28/04/2009

Flest våldtäkter i Sverige

Fick en lank till en tuskisk artikel skickad till mig imorse och under lanken stod det "wonderful Sweden, heh?"

Efter mycket om och men fick jag artikeln oversatt och lyckades forsta att den handlade om att Sverige har flest anmalda valdtakter i Europa. Hade helt missat det men det publicerades tydligen lite overallt igar, tex pa DN som jag laser dagligen. Sverige skulle enligt den har studien ha dubbelt sa manga anmalda valdtakter an England som lag pa andraplatsen. Inte nog med det sa ligger Sverige lagt pa listan att klara upp valdtaktbrott.

Tidig sexdebut, hog alkoholkonsumtion, fri sexualitet och "ratten till ett sent nej" sags helt enkelt locka till fler valdtakter i Sverige an i andra Europeiska lander. Tror ni detta stammer?

Nu kan man IGEN borja diskutera om IGEN ar sa att statistiken ar snevriden bara for att vi rapporterar allt i Sverige. Ar det darfor vi dricker mest kaffe i Europa? dricker nast mest alkohol i Europa? och har nast flest sjalvmord i Europa...? Det maste vara nagot fel pa det svenska sattet att fora statistik helt klart. Jag tror fortfarande inte en sekund pa att Svenskarna skulle dricka mer kaffe an de gor i de syneuropeiska landerna, det ingar inte i var kultur att dricka SA mycket kaffe som de gor dar nere. Jag tror heller inte vi dricker mest alkohol, det ar helt enkelt for dyrt.... Och jag maste aven saga att jag inte tror att vi skule ha flest valdtaktsfall i Europa. England som pastas ligga tvaa pa listan tror jag slar Sverige med hastlangder i den fragan.... Men vad vet jag... Ska bli intressant och se vad vi ska toppa med nasta gang en san har studie kommer ut?

Hur som helst ar det helt fruktansvart att siffrorna for valdtakter okar sa dramatiskt. Jag tror anledningarna namda ovan till viss del kan ligga som grund men det kan anda inte vara hela sanningen bakom varfor folk valdtar. Jag tycker att varlden borjar bli helt sjuk, ibland kanns det som vi lever mitt i en skrackfilm. Det hander sa mycket fruktansvarda saker runt om pa jorden och jag kan inte forsta vart folk ens far sina ideer ifran. Hamd och maktkanslor verkar pusha folk att gora de mest fasansfulla saker. Vart ar varlden pa vag?

xoxo

26/04/2009

Att dumpa

En killkompis hor av sig till mig idag och har PROBLEM. Han har dejtat en tjej i 4-5 manader men det kanns inte helt ratt. Dock verkar tjejen bli allt mer serios sa han kanner att det ar bast att avsluta det hela lite fint, men hur gor man det? Han hade tydligen tankt en del pa det och kommit fram till att det fanns 4 "bra" satt att gora det pa och min del av det hela var att valja alternativ. Dvs, vad jag helst skulle vilja hora fran en kille som skulle dumpa mig.

Alternativen jag fick var;
1. Att han inte söker flickvän (vill inte ha ett förhållande) och att det därför inte blir något.
2. Att han insett att ni två inte passar som ett par och för att ni vill olika saker i livet.
3. Att han inte har rätt känslor för just dig
4. Att han inte är redo för ett nytt förhållande (hyffast nyligen gjort slut med tidigare dejten/flickvännen)

Sa det ar sa killar tanker??? Vad vill tjejen helst hora? Nar jag forst fick fragan blev jag helt paff. Den kom aven fran en av de vanner som jag minst av alla trodde tankte sa... Sen blev jag arg! Arlighet varar langst sa varfor sitta och hitta pa anledningar som later battre i tjejens oron? Sen borjade jag skratta. Det lat helt enkelt for kul....

Efter mycket divideringar hit och dit insag jag ju sjalv att det lattaste ar ju att saga att man inte ar redo for ett forhallande! Da kan inte den andre saga nagot och tjejen behover heller inte bli allfor ledsen och tro att det ar nagot fel pa henne. Men sanningen bakom alla dessa pahittade anlednningar ar ju sjalvklart att kanslorna inte ar sanna. Skulle en person vara jattekar sa skulle ingen av de andra anledningarna spela nagon roll.

Jag vet av egna erfarenheter att det inte ar latt att dumpa nagon men jag tror anda pa sanningen. Jag har lyckats bevara vanskapen med mina ex och aven om det alltid varit svart precis nar det tagit slut sa tycker jag det har skotts pa basta satt.

Jag rekommenderade min fega kompis att istallet for att komma pa "bra ursakter" att faktiskt komma pa varfor han vill gora slut och sedan saga sanningen till stackars tjejen. Lycka till grabben! ;)

xoxo

Hej bloggen

Har varit pa en tvaveckas semester i Stockholm och har helt enkelt inte hunnit med blogguppdateringar. Jag lever i alla fall! =) Tack alla for sota mail jag fatt!

Stockholm var som vanligt superduper. Jag passade pa att fira bade Pask och min 28ars-dag. Spenderade mesta av min tid med familjer och/eller vanner och det var med tarar i ogonen jag lamnade stan. Jag har ett helt liv i Stockholm som jag slanger mig in i de fa veckor om aret jag ar hemma. Jag har alla mina underbara vanner, jag har min fantastiska familj och jag har en egen lagenhet. Tanker ofta pa hur det skulle vara att flytta hem. Skulle jag trivas? Skulle jag kunna sla mig till ro utan att vilja aka vidare efter ett ar? Tveksamt. Men vem vet...

Ser redan fram emot min nasta Stockholmsemester i slutet pa Juni/borjan av Juli!!

Tjejmiddag!

Partajj pa Berns :)


House Party med basta vannerna mfl =)

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...