26/07/2015

Flyttgubbarna.nu


Nu har vi flyttat. Äntligen!

I fredags fick vi nycklarna och direkt där efter åkte vi till min etta på Gullmarsplan och packade ihop allt. Efter lunch kom Christoffers föräldrar och med hjälp av dem och deras bil fick vi med oss det mesta och flyttade dem till villan. Eftersom fredagen bjöd på strålande väder och en härlig sommarkväll bestämde vi oss för att sova i villan redan samma kväll. Vi åt middag i trädgården, plockade vinbär och fixade lite i trädgården. Sedan sov vi i det som kommer bli vårt gästrum så möblerna från Gullmarsplan placerats där inne.

På lördag var vi uppe med tuppen. Än en gång dukade vi upp i solen i trädgården (vilken lyx!) och åt en härlig frukost innan vi körde iväg till vårt hem i Solna för att packa det sista.

Vi hade hyrt flyttgubbarna.nu för flytthjälp. De var lite över två timmar sena men förläts direkt när de väl på plats var otroligt duktiga. De relativt små killarna var starka som djur, otroligt effektiva men ändå varsamma om våra saker. De klagade inte på att vi hade 75 (!!!) flyttkartonger, ytterligare ett antal fullpackade väskor och 4 (!) cyklar på bara 2 personer. Inte ett ljud om det utan de jobbade på otroligt bra. På bara 3 timmar hade de åkt två vändor mellan Solna-lägenheten och villan och fått med sig rubbet. Jag skulle absolut rekommendera flyttgubbarna.nu för vänner som ska flytta, de var duktiga och otrligt prisvärda! På onsdag och torsdag ska samma firma städa bägge våra lägenheter, får se om de är lika duktiga på det?

Väl på plats i villan var Christoffers föräldrar än en gång på plats tillsammans med min mamma och tillsammans packade vi upp det viktigaste och fick i oss en väl förtjänad god sen lunch/tidig middag.


Idag har så klart uppackningsarbetet fortsatt. Vi (läs Christoffer) har fått igång TV och internet och alla möbler är nu monterade och på plats. Det börjar likna ett hem. På eftermiddagen kom Robban, Moa och Peter över på fika och vi tog en promenad i vårt mysiga villaområde. Ikväll har vi storhandlat, lagat mat och sitter nu utmattade i soffan. Än så länge känns villalivet toppen! Imorgon bitti ska vi känna på den förlängda resvägen till jobbet. Min restid kommer vara den dubbla i jämförelse med innan. Christoffers blir nog 3-4 gånger så lång. Kommer det vara värt det? :)

xoxo

20/07/2015

The Longest Ride


I helgen såg jag en otroligt mysig film. Den var väldigt ”Amerikansk”. Lite förutsägbar. Till och med lite överdriven på sina håll. Men jag tyckte ändå den var otroligt fin!

The Notebook är min absoluta favorit bland på den romantiska film-topplistan och den här påminde lite om den. Värt att nämna är att författaren av The Notebook och The Longest ride är den samme, den store Nicholas Sparks. Andra filmer/böcker av samma romantiska författare som jag uppskattat är; Message in a bottle, A walk to remeber, the last song och Dear John.

För den som är sugen på lite romantik och eventuellt att få gråta en skvätt skulle jag absolut rekommendera The Longest ride.


xoxo

19/07/2015

A non social weekend


Just nu består mitt och Toffes liv mest utav flyttförberedelser. I helgen har vi packat en hel del men ändå ser vi ingen större skillnad på lägenheten än vilket betyder att vi så klart har väldigt mycket kvar att göra innan vi är redo. Nedräkningen har nu börjat, om 4 dagar får vi nycklarna till villan och om 5 dagar så flyttar vi. Det ska bli så otroligt kul och spännande.

Helgen har i alla fall passerat i ett rusande tempo och det känns som vi inte hunnit med så mycket alls. Framför allt känns helgen väldigt osocial vilket inte tillhör vanligheten i mitt och Toffes liv. Vi hann träffa min mamma en snabbis i lördags och Toffes mamma en snabbis igår. Igår hann vi även med en blixtvisit hemma hos Julia och Mattias och deras nyfödda och otroligt söta lilla Selma vilket var väldigt kul.

Bilderna är från kvällens promenad nere vid Huvudsta strand. Kommer sakna de här promenad/jogging-stråken och alla de små söta kaninerna som studsar fram i varje hörn!

xoxo

16/07/2015

An evening with Stella


Igår kväll var jag och Toffe hundvakter till min mammas lilla vovve Stella.

Eftersom jag inte får köpa en egen hund så passar jag på att njuta extra när jag får låna Stella, långa promenader och mysstunder i soffan står alltid på schemat. Kvällen bjöd även på en, för en gångs skull, väldigt god hemlagad Pad Thai och fortsatt packande inför nästa veckas flytt. 

xoxo

15/07/2015

The new bodypump girl


Bodypump brukade vara mitt absoluta favoritpass på SATS. Det ger en komplett muskelträning för precis hela kroppen och jag brukade må toppen när jag klev ut från gymmet efter pass. Jag gick på det populära Les Mills-klassen minst en gång i veckan i nästan ett år, lärde mig kombinationerna, såg fram emot de nya releaserna och kände mig stark. Men sen en dag tröttnade jag och nu tycker jag inte alls body pumpen är lika kul längre. Jag hävdar fortfarande att det är ett otroligt bra pass som ger grym träning för kroppens alla muskelgrupper men passet känns numer långt vilket betyder att jag helt enkelt tycker det är tråkigt, och jobbigt.

Idag kom jag i alla fall iväg på ett pump-pass och bestämde mig efteråt för att försöka börja gå på det regelbundet igen. De gamla body pump-vikterna hade nu bytts ut till nya och snygga Les mills vikter vilka fick det att kännas än lite roligare. Jag kände mig dock väldigt svag! Jag jämförde mig med alla vältränade killar och tjejer som stod runt omkring mig vilka lyfte inte bara det dubbla, utan säkert tre eller fyra gånger så mycket som mig i ben och rygg-styrka. Men man måste ju börja någonstans och det är precis vad jag ska göra! Nu gäller det bara att boka och sen komma iväg....

xoxo

13/07/2015

Family weekend at Gullholmen








Det är inte bara Stockholm som har en helt sagolika öar utan även Västkusten har en fantastisk kust med små skatter till öar.

Helgen har spenderats tillsammans med Christoffer och hans familj i sommarhuset på Gullholmen. En fantastiskt fin ö utanför Orust i Bohuslän. Vi har haft soligt men en del vind och vi har hunnit med lite av varje, allt ifrån långa båtturer, goda måltider, promenader till kräftfiske och fotbollsspelande. Önskar att vi skulle kunnat få ut några fler semesterdagar nu i juli så vi skulle kunnat ha stannat lite längre än bara 3 dagar. Vi räknar dock med en till Gullholms-helg nu i år och pratar redan nu och en längre semester på ön nästa sommar.

xoxo

09/07/2015

A day in Gothenburg


Det är pinsamt att säga det högt men jag har i stort sätt aldrig varit i Sveriges näst största stad Göteborg. Jag har bott i både Malmö och Halmstad och har passerat staden flertal gånger men enbart vid ett tillfälle har jag stannat till i Göteborg och den gången såg jag enbart det stora köpcentret Nordstan. 

Men nu så äntligen har jag sett lite mer än så. Imorse tog jag och Toffe tåget från Stockholm och på bara lite mer än 3 timmar var i framme. Vi promenerande runt i hamnen, solade i den fina parken Trädgårdsföreningen, traskade omkring i de mysiga kvartern i Haga. spanade in några butiker i centrum och åt slutligen en otroligt god middag på en Italiensk restaurang på Avenyn. En heldag i stan och jag känner att jag nu äntligen kan säga att jag faktiskt har varit i Göteborg!

xoxo

08/07/2015

SATS summer challenge


I början av sommaren, lagom till att jag precis nått mina 100 träningspass före midsommar, beslöt jag mig för att joina Lisa i SATS sommar-challange, 20 pass på 10 veckor. Den började 8 juni och håller på till 16 augusti. I och med min planerade Italiensemester vecka 32- 33 består min challange av 20 träningspass på 8 veckor. Jag trodde ett tag det skulle vara svårt att motivera mig iväg till gymmet nu i sommar men när jag precis loggade in på min SATS-app så kände jag mig inte så orolig längre...

Idag den 8 juli efter ett lunch-spinning pass med Anna är jag nämligen redan uppe i 18 pass på exakt en månad. Jag ökar helt enkelt på min sommar challange och försöker få till 30 träningspass före 16 augusti.

xoxo

07/07/2015

Fredrik Backman books


Jag är inte så bra på bokrecensioner nu för tiden. Inte film- eller kosmetikarecensioner heller för den delen. Men idag har jag två böcker jag vill dela med er. Två väldigt unika, lite udda och absolut läsvärda böcker. Jag läste "Britt-Marie var här" och tyckte från en början att boken mest var frustrerande och pinsam. Men min vän Zarah sa till mig att hålla ut och det är jag glad att jag gjorde. Boken växte med varje minut som gick och hamnade vid sista sidans slut på topplistan av de mest charmiga böcker jag läst. I stort sätt samma sak gällde "En man som heter Ove" som till och med fick mig att gråta en skvätt innan boken var färdigläst. 

Man kanske inte behöver läsa alla Fredrik Backmans böcker då jag efter två av dem tror mig ana att de liknar varandra ganska mycket. Men jag rekommenderar alla mina fina vänner att i alla fall njuta sig igenom en eller två av hans böcker. Lättlästa, finulliga, kul språk och otroligt genomtrevliga.

xoxo

06/07/2015

Pedal boat at Djurgården


Sista dagen i Stockholm för våra kära Italienska gäster och en perfekt sommardag för att utforska Djurgården. Utan mig och Christoffer som guider tog de sig själva till Vasamuseet på förmiddagen och vi mötte sedan upp dem för lunch på tjusiga Strandbryggan där vi blev kvar ganska länge för att avnjuta mat, dryck och trevligt sällskap. 

Vi mötte sedan upp Peter, Laura och David och alla 7 delade vi på 2 trampbåtar och trampade oss fram längst Djurgårdskanalen. Jag är född och uppvuxen i Stockholm men jag har faktiskt aldrig hyrt en trampbåt här i stan en endaste gång som jag minns. Det var otroligt kul och rogivande och våra ben fick sig en ordentlig träningsomgång. Ibland krävs det besök för att man ska se och göra vissa saker i sin egen stad.

Vilken kanonhelg vi och våra gäster har haft. Bättre väder kunde vi inte fått och uppslutningen av vänner gjorde det verkligen till en oförglömlig helg! Nu har jag dock lovat mig själv vila några dagar framöver...

xoxo

05/07/2015

Tourists in Grinda and Vaxholm


Har man utlandsbesök i Stockholm finns det några saker man bara måste visa upp för sina besökare. I och med mina 9 år utomlands har jag titt som tätt tagit emot besökare och har blivit en ganska van Stockholms-guide. 

I Stockholms innerstad gillar jag att visa upp Djurgården, Gamla söder, Gamla stan och därifrån sedan promenera längst vattnet, via stadshuset och hela Norrmälarstrand. Men vad jag absolut är stoltast över i Stockholm är nog vår underbara skärgård! 

Eftersom den här helgen även bjudit på topp-väder där temperaturmätaren för en gångs skull passerade 30 grader var det ett ypperligt tillfälle att visa upp någon av våra fantastiska öar. Själv hade jag velat åka till Utö men iom lite tidsbegränsningar och önskemål om enkel kommunikation fick det bli en dagstur till lilla fina Grinda och sedan via Vaxholm hem. Vilken toppendag vi fick! 

Vi promenerade, solade, åt- och drack väldigt gott, spanade fina båtar, promenerade lite till, tog massor av kort, plockade smultron och 2 Svenskar samt en Italienare till och med badade (inte jag!). Sedan tog vi båten vidare till Vaxholm för god glass och ännu mer promenader. 

Våra Italienska vänner toppade dagen med en helkväll på Gröna Lund medan jag själv somnade klockan 21. 

xoxo

04/07/2015

Great night at Debaser terassen


I am not much of a party girl in these days. My evenings are more about dinners, bbq's and some after work drinks but I must say that last night was great. 

My friend Luisa from Milan is here visiting with her boyfriend Alberto and last night Christoffer and I met them up at Debaser Terassen that just opened up for the summer. Laura also came by with a group of her friends so we were a really fun gang of people. It was a warm evening (not very common in Sweden this summer) and we sat outside until midnight just talking and drinking. Then we took a walk though old Söder and ended up for more delicious cocktails at the cool skybar "Himlen därtill" with a great view over Stockholm. 

I don't really like staying out late but we had such a great time that even I could say it was worth it :)

xoxo

03/07/2015

Yoga in Rålis


Jag blir allt sämre på att blogga. Sommaren bjuder på så mycket roliga sociala tillställningar att inomhusaktiviteter, som att blogga helt enkelt inte hinns med. Veckan har än så länge bjudit på två grillmiddagar hemma hos vänner och en parkhängskväll igår. Jag och Cicci möttes upp efter jobbet och tog oss till Rålambshovsparken för en timmes yoga mitt i den gassande solen. Helt underbart!

Det var en väldigt enkel yoga-lektion. Egentligen var det mer som en timmes streching och avslappning. Vi var runt 100 personer, på stora gräsmatten och mitt i solen och det otroligt kul och avkopplande. Hoppas på fler sådana yoga-tillfällen nu i sommar. 

And yea, sorry, I have decided to go back blogging mainly in Swedish again. I can see from the statistics that more and less half of my readers are Swedish, 1/4 are Italian and the rest are a mix of other countries. 

Above are pics from an hour yoga session in the park - a very enjoyable and relaxing evening with my great friend Cicci.

xoxo

02/07/2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...