var vi bara hemma, grillade grillspett, drack vin och satt och babblade om allt och inget. I lördags tog vi sovmorgon och sedan åt en lång frukost innan vi begav oss ut i regnet. Första stoppet var Stadshuset där vi köpte biljetter för att besöka toppen, något jag inte tror mig ha gjort tidigare. Vi traskade de närmare 400 trappstegen upp för att få se en gråmulen men helt fantastisk utsikt över Stockholm. (Bra tips om ni får vänner från utlandet!) Därefter gick vi till Gamla stan och åt köttbullslunch på C&C för att sedan promenera längst vattnet mot city. Vi avslutade vår stadstur med några drinkar på Brasseri Makalös där vi gjorde ett tafatt försök att ringa runt till några av Stockholms bästa sushirestauranger för att få bord men men utan resultat. Istället gick vi till Saluhallen och köpte hem färska räkor som vi mumsade i oss hemma tillsammans med en flaska Prosecco. 

Igår var det söndag och vi var på Skansen men mer om det kommer i ett framtida inlägg så jag nu ska kliva av tunnelbanan och bege mig till jobbet. 

xoxo

17/06/2016

Lars Kepler och helg på ingång


Älskade Lars Kepler! Jag tycker "hans" böcker är helt fantastiska, så välgenomtänkta och galet spännande. Lars Kepler är ju eg bara ett författarpseudonym. I själva verket är det ett par, Alexandra och Alexander Ahndoril, som skriver kriminalserie-böckerna om Joona Linna men ändå pratar man alltid om "hans" böcker. Förvirrande. Kan inte riktigt förstå varför de inte använder sig av sina riktiga namn? Oavsett så är det väldigt bra böcker, roliga att läsa och kul även att prata om efter man läst klart dem.

I april och maj läste jag hela två Kepler-böcker; Sandmannen och Stalker. Bägge var otroligt spännande och jag satt som klistrad i slutet av bägge två. De var så olika men ändå så lika. Gemensamt har de att den röda tråden i boken i mitten av boken känns lite svajig men den knyts ihop på ett väldigt skickligt sätt framåt slutet. Bägge böckerna är runt 600 sidor, de är detaljrika, actionfyllda, våldsamma och samtidigt känslosamma. Riktiga bladvändare.

Medan Sandmannen är en thriller skulle jag nästan ranka Stalker till en skräckis. En sån där bok man tar med sig i huvudet när man är ensam hemma. "Om lamporna är tända kan man iaktta dig utifrån utifrån, men om lamporna är släckta kan du inte se om någon redan är inne i din villa/lägenhet", tänk på den ni :)

Jag rekommenderar helt klart alla Lars Kepler böcker böcker om Joona Linna, för jag har nu läst alla som finns, men jag hoppas att det ska komma fler för det känns som jag aldrig riktigt kan få nog.

***

Idag är det en stor dag. Det är inte bara fredag utan det är matchdag mellan mina två lag, Italien - Sverige. Jag kan inte ens i mitt eget huvud reda ut vem jag innerst inne hejar på. Jag har alltid hejat på Italien men Sverige finns ju så klart i mitt hjärta med. Svårt! Och jag är galet nervös inför matchen som ska ses med mina 25 Svenska kollegor samt 2 Italienska kollegor. Jag har varit nere på systemet och köpt upp 3 backar öl och sakta men säkert triggas stämningen upp på kontoret idag.

Men det är inte bara Italien-Sverige-matchen som gör idag till en speciell dag. Jag ska även få besök från Tyskland. En Tysk fd kollega, Anne, från Italien kommer hit tillsammans med sin pojkvän, de ska bo hos oss och vi ska försöka trotsa vädret och ha en toppenhelg ihop. Jag har inte träffat Anne på 3 år eller så och tycker verkligen det ska bli superkul.

Önskar alla en supertrevlig helg! Och heja Sverige och Forza Italia! :)

xoxo

13/06/2016

Sommarliv







Hej på er! Tänkt vad underbart det är med sommar! Folk (de flesta) liksom lever mer och jag är en av dom. Mitt liv blir mer lite mer avslappnat, mer flexibelt, mer socialt och framför allt mer aktivt. Och så klart är jag utomhus så mycket mer. Dock bloggar jag mindre, hänger generellt mindre på nätet och ser mindre på TV. Förutom när det är fotbolls EM. 

EM är nu igång och jag tycker det är jättekul och spännande. Jag var lite rädd att jag inte skulle vinna något intresse för EM men så fort det kom igång kom känslan och nu är jag hooked. Love it. 

I helgen har jag hunnit se 3 matcher, inte hela men stora delar. Vi har även hunnit köpa soffa och fåtölj, varit på dop inne i stan, bilat tur och retur till Uppsala för att hämta en väska, haft en spontant hopdragen BBQ/kubb/fotbollskväll hos oss, mastat på båten (äntligen) och grillat halloumiburgare nere vid vattnet.  Som sagt, det händer så mycket kul nu sommartid!

Dopet i lördags var supermysigt. Det hölls i Matteuskyrkan. min hemförsamling i centrala Sthlm. Kyrkan där jag firat flera skolavslutningar, sjungit i kören i flera år och gått på julaftons morgon-jul-konsert i många många år. Jag tyckte så klart det var extra kul att våra vänner valde att döpa sin dotter just där och det var en riktigt trevlig tillställning med 70 gäster och massor av god mat och dryck. Jag älskar dop!

Direkt efter dopet bestämdes det tillsammans med andra dopgäster att vi skulle dra ihop lite folk för en grillmiddag och 5-kamps kväll hos oss och så blev det. Eller vi hann ingen 5-kamp men en smaskig grillmiddag, lite kubb-spel och så såg vi andra halvlek av England-Ryssland-matchen. En riktig toppkväll.

Igår var vi ett gäng på 7 pers som åkte till båtklubben. Vi solade, åt grill-lunch på bryggan, tog en promenad nere vid Gålö havsbad och framför allt hjälptes vi åt att masta på den stora båten. Behöver jag säga att vi sov gott igår kväll ;) 

xoxo

07/06/2016

Ivan och Ninas bröllop










Det är så underbart med bröllop! Det ligger alltid så mycket energi, förväntan och glädje i luften som man sugs med i och jag bara äskar att få gå på bröllop. 

I år är jag och C bjudna på 5 bröllop och vi planerar att medverka på 3 av dem. Igår på nationaldagen, den 6 / 6 2016, gifte sig våra vänner Ivan och Nina. Ivan är en av C's goda vänner och stora delar av C's vänner var på plats. Temat var som ni säkert förstår av bilderna gult och blått.

Bröllopet gick av stapeln i Huddinge Kyrka och festen anordnades i närheten. Bröllopscermonin var enkel och vacker och avslutades på ett charmigt sätt när budgummen tar upp sin mobil för att ta en selfie i kyrkan. Bröllopsparet är nog bland de jag känner som gör mest saker, tar mest bilder och delar mest bilder på social media så självklart skulle ju inte deras stora bröllopsdag vara annorlunda. Helkul!

Festen började redan vid 16-tiden och ett tag undrade jag hur vi skulle få tiden att gå fram till 02 då festen avslutades, men det var inga problem. Middagen bestod av buffé vilket var ett koncept jag tyckte om. Det var flera fina tal, ett sånguppträdande och ett dansuppträdande. De skar tårtan och dansade sin vals traditionsenligt. Sedan blev det fest och dans och jag måste erkänna att jag nog inte dansat SÅ mycket sedan jag bodde i Italien. Det var kul musik och ett glatt gäng vilket så klart är bästa receptet för en lyckad fest. 

Både söndag och måndag har jag jobbar hemifrån så imorse fick jag mig en välförtjänt sovmorgon och resten av dagen ska jag jobba hemifrån. Sån lyx att ha den möjligheten när man som mest behöver det. 

xoxo

06/06/2016

Grillkväll på Lidingö





Lite bilder från Gårdagens grillmiddag hos vänner till vänner på Lidingö. Det var Grekiska kompis Ioannis och hans tjej som drog ihop ett lite mixat gäng av avslappnat folk och sågs för en knytisgrill-kväll i trädgården hos deras vänner. Det var en himla enkel och trevlig kväll och nu ska konceptet tas vidare. Nästa gång kanske det blir blandade vänner för knytisgrillning hemma hos oss :)

Nu på morgonen har jag jobbat lite samtidigt som jag förberett mig inför eftermiddagens stora planer. Vi ska nämligen på bröllop Nationaldagen till ära och jag kan hålla med om att 2016-06-06 känns som en bra dag att gifta sig på. Solen strålar och helt kläda i gult och blått ska vi nu snart ta oss dit.

Ha en bra Nationaldag allesammans!

xoxo

05/06/2016

Välkommen till vårt hem Skalman!





Äntligen är han här! Vår robotgräsklippare som ska sköta all gräsklippning åt oss. En stress mindre i livet! Han var faktiskt planerad redan när vi flyttade in då jag är allergisk mot gräs och inte rekommenderas att klippa gräs men det har tagit oss nästan ett år att komma till skott med inköpet. 

Han är numer döpt till Skalman och benämns med sitt namn eller han. Han är som ett litet husdjur som betar omkring på vår gräsmattan. Installationen av honom var lite långtradigt men redan igår kväll när vi var på middag hos Johanna och Samuel så kom han igång med sitt arbete och vi insåg att vi snabbt kommer få igen för både tiden och pengarna vi lagt ner får att få igång honom.

I morse när jag åt frukost och läste tidningen i solen så irrade han omkring omkring mig och det var nästan som ett sällskap. Och medan jag rensade rabatter under dagen så arbetade han ner den ganska höga gräsmattan och vid arbetsdagens slut måste jag säga att vi har varit ett fantastiskt team då C var förbluffad över trädgårdens förändringar när han kom tillbaka från båten vilket var kul :)

xoxo

03/06/2016

Sommarfest på Josefinas










Så var sommarfesten över med dunder och brak. Jag har lagt en hel del både tid och energi att planera den här festen för mitt kontor och känslan efteråt är lite blandad, lite skönt att ha den över men lite tomhet att inte länge ha den att se fram emot.

Kvällen var i alla fall väldigt lyckad. Som en äkta fd London-bo började jag sommarfesten med att bjuda på Pimms & lemonade på kontoret. Med min chef som assistent köpte vi mängder av pimms, citronfanta, fruktsoda, frukter, färska jordgubbar och färsk mynta som vi blandade ihop till en riktigt god Pimms-bål som blev väldigt uppskattad. Jag mindes underbara sommarkvällar i London medan andra testade pimmsen för första gången, blev positivt överraskade och pratade om att den där bålen skulle de absolut bjuda sina vänner på i sommar. Se vad företagets enda kvinna kan lära alla sina manliga it-kollegor :)

Efter någon timme av mingel på kontoret promenerade vi längst strandvägen bort till djurgården och Josefinas där vår privathyrda lounge väntade på oss. Vi blev bjudna på mousserande som välkomstdrink och efter en stund dukades en väldigt god grillbuffé upp. Allt klaffade! Solen sken sent inpå kvällen, värmen höll i sig, gänget åt och drack med god aptit och alla såg ut att ha trevligt. Kollegorna som vanligtvis är ganska uppdelat på avdelningar blandade sig och minglade runt som aldrig förr. Stämningen var glad och när folk framåt sena timmarna kom och tackade för kvällen verkade alla nöjda. Jag var glad.

Jag och min enda kollega på finans-avdelningen drog strax före midnatt och fick oss en väldigt härlig och vacker nattpromenad tillbaka längst Strandvägen. Jag traskade där iklädd bara en sommarklänning och som så många gånger förr fascinerades jag över hur vackert Stockholm är, hur ljust det är ute mitt i natten nu i Juni och att till och med Sverige kan erbjuda varma sommarkvällar. 

xoxo

02/06/2016

Kvällstur med cykeln



Veckan bjuder på lite av varje och framför allt bjuder den på sol! Jag älskar sol och värme och njuter verkligen av att kunna gå till jobbet iklädd bara en sommarklänning och kunna äta lunch på någon av stans alla uteserveringar.

På jobbet är det bokslutsvecka vilket så klart betyder att det är fullt upp. Samtidigt har veckan bestått av att planera inför kvällens sommarfest vilket jag ansvarat för. Får skriva mer om det imorgon när jag kommer ha facit i hand hur planeringen gick.

Träningsmässigt så har det gått granska bra. I måndags körde jag mitt vanliga lunch-spinningpass, dock utan överdriven ansträngning. I tisdags var jag och Jessica på body pump. Igår hade jag och kollegan lunch-yoga bokat men lockades istället av en lunch i solen så när jag kom hem efter jobbet var planen att cykla upp till centrum för någon typ av träning. C var ute med vännerna och jag hade hela kvällen till förfogande så istället för att stänga in mig på ett gym tog jag min gamla cykel på en långtur längst alla cykelbanor som Bromma erbjuder. Det var otroligt härligt och trots att jag inte alls blev lika svettig på ett riktigt spinningpass kändes det som ganska bra träning. Jag råkar ha en gammal och lite trögcyklad Cressent men blev i stundens hetta väldigt sugen på att köpa en "riktig" cykel för att kunna cykla lite mer på riktigt. När jag nu ska ha tid för det...

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...