16/08/2015

Northern Italy Road Trip Part 6 - Genova, Portofino & Santa Margherita


De sista två dygnen av vår 8,5 dagars road trip bodde vi hos min fantastiska kompis Francesca i kuststaden Genova. Bilderna ovan är från vår första kväll så vi tog en aperitivo på en av alla deras fina barer/restauranger längst havet. Otroligt vackert!








På förmiddagen andra dagen åkte jag och Christoffer till pittoreska lilla Portofino och åt lunch där. Det är nog en av de vackraste platserna jag känner till i Italien men det är otroligt dyrt. En lunch för oss två gick på lite över 500 kr (väldigt dyrt för att vara Italien) och bara vattenflaskan ni ser ovanför kostade 70 kr. Helt galet. Men vi satt otroligt fint och vi åt gott så ibland kan det vara värt det.















På eftermiddagen åkte vi upp till en kompis sommarhus i Santa Margherita Ligure. Jag har varit där förut men man blir ändå lika förbluffad varje gång över hus fint både hus, tomt och framför allt utsikten är. Vi slappade vid poolen i några timmar och på kvällen lagade vi mat typisk Genovesisk ihop och åt på terassen. En riktigt riktigt bra sista dag i Italien!

xoxo

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...