30/10/2009

Borde man vaccinera sig?

Ja som ni vet ar jag tillbaka i London sedan Tisdags och det har varit fullt upp som vanligt. I Tisdags kvall skulle jag ut pa en snabb fika med Ida vilket slutade med att vi stannade ute sent och pratade djupa djupa saker. Likasa bara sprang tiden forbi i Onsdags da jag var ute pa "ett glas vin" med Valeria och jag kom inte i sang forans langt efter midnatt. Tva toppenkvallar med tva underbara tjejer men fragan ar nar jag ska lyckas ta igen somnen...? Jobbar hela helgen, SUCK, och jag har ar inte en ledig dag forans nasta Torsdag. Bla!

Hysterin kring svininfluensan verkar ha satt fart igen och nu marker jag att aven mina narmare vanner borjar bli lite oroliga. Manga pratar om att vaccinera sig men jag star som ett stort fragetecken. For det forsta far vi det inte gratis har i England som de far i Sverige. For det andra vet jag inte hur man far tag pa vaccinet har i London? For det tredje har jag hort en del negativa aspekter king vaccinet sa jag vet verkligen inte om jag ska vaccinera mig eller inte? Vad tycker ni? Ska ni vaccinera er?

xoxo

Ps. Bilderna fran NY drojer, insag igar att jag tagit 605 bilder sa kommer nog ta sin tid att ga igenom dem, hehe.

28/10/2009

New York - Mina tankar

Da var man da hemkommen fran New York och tillbaka i London. Kanns tungt men det gor det ju alltid efter en semester... Insag nar jag var i New York att precis lika exklusivt som vi Europeer tycker att New York ar, tycker Amerikanerna att det ar London, Paris och Milano paradisen pa jorden. Nar jag berattade for folk jag traffade att jag ar halvsvenska/halvitalienska och bor i London blev de arligt imponerand; att kunna aka "hem" till Sverige och Italien nar jag vill och bo i underbara London.... Det fick mig anda att tanka till, man kanske inte har det sa illa trots allt...?

Jag akte till New York och ville ogilla staden, ville hata den. Jag gillar ju anda inte skyskrapor sa vad kunde staden ha som va sa speciellt? Staden som tog min pojkvan ifran mig och som det verkade vara ett maste att alska, nej ush den ville jag inte tycka om... Det visade sig att jag hade fel och det fanns inget att gora at saken. New York ar helt underbart! Atmosfaren och kanslan att traska omkring pa New Yorks gator var nagot speciellt, kan inte saga vad men den piggade upp en. Jag traffade och pratade med massor och manniskor och precis som i London ar folk valdigt oppna for att lara kanna nya vanner. Utbudet ar oandligt. Det ar det val i London med, men bara dagtid. Efter 01 pa natten finns det inte mycket annat an nagra fatal nattklubbar oppna i London medans New York lever vidare hela natten. Tunnelbanan gar 24 timmar om dygnet och likasa ar de flesta butiker, restauranger och fik oppna dygnet runt. Staden som aldrig sover ar verkligen ett sant uttryck. I ovrigt var jag ocksa valdigt imponerad av vattent som omringar Manhattan och stadens alla parker. Pa manga satt var New York den perfekta staden, iaf for att bo i nagra ar under sin ungdom (nar slutar den?) men kanske svarare att skaffa familj i?

Nackdelarna med New York som jag direkt la marke till var alla uteliggare. Har aldrig i hela mitt liv sett sa manga hemlosa manniskor vandra omrking med sina stora pasar med sina tillbehor. De tiggde inte lika mkt som de gor i t ex Sverige och Italien sa jag vet inte vad de livnar sig pa men de fanns verkligen overallt. Fick hora att minst en tredjedel av de hemlosa ar fd bankman eller liknande hogavlonade manniskor som valt att stalla sig utanfor samhallets sociala regler och darfor bor pa gatan. Vet inte om det ar sant dock...

Som ni forstar analyserar jag staden in i minsta detalj for att tanken med den har resan var att jag skulle fundera pa om jag vill flytta dit eller inte. Svaret ar som ni forstar JA, men fragan ar hur....?

Arbetslagarna i Amerika ar nagot annat som ar negativt. 1-10 semesterdagar per ar ar standard och mer an 5 dagars sjukskrivning per ar kan bli valdigt dyrt for en. Likasa verkar de inte ha sa mycket av provanstallning och uppsagningstid, de kan kickas/saga upp sig samma dag som de maste lamna kontoret.

Jaja, det var mina tankar om New York, ska forsoka lagga upp lite bilder ikvall.
Snipp snapp snut sa va min New York-saga slut... for den har gangen. Nasta New York-resa vantas bli i Februari :)

xoxo

27/10/2009

New York - Dag 9-10

Sondagen var nog basta dagen av min New York-vistelse. Marcello var ledig for en gangs skull och solen stralade. Vi borjade dagen med en snabb frukost hemma innan vi raskt promenerade bort till Rockefeller Center for att ta oss upp till "top of the Rock". Vi var tidigt ute for att undvika koer och det lyckades vi bra med. Utsikten var fantastisk och det var en cool kansla att titta ner pa alla skyskrapor. Darefter gick vi till vastra kusten av Manhattan for att leta ratt pa en turistbat och bestamde oss till slut for en 90 minuter lang guidetur av mid- och lower Manhattan + frihetsgudinnan. Det ver supermysigt att aka bat och se Manhattan fran vattensidan och till slut fick jag aven se frihetsgudinnan pa nara hall. Efter batturen promenerade vi runt i hostiga central park och lyckades aven fa se en toppenuppvisning av break dance. Pa kvallen vantades middag pa Koi med Marcello och hans pappa, en superfin Japansk restaurang i centrala Manhattan. Vi delade pa en dros olika smaratter och jag kan helt klart saga att det var den godaste sushi jag atit i mitt liv, tom battre an Zuma har i London!!

Igar Mandag hann jag inte med sa mkt. Jag packade, skypade med Erika och tog en sista promenad runt i stan och en snabb hejda-lunch med Marci och sedan var det dags att bege sig av mot flygplatsen och tillbaka mot London. Resan tillbaka var inte alls lika glamoros som ditresan. Planet var aldre och man fick inga tidningar eller champagne. De hade samma utbud av filmer, musik och tv spel men jag sag bara en halv film den har gangen. Tanken var ju att jag skulle sova (eftersom jag flog over natten) men det gick sa dar. Somnade till i borjan men vaknade senare av att larmet gick och att planet tappade hojd i ett rasande tempo, jag trodde stenhart planet skulle storta men efter nagra sekunder (kandes som evigheter) lufte det uppat igen. Piloten bad om ursakt och sa sedan att vi skulle sitta fastspanda da vi skulle flyga genom turbulens. Livradd som jag var lyckades jag inte sova forans jag visste att vi flog over Irland - kanns battre att flyga over mark sa kan man nodlanda om sa behovs. Trott som sjutton kom jag hem vid 08 tiden imorse och la mig da och sov en svang.

Idag har jag packat upp, tvattat och stadat och ska snart ivag till Camden pa "uppdrag" plus en drink med Ida.

xoxo

25/10/2009

New York - Dag 7-8

Senaste tva dagarna i New York har varit lugnare. Eftersom jag redan sett de sevardheter jag ville se har jag mest promenerat omkring och njutit av staden.

Igar morse at jag frukost pa starbucks och sen tog jag en langre promenad langst vattnet har dar Marcello bor. Jag at lunch med Marci och hans chef och spenderade sedan hela eftermiddagen pa MOMA. Jag ar val eg ingen konstfanatiker men jag tyckte verkligen om New Yorks morderna museum, vart man an vande sig sag man kanda verk fran konstnarer som Van Gogh, Picasso, Monet, Miro, Dali etc. 3 timmar senare var bade mina ogon och fotter riktigt trotta sa jag bestamde mig for lite lyx och gick till en av alla manikyrsalonger och fick en underbar pedikyr och manikyr. Det var verkligen en kul upplevelse, massor av tjejer i min alder, alla pratade med alla medan vi fick vara hander och fotter fixade. Pa kvallen var vi pa Blue Smoke och at ribs (revbensspjall), valdigt amerikanskt och ganska gott :)

Igar sporegnade det, ush. Jag tog tunnelbanan upp till Metropolitan museum dar traska omkring i 2 timmar. Det var ocksa fint men sa mycket storre och svart att orientera sig runt ordentigt. Nar jag kom ar det en lang ko utanfor men jag sag att vissa bara gick forbi kon sa jag gick fram till vakten och fragade vad folk koar for och far till svar att det ar till biljettkassan. Eftersom min amerikanska kompis hade sagt att det var gratis fragade jag det med och vakten log da och viskade att jo visst kan man ga in gratis men folk vet inte om det... (man ska val eg betala lite bara for sakens skull men aldirg jag star i ko i en timme i regnet om jag kan ga in gratis). Efter museet gick jag till frissoren och sedan hem for att fixa middag. Pa kvallen skulle vi gatt ut men eftersom regnet vrakte ner bestamde vi oss for att stanna hemma.

Nu ska vi ut sa jag maste skynda mig...

xoxo

23/10/2009

New York - Bild fran Brooklyn - Utsikt Manhattan


xoxo

New York - Dag 5-6

New York har fortsatt visa upp sin allra basta sida med stralade solsken och riktigt varma och skona dagar.

I Onsdags akte jag ner till Soho och traskade runt dar. Det visade sig vara ett valdigt trevligt omrade med massvis av roliga butiker, fik och restauranger. Omradet kandes lite alternativt men anda valdigt tredigt och trevligt. Det var kul att se att de storsta markerna som Prada, Ralph Lauren etc oppnat butiker och anpassat sig efter omradet och inte alls gjort butikerna lika tjusiga och pampiga som de pa Fifth Ave, utan mer "jordnara" och diskreta. Fran Soho gick jag upp till New York University och at lunch pa grasmattan pa Washington Sq med massvis av studenter fran hela varlden. Pratade med nagra italienska studenter som gor sin master har och de berattade om deras underbara studentliv, man blir ju lite avis. Pa eftermiddagen promenerade jag upp till West Village och spanade in lite "SATC spots", som t ex Mongolia Bakery och Carrie's hus, hehe. West Village var heeelt underbart. Inga skyskrapor dar inte, nej istallet var det valdgt trevliga kvarter med mycket trad och vaxter langst gatorna. Ska jag flytta till NY vill jag bo dar! (in my dreams - fick berattat for mig att omradet mestadels bestar av miljardlagenheter). Darifran gick jag sedan ner till vattnet och promenerade langst "strandpromenaden" uppat stan igen. Pa kvallen gick vi till Corner Bistro vilket skulle vara New Yorks mest kanda och basta hamburgar-restaurang. Det var gott men jag vet inte om det var vart att sta i ko i over en timme for sedan behova tranga ihop sig och nastan stressa i sig maten... Men mums va det verkligen!

Igar Torsdag borjade jag dagen med att promenera over Queens Bridge. Ville egentligen se Roosevelt Island vilket ar en sot liten o mellan Manhattan och Queens, men visste inte att man kunde ta en linbana over dit sa jag gick upp pa bron istallet. Darifran hade jag fin utsikt over Roosevelt on och aven norra ostra sidan av Manhattan. Val uppe pa bron tankte jag att jag lika garna kunde korsa hela sa jag hamnade till slut i Queens / Long Island City. Den sidan av New York var smutsigare och lite ode och jag kom plotslig ihag Ida's ord om att inte rora mig utanfor Manhattan sjalv sa jag skyndade mig att hitta en tunnelbana och tog mig tillbaka till Manhattan. Val tillbaka spenderade jag en timme att begrunda mitt favoritvaruhus nummer 2 - Bloomingdales (Macy's ar nummer 1!) och darefter at jag lunch med Marci. Hela eftermiddagen spenderade jag med Bob, min nya amerikanska kompis, som visade mig runt pa ostra kusten av Manhattan. Innan jag motte upp Marci utanfor hans kontor gick jag in pa Henri Bendel och fick mig en gratissminkning, hur kul som helst. Dock var jag for trott for att ga ut pa kvallen sa istallet fick jag min vilja igenom och vi bestalde hem Sushi delivery och sag filmen The Perfect Storm som gick pa TV.

Har aldrig atit sa fantastiskt god sushi som den jag atit i New York de har dagarna och den ar till och med ganska billig om jag jamfor med Europa. Det jag fastnat mest for ar deras Spicy Tuna Rolls som gors pa ett helt annat satt an de jag testat i London.

I ovrigt borjar jag kanna mig ganska hemma i New York. Har bockat av alla sevardheter jag hade pa min lista pa mindre an 5 dagar och nu kan jag ta det lugnt resterande dagar. Idag eller imorn ska jag till MOMA och sen blir det nog lite fler shopping rundor och Chai latte's pa Starbucks. Jag overdriver inte om jag sager att Starbuck finns i stort satt pa varannat kvarter i hela Manhattan :)

Nagon mailade och fragade om vad jag tycker om Skyskraporna har i Manhattan och jag vet inte vad jag ska svara pa den fragan. Imponerande ar val det ratta ordet! Manga ar otroligt maffiga, coola och snygga. Men samtidigt kanner jag mig lite instangd nar jag gar runt mitt ibland dem och jag tycker de stanger ute solen lite for mkt men kanslan att titta upp pa dem och kanna sig som en myra ar anda speciell. Sa jag kan inte saga varken bu eller ba om dem.

3,5 dagar kvar i New York nu och jag borjar redan fa en klump i magen vid tanken pa att behova atervanda till London... :(

xoxo

21/10/2009

New York - Dag 3-4

Dags for en snabb uppdatering igen...

Senaste 2 dagarna har New York verkligen visat upp sin basta sida. Solen skiner, klarbla himel och folk ar glada. I Mandags spenderade jag i stort satt hela formiddagen pa det stora varuhuset Macy's. "Maria welcome to heaven" sa varuhuset nar jag klev in... haha. Hur som hels traskade jag darifran med en ganska tom kasse men jag kommer garanterat atervanda. Sen var det dags for lunch med Marci. Hans kontor har perfekt lage pa fifth ave ganska nara Central Park (som jag envisas kalla Hyde Park) sa vi mottes dar, at lunch ihop och hann tom ta en snabbrunda i parken. Pa eftermiddagen traskade jag upp till upper west side av Manhattan. Dar lamnade jag storstadskanslan bakom mig och befann jag mig plotsligt i finare familjekvarter vilket var kul att uppleva. Jag gick genom HELA central park pa vagen tillbaka och fick skada otroligt vackert hostlandskap. Pa Mandagskvallen gick vi ut och at middag med nagra vanner. Vi at fantastisk god (och vacker) sushi och diskuterade Amerikas goda och negativa sidor, mycket trevlig kvall!

Igar tisdag gav jag mig ut i morgonrusningen ocg tog tunnelbanan ner till Lower Manhattan. Jag gick direkt till Centery 21, vilket skulle vara ytterligare ett varuhus med billiga markesklader. Skoavdeningen och framfor allt vaskavdelningen var toppen men kladerna hangde mest i huller om buller sa jag orkade inte kika runt allt for mkt. Kande mig duktig att jag lamnade butiken utan en ny handvaska, da DKNY-vaskorna kostade mindre an halva det pris de saljs for i London. Darifran traskade jag sedan runt i parker och i finansomraderna och bockade av sevardheter som frihetsgudinnan, NY Stock Exchange m.m. Jag at lunch hogst upp i en pier med utsikt over vattnet och Brooklyn Bridge, valdigt vackert. Trots att fotterna redan varkte bestamde jag mig sedan for att korsa bron over till Brooklyn. Vagen var lang men val vart det. Fran andra sidan fick man en underbar utsikt over Manhattan och jag traffade till och med en ny amerikansk kompis, haha. Killen, som hette Bob, visade mig sedan runt i Brooklyn och tillsammans traskade vi over Manhattan bridge tillbaka till stan dar han visade mig China Town, Little Italy och delar av Soho och Nolita. Inte fy skam med en personlig guide :) Igar kvall stannade vi hemma eftersom mina fotter varkte som aldrig forr, men an 9 timmars promenad ar ju faktiskt ratt mkt.

Idag hade jag tankt att aka till Woodburry, ett outlet-omrade strax utanfor NY vilket tydligen ska vara som en hel stad bara med butiker. Dock insag jag att busspriset for att ta sig dit, $50, var lika mkt som en av trojorna jag sett i stan sa jag bestamde mig for att inte aka, lite synd :( Far bli nasta gang! Istallet tankte jag ta mig ner till Soho igen vilket sag ut att vara ett riktigt mysigt och trevligt omrade.

An sa lange ar det maten som forvanat mig allra mest. Jag har alltid sagt att jag alskar Londons utbud, att det finns mycket av allt och att man inte saknar nagot (forutom havet). Nu har jag insett att New York slar London med hastlangder. I London saknar jag faktiskt nattoppna fikastallen och nyttiga fast food restauranger med goda sallader, soppor, nyttiga mackor, billig sushi etc. Innan jag flog till New York pratade jag med en kompis och vi skratta och sa att jag bara skulle fa ata hamburgare och friterad kycklig hela veckan i NY for att det var det anda amerikanerna ater, men oj sa fel jag hade, har finns allt och lite till.

En annan sak jag tycker ar super med New York ar deras tunnelbanor. De tacker varenda del av New York, de ar oppna dygnet runt och det basta av allt ar att de har expresstag, dvs tag som hoppar over vissa stationer for att ta sig fram snabbade. Sa ska man fran ena sidan av Manhattan till den andra kan det ga jattefort om man tar ett expresstag som kanske bara stannar pa 4 stationer istallet for 20 som strackan egentligen bestar av. Verkligen supersmart!

En annan sak jag ar otroligt imponerad av ar New Yorks alla parker. Inte nog med att Central park ar gigantiskt stor sa finns det overallt sma och medelstora parker som alla ar valdigt valskotta och fina. Amerikanen forklarade igar att ideen ar att alla New York bor inte ska ha mer an 10 minuter till narmaste gronomrade.

Bilder fran semestern lagger jag upp nar jag kommer tillbaka till London.

xoxo

19/10/2009

New York - Dag 1-2

Hej folk, tack for otroligt manga sota mail som fragar hur jag har det, hur det gatt med allt och vad jag tycker om NY. Har kommer en snabb uppdatering.

Mitt forsta intryck av New York ar att allt ar sa mycket storre an i England. Husen, gatorna, manniskorna, maltidsportionerna, en kopp kaffe, ett tuggummipaket, ett juicepaket, en tandkram, ja allt ar verkligen i BIG size, haha.

Jag kom i Fredags eftermiddag/kvall. Flygresan som jag varit nervos for sa lange gick super. Jag flog med Virgin Atlantic och de var verkligen bra. Innan jag gick ombord fick jag mangder av skvaller- och modetidningar och val ombord mottes jag av ett glas champagne och ett valkommskitt innehallande massa sma roliga saker. Planet lyfte och jag satte direkt igang deras "mediasystem" dar man hade tillgang till 20 helt nya filmer (manga som fortfarande gar pa bio), talbocker, oandlig manga cd skivor, TV spel, reseguider, dokumentarer, TV program etc etc. Under resan kom personalen standigt och bjod pa mat, snacks, dryck etc. Jag sag 3 filmer, at en maltid och sedan var det dags att landa. 8 timmars flygresa kandes kortare an de 3 timmar jag ar van vid nar jag flyger till Sverige...

Pa flygplatsen gick det langsammare. Kon till sakerhetskontrollen tog over 1,5 timme och jag holl pa att somna staendes. Jag tog bussen in till stan, somnade under resan och vaknade nar vi precis narmade oss bron for att aka over till Manhattan - jag bara gapade. Det var morkt ute och det anda man sag var dessa jattelika skyskrapor. Helt fantastisk syn! Marci motte mig pa busstationen och Fredagskvallen spenderades hemma. Han bor i en valdigt fin lagenhet med perfekt lage i midtown east.

Pa Lordagen skulle Marcello ivag pa jobb utanfor stan och jag passade pa att fa skjuss med taxi nagra gator nedat i Manhattan till Pennstation. Darifran tog jag en lang morgonpromenad runt i Chelsea som inte alls var nagot "chelsea" i mina ogon. I London ar ju Chelsea ett av de finaste omraderna, har var det verkligen inget speciellt, tvart om. Dock hittade jag en underbar Designer sample sale butik jag sakerligen kommer atervanda till! Sedan at jag frukost pa mitt underbara Whole Food nere vid Union Squere och darifran promenarade jag sedan Fifth Avenue uppat i stan och bockade av de sevardheter jag hade pa min lista. (Ja, jag har en lang lista pa allt jag ska se och gora). Jag sag fina parker, fantastiska byggnader, underbara varuhus och butiker, jag traffade och pratade med kul folk och traskade genom Time Squere upp mot Central Park. 9 timmars promenad senare kom jag hem och somna direkt. Marci kom hem 2 timmar senare, lagade mat till mig och sedan gick vi ut for drinkar i East Village vilket visade sig vara ett supermysigt omrade fullt med nattoppna fik, pubbar, barer och restauranger.

Pa Sondagen akte vi till IKEA. Svenska tjejen aker hela vagen over atlanten for att ga pa IKEA och ata kottbullar. Vilket skamt. Men Marci behovde mer mobler till lagenheten, bla hade vi tidigare inget matbord, sa det var bara att bita ihop och aka dit. Vi tog bussen dit och baten hem. och vi hade till slut en ratt kul dag. Igar kvall stannade vi hemma, monterade moblerna som blev hemkorda samma kvall, at god mat och kollade pa nagra avsnitt av var alskade serie Gossip Girls. Kanns valdigt kul att se serien och veta att jag just nu bor och promenerar runt pa samma gator som dem - skum kansla.

Vadret i helgen har varit iskallt och igar regnare det stora delar av dagen. Jag ar valdigt tacksam att min pojkvan kanner mig sa pass val att han i sista sekund sa till mig att packa ner min stora vinterjacka, vilken jag i helgen haft valdigt mycket nytta av, burr. Men imorn ska det tydligen bli finare och i mitten av veckan ska temperaturerna stiga upp mot 15-20 grader igen.

Det blev en en ratt lang uppdatering till slut, haha. Skriver mer senare i veckan.

Mitt amerikanska telefonnummer ar +19172143442. Tyckte det var bra att skaffa ett Amerikanskt kontantkort for att slippa fa en ohygglig rakning pa mitt engelska nummer. Dock kostar det att bade ta emot sms och telefonsamtal (helt knappt) sa pengarna lar ju rinna ivag.

xoxo

15/10/2009

New York

Imorn reser jag till NEW YORK! Det ar forsta gangen i mitt liv jag ska till Amerika och det kanns otroligt spannande. 10 langa dagar ska jag stanna och jag har langa listor pa saker jag ska se och gora, butiker jag ska spana in och restauranger jag vill testa. Allt jag hoppas pa nu ar att regnet haller sig borta sa mycket som mojligt sa jag kan strosa runt pa New Yorks gator och pa basta satt fa uppleva staden som de flesta verkar alska. Tanken ar ju ocksa att jag ska forsoka kanna av om jag vill flytta dit eller inte... hur man nu ska kunna ta ett sadant stort beslut pa 10 dagar...?

New York ar ett av resemalen jag haft pa min "drömresemålslista" (se nedan) sedan jag var liten, sa det kanns verkligen kul att antligen fa bocka av ett av resemalen.

1. Tokyo - Japan
2. Mexico
3. New York
4. Egypen
5. Sidney - Australien

Det trakiga ar att jag maste uppleva staden mestadels sjalv. Ska ju halsa pa min pojkvan som bor dar men han kommer jobba 8 av de 10 dagar jag ska vara dar sa vi kommer mest ha kvallar och kanske nagra langre luncher ihop.

Jag ska forsoka skriva nagra sma korta inlagg i bloggen da och da for att uppdatera er om vad som hander dar pa andra sidan det stora vattnet.

xoxo

14/10/2009

NVQ-examen avklarad - Jippi!

Fick idag veta att jag klarat min NVQ examen, tjohoo!

NVQ star for "National Vocational Qualification"och ar en yrkesexamen manga storre foretag erbjuder vissa av sina anstallda - oftast de som gjort bra ifran sig och som foretaget verkligen tror pa. Jag vet inte varfor, men jag tillsammans med 2 andra anstallda, blev i borjan av aret erbjuden den och jag tackade ja. Den kostar £2500 eller liknande och det som stressade mig var att om jag inte klarade den inom den angivna tidsramen skulle jag vara tvungen att betala tillbaka pengarna fran egen kassa.

NVQ-examen ar en "kompetensbaserad" examen vilket betyder att man lar sig/ tar sig igenom praktiska och jobbrelaterade uppgifter, studiehaften och tentor som ar utvecklade for att oka kunskapen inom sitt yrkesomrade for att man sedan kunna utvecklas och vaxa inom sin roll/ inom foretaget.

Min NVQ ar inom Business Administration och den inneholl kurser i Microsoft office, Engelska arbetslagar, finansiella program och aven tester inom min egen arbetsroll. Jag kan inte pasta att jag fick lagga ner overdrivet mycket varken tid eller energi pa den sa jag ar valdigt glad att jag tackade ja och att jag nu har ytterligare en examen att lagga till pa mitt CV.

xoxo

13/10/2009

Vilken bloggtyp är du?

Jag ar en artist! Tycker ni inte att jag ar lik mig pa bilden? ;)


"The Artists

The gentle and compassionate type. They are especially attuned their inner values and what other people need. They are not friends of many words and tend to take the worries of the world on their shoulders. They tend to follow the path of least resistance and have to look out not to be taken advantage of.
They often prefer working quietly, behind the scene as a part of a team. They tend to value their friends and family above what they do for a living. "

Det dar ska forestalla en beskrivning av mig. Hmm. Kan nog inte saga att det stammer helt. Visst ar jag en kanslomanniska som oftast ganska latt forstar andra manniskors tankar och behov och jag tyngs ofta ner av andras problem. Jag kan nog tankas prioritera min familj och vanner fore mig sjalv med - vad som nu menas med det? Dock ar jag inte en tyst manniska, tyvarr. Jag skulle mer saga att jag tar plats i ett team da jag ofta har mycket asikter att komma med. Likasa skulle jag aldrig kalla mig sjalv for en artist, haha. Men men, test ar alltid kul!

Klicka har for att ta reda pa vilken bloggtyp du ar!
xoxo

Vit kappa fran H&M

Jag tycker den har kappan fran H&M ar jattefin - men jag har bestamt mig for att inte kopa den anda. Det ar ju sa himla trakigt att kopa klader fran hm (i alla fall de klader som urskiljer sig lite fran mangden) och sen gar man runt pa stan och ser exakt samma plagg pa var och varannan manniska. Kappan saljs pa hm-butiker runt om i hela varlden och det kannsvaldigt trist att man ska lysa hm som en stor neon-fargad reklamskylt nar man gar omkring ikladd den. Inget ont mot hm men, de ar super for basplagg, underklader och for plagg som inte utskiljer sig sa mycket - typ en vanlig svart kappa kanske, men just den har vita kappan med palskrage blir lite for mycket i mina ogon. Trist.

xoxo

12/10/2009

From Fired to Hired - Tips för att finna ett nytt jobb


Eftersom bade jag sjalv och flera av mina vanner antingen funderar pa att soka eller faktiskt soker nytt jobb, tankte jag bjuda pa lite tips for att lyckas battre med jobbsokningen.

Flera av mina underbara vanner, som forsoker overtyga mig att stanna i London och vill hjalpa mig att hitta ett roligare jobb, har skickat superbra lankar till sidor med tips kring karriar och jobbsokning. I slutet av inlagget tankte jag lista nagra av sidorna. Men forst nagra av mina tips, utifran alla artiklar jag last.

1 ) Att soka jobb ar i sig ett heltidsarbete i sig - att pa mafa soka nagra fa jobb i veckan ger oftast inget lyckat resultat. Man maste verkligen ge sig tid, bade att kolla genom jobbannonser, skriva bra och personliga ansokningar och sedan folja upp sin ansokan.

2) Om du tycker att du kampar hart men anda inte lyckas sa ar det dags att tanka om - finn en helt ny strategi. Forandra ditt ansokningsbrev fran topp till ta, ta kontakt med hela nya rekryterare och prata med helt andra manniskor an de du vanligtvis vander dig till for tips och rad.

3) Om du ar arbetslos kan det vara bra att skaffa ett volontarsarbete medan du soker jobb. Behover bara vara nagra timmar i veckan. All erfarenhet och ny kunskap ar bra att ha. Att volontarsarbeta visar att du ar aktiv, produktiv och att du gillar att arbeta (gor det frivilligt tom).

4 ) Skaffa nya vanner ( kontakter) Hang dina nuvarande vanner pa saker du vanligtvis aldrig skulle gora och se till att mingla runt. Ga med i nagon klubb/forening. Kontakta nytt folk pa sociala networks (facebook, My Space, Linkedin, Twitter etc) - allt for att traffa nytt folk som i sin tur kan ge tips eller kanske till och med kanner till jobbmojligheter.

5 ) Var inte radd att be om hjalp! Be dina vanner att kolla pa ditt CV/brev, om de kan kolla pa sina arbetsplatser, om de soker nagon eller om de kanner nagon som kan vara en bra kontakt for dig eller om de bara kan halla ogonen oppna for mojligheter. Om inte dina vanner kan/vill hjalpa dig ga till ett rekryteringskontor och be nagon kolla igenom din CV. De ar ofta stressade och inte alltid jattevilliga att gora det men de sager anda oftast inte nej och de kan ge valdigt bra tips bara for att fa dig nojd och ga darifran. Annars finns det sidor online och karriars coacher som kan ge toppentips for jobbsokningen. Vissa kostar, andra ar gratis.
- For dig som inte soker jobb, hjalp dina vanner som gor det. Tjanster ger gentjanster - En dag kanske det ar du som behover hjalp att hitta ett nytt jobb och da vet du vart du kan vanda dig!

6 ) Skicka oppna ansokningar! Presentera dig sjalv, dina starka sidor och fraga om de har nagra mojligheter. Manga foretag har inte rad att anvanda sig av rekryterare, sa om kandidaterna droppar in av sig sjalv kan det blir sjalvaste julafton for dem.


Kanske lite skumt att jag, som sedan ganska lang tid tillbaka inte varit nojd med mitt jobb, men anda inte bytt ger jobbsokartips, haha. Men jag kan ocksa pa en gang saga att jag inte foljt nagon av dessa tips och till en borjan listade jag de har tipsen bara for mig sjalv min egen dagbok.

Jag vet att det ar flera av er som foljer min blogg som just nu soker jobb, sa jag ville dela med mig av tipsen och jag hoppas att nagot av dem kan komma till nytta. Lycka till!

Bra sidor att lasa:


xoxo

11/10/2009

En drink med Valeria

... I Fredags pa Floridita.

xoxo

Lördagskväll framför X Factor

Jag ar absolut ingen TV manniska! Jag kollar i stort satt aldrig pa TV och an mer sallan foljer jag serier eller reality shows pa TV. Det finns dock ett tv-program jag foljer - jag ar till och med beroende - och det ar Brittiska X Factor!

Eftersom jag var ute och partajjade bade Torsdag och Fredag kvall kande jag igar att det var dags att ladda batterierna lite och stanna hemma och bara ta det lugnt och det passade sig valdigt bra att det "rakade" vara X factor pa TV just igar kvall ;)

Med en skal gronsaker och lite mumsigt dipp bankade jag mig framfor TV'n och sag det underbara programmet, vilken toppenkvall!

Har ar mina asikter: (bara intressant for er som ocksa foljer det)

FAVORITER:
Lucie - Sjunger valdigt bra, supersot och har underbar utstralning.
Miss Frank - Sjunger valdigt valdigt bra, vet dock inte om jag gillar deras stil.
Stacey - Paminner mig om Phoebe i Vanner, lite forvirrad och udda men hon verkar valdigt rolig och gullig och hon sjunger valdigt fint.
Joe – Varifran kom plotsligt den har sotnosen fran? Ingen som jag lagt marke till under uttagningen men han var ju superbra - och supersot :p
Danyl – Jag ar inte lika fortjust i honom som alla andra verkar vara men jo visst, han ar ju valdigt duktig.

OGILLAR:
Jamie - Sjunger bra men jag har nagot emot honom, don't ask me why. Kanske for att han kanns ofrash med sitt skumma hår...
John and Edward - what liksom? Vad gor de bland topp 12? Otroligt storande manniskor och sjunga kan de inte heller, holl for bade mina ogon och oron nar de var pa scen, haha. Men skulle inte bli forvanad om de far stanna anda.

I ovrigt kanske Kandy Rain kan va bra om de borjar kla pa sig klader pa scen, kan ju bli kallt att sta och sjunga i bara underkladerna… Sen forvanade Rachel mig, tyckte inte alls om henne pa uttagnigen men igar ikvall var hon bra. Resten har varken imponerat eller irriterat mig hittills men vi far val hoppas de har mer att ge? Ikvall blir det upptradande av min alskade Robbie Williams och forra arets vinnare Alexandra Burke plus att vi far veta vem som aker ut? Vem tror ni att det blir?


Jag ar aven ett stort fan av Cheryl Cole! Och Simon Cowell ar ju alltid Simon Cowell, vad vore X Factor utan honom, haha.

xoxo
X Factor-nörden

10/10/2009

Solig höstpromenad

På MSN för en stund sedan...

MSN konversation med en kompis imorse:

Jag - Pa lunchen ska jag ner till floden och traffa en kompis. Hon sitter under en liten bro och vantar pa mig... Vi ska sedan ata lite lunch tillsammans i solen.
Kompis - Varfor sitter din kompis under en bro?
Jag - Hon ar ledig, det ar en superfin dag och sa hon sitter dar och filosiferar om livet... Hon gor sa ibland.
Kompis - Eh, ok...?

Lite senare pa MSN med samma kompis:

Jag - Jag tycker du har fel, forstar inte hur du kan tanka sa! Men vi ar val alla olika...
Kompis - Ja tur ar val det, annars skulle det bli valdigt trangt under landets alla broar!

hahaha

xoxo

Sluta tänka negativt

Snubblade imorse pa den har artikeln om negativt tankande...

Allt for ofta kommer jag pa mig sjalv med att tanka "idag ar ingen bra dag..." och sa klart blir det da ingen bra dag! Likasa gar jag ofta till jobbet med tankar pa hur trakigt mitt jobb ar, och det ar ju da sjalvklart att det blir trakigt da... Problemen ligger med andra ord mestadels i mitt eget huvud.

Har ar artikelns tips att komma ifran ett negativt tankande (hur jag tolkar dem):

1. Ta 3 djupa andetag
2. Forsok att ta ett steg ifran dig sjalv och observera dina egna problem. Det ar latt att peppa en nara kompis med problem da man ser det fran en annan synvinkel, pa samma satt ska man forsoka se sina egna problem ur olika vinklar.
3. Satt dig emot dina negativa tankar. Om jag nu tycker att mitt jobb ar trakigt ska jag satta mig och gora en lista pa allt som ar bra med jobbet... och ja visst, listan blir faktiskt valdigt lang...

Tipsen ar simpla och nastan sjalvklara men det ar anda langt ifran sjalvklart att man anvander dem nar man som mest behover dem.

Hela sidan "The womens conference" verkar foresten valdigt intressant!

xoxo

09/10/2009

Neon / Skumparty

Jag alskar London for att det standigt har sa mycket kul och sa mycket annulunda saker att erbjuda. Igar drog Annah ivag mig pa ett neon + skumparty. Det var udda men ratt skoj!

Bilderna nedan visar oss pa forfesten hemma hos mig nar vi hade svart att bestamma oss for vad vi skulle ha pa oss. Till slut fick jag se ut som pa stora bilden pa mig.


Har nedan ar nagra bilder fran festen (jag ser lika knapp ut pa varje bild). Blev inte sa manga bilder da kameran inte tyckte om allt skum/vatten. Man blev verkligen helt genomblot. Tur att pensionars-Maria varit smart nog att ha med sig kladombyte sa jag i alla fall fick ga hem i torra klader, men haret var bade blott och stank som nagon typ av skurmedel. Val hemma satt jag i duschen i en halvtimme for att forsoka fa bort stanken, haha...

xoxo

08/10/2009

Vem har hög status?

Har ar en intressant lista jag fann pa Newsmill for nagon vecka sedan som beskriver vad som kravs for att fa status i Sverige - alla punkter ska uppnas!

- Vara allmänbildad
- Vara duktig på sitt arbete
- Ha många vänner
- Ha en egen hoparbetad förmögenhet
- Vara en engagerad och duktig förälder
- Ha ett långt och stabilt äktenskap
- Att flytande kunna tala många språk
- Ha en examen från ett toppuniversitet
- Lägga tid och pengar på att hjälpa behövande människor
- Ha en egen stil
- Kunna bestämma över sin egen arbetstid
- Ha en klar och tydlig livsåskådning
- Vara underhållande och rolig
- Vara en duktig talare

- Ha möjlighet att vara ledig en längre sammanhängande period

Citat fran artikeln:
"Status ger lycka. Hög status gör att man blir friskare och troligen lever ett längre liv än vad man annars skulle ha gjort. Men det är ett stort misstag att tro att status handlar om stora bilar, plastikopererade bröst eller ett lyxhustruliv som Anna Ankas. Hon är så långt bort från status man kan komma. Allt hon står för är raka motsatsen till det som vi svenskar tycker ger status."

Jag tyckte faktiskt att det var en bra artikel men jag ogillar ordet status.

Vem har hog status egentligen? Amerikas president kan nog de flesta halla med om har hog status, men om vi tittar pa oss "vanliga" manniskor tror jag inte vi lika latt kan komma overens om vilka av oss som skulle ha hogre status an nagon annan. Jag har vanner jag ser upp till for att jag tycker de ar helt underbara manniskor och for att de gor nagot bra med sina liv, men det finns nog manga som skulle tycka att helt andra manniskor har hogre "status".

Jag tycker i alla fall att listan ar intressant, den speglar lite det jag diskuterade i bloggen i borjan av forra veckan hur vi prioriterar i vara liv. Eftersom jag inte gillar ordet status ser jag punkterna mer som standpunkter for ett lyckat liv. jag tror de flesta av oss skulle vilja vara/ha allt som listan beskriver men det kan nog vara valdigt svart. Vissa av oss valjer istallet att ha lite av varje punkt medan andra satsar fullt ut pa bara nagra fa av punkterna.

Sjalv har jag hittills satsat ganska lite pa karriaren medan vanner, forhallande, utbildning, livsaskadning, stil och resor tagit upp stor del av mitt liv och darfor har jag verkligen inte hog status, men jag ar lycklig for det.

xoxo

Gran Torino

Igar kvall sag jag filmen Gran Torino. Jag baddade ner mig i sangen med broccoli och dipp (som alltid), tände lite levande ljus och forberedde mig pa en action film. Fraga mig inte varfor jag trodde det skulle vara en typisk amerikansk pang-pang-döda-döda-film, men jag var helt enkelt installd pa det. Filmen borjade och jag satt forsta halvtimmen bara och vantade pa att den dar bilen man ser pa bilden skulle ge sig ut pa actionaventyr, men icke. Det visade sig istallet vara en helt underbar dramafilm. Jag har hort att manga ogillade den stark då de tyckte den var trakig och seg. Jag tror att det ar en film man kan tolka pa valdigt manga olika satt. Sjalv tyckte jag den var fantastiskt vacker och med ett underbart budskap. Vill inte saga nagot mer om den då jag istallet for att avsloja for mycket vill att ni ska se den och bilda er en egen uppfattning :)

xoxo

07/10/2009

Hur dum får man vara?

Kanner mig seg idag. Istallet for att jobba borjade jag dagen med att spana igenom italienska nyheter och snubblade over den här artikeln. Fick hela kontoret att skratta sa jag tankte dela med mig :)

En inbrottstjuv i Albano Laziale i utkanten av Rom kande att han var tvungen att ta en titt pa sitt facebookkonto under självaste inbrottet. Han loggade in och skickade nagra meddelanden till sina vanner innan han sedan lamnade huset med de stulna tingen. Nar polisen senare kom till huset visade det sig att den 26-åriga tjuven hade glomt att logga ut sig fran facebook innan han sprang iväg, sa det var en enkel match for polisen att spåra honom.

Tjuven blev tydligen otroligt förvånad nar polisen lite senare knackade pa hans dorr...

ha ha ha

xoxo

Bra med dubbel uppsättning

Igår eftermiddag, kl 16.50 for att vara exakt, gick brandlarmet på kontoret. Precis som vi sa många gånger tränat in släppte vi allt och sprang ut till var uppsamlingsplats. Till en början var det ju bara trevligt att fa lite luft och att fa socialisera lite med de andra avdelningarna men efter en halvtimme började folk bli rastlösa. Kl 17.30 när jag egentligen ska sluta for dagen fick vi fortfarande inte komma in i byggnaden och jag bestämde mig for att åka hem utan mina saker. Jag hade som tur var fatt med mig min handvaska, men jacka, ipod, matlada, paraply och mina traningsklader + boxinghanskar var kvar inne pa kontoret. Panik! Jag kunde ju inte ga och boxas i jeans och klackskor(!) sa jag fick rusa forbi min lagenhet vag till gymmet (hade 5 minuter pa mig) och leta fram nagon typ av reservtraningsklader, vilket jag inte trodde att jag hade. Aven om jag till sist mer sag ut som en 80-talsgymnast an en boxare sa lyckades jag fa fram bade klader och traningsskor och sen jag fick lana min kompis minismå boxinghanskar (ja, hon maste ha mindre händer an mig!?). Det finns en lösning på allt :)

xoxo

06/10/2009

Festa utan alkohol?

kan man festa utan att dricka sprit?

Senaste tva veckorna har 4 av mina vanner lyckats erkanna att de inte kan/vill ga ut om de inte ska dricka alkohol. Vissa av dem valjer da att inte traffa sina vanner for att de inte vill dricka sprit medan andra i alla fall foljer med ut men istallet bara maste bestalla in en drink eller tva under kvallens lopp anda.

Sjalv har jag haft otroligt manga superroliga partykvallar ute med mina vanner aven om jag inte druckit alkohol. Jag kan mingla runt med folk anda. Jag kan dansa som en tok anda. Och framfor allt kan jag ha kul utan att ha alkohol i kroppen Visst kan jag ge mina vanner credit for att man kan bli lite irriterad pa vissa fulla manniskor ute pa klubbarna som beteer sig som idioter sa fort de far i sig lite alkohol men jag tycker inte att mina vanner gor det sa jag har verkligen inga problem att ga ut utan att dricka sprit. Nu ar ju de flesta av mina vanner som mig och kan shaka loss pa dansgolvet och bara bestalla in en cola eller lemonad i baren; men de som inte kan det tycker jag har nagot att trana pa...!

xoxo

05/10/2009

Beroende

For ungefar 15 ar sen fick jag min forsta dator. Den var ju kul att leka med men jag klarade mig egentligen battre utan den...

For lite mindre an 15 ar sen fick jag min forsta mobiltelefon, den var ocksa kul att leka med men det var inget jag till en borjan anvande vidare mycket. Ideen var ju smart men det var ju sa dyrt...

Idag kan jag knappt tanka mig ett liv utan datorn...
Genom datorn har jag kontakt med vanner och familj over hela jorden - msn, skype, facebook, mail m.m
Pa datorn har jag min kalender - varfor slapa runt pa en papperskalender nar jag kan ha min kalender online och alltid komma at den bade hemifran, fran jobbet och fran mobilen.
Pa datorn har jag aven alla mina texter jag skrivit (jag skriver mycket) - skriva for hand, vad ar det?
Pa datorn har jag ocksa alla mina underbara foton, all min musik, flera filmer etc etc Minns ni nar man satt vid radion och spelade in pa kassettband de latar man tyckte om... Semesterbilderna fick man vanta en vecka pa innan man med pirr i magen fick ga och hamta ut sina utskrifter... Det var tider det :)

Mitt "nya" beroende ar mobilen. Jag har en Nokia E71 vilket egentligen ar minidator och mobil i ett. Jag kopte den i borjan av aret och har varit valdigt nojd men sen i Fredags insag jag vilket beroende jag byggt upp till den....

Jag skulle till Hoxton Squere och mota upp lite vanner. Jag, som fortfarande inte hittar i Old Street-omradet, hade inte direkt planerat min traff med vannerna i detalj utan tankte att det loser sig nar vi ar pa plats. Mobilen har GPS och guidar mig vart jag an ska och annars ar det ju bara att ringa och kolla vilken bar de andra gatt in pa. Nar jag kliver upp fran tunnelbanan vid Old Street har mobilen fatt en knapp "connection error" star det. Kartan funkar inte och jag kan inte ringa eller skicka sms. Panik.

Nu loste det sig. Fick fraga mig fram till Hoxton Squere och sen sticka in huvudet pa varenda bar innan jag till slut hittar en av mina vanner som var lika lost som mig - bara att han hade en fungerande mobil som kunde lokalisera resten av ganget.

xoxo

04/10/2009

Finbesök i storstan

Lite bilder från pojkvännens snabbvisit (4 dagar) i början av veckan. SAKNA!


xoxo

Hösten

Hösten är den årstid jag ogillar mest. Främst, är det helt enkelt för att jag inte gillar när det blir mörkare och kallare för varje dag som går. Mörkret gör mig deprimerad och kylan är allmänt kännt att jag inte klarar av så hösten är verkligen den årstid jag helst skulle klara mig utan.

Men, två positiva saker kan jag ge heder åt hösten...

Först och främst så älskar jag höstmodet. Trots att jag egentligen tycker bättre om att klä mig i fina och söta sommarklänningar så kan jag inte hjälpa att jag älskar att spana och shoppa härliga jumprar, snygga stövlar och mysiga halsdukar.

Sen, älskar jag höstens färger! Imorse på tåget på väg på jobbet satt jag och spana vackra åkrar, skogar och träd (de är fortfarande väldigt gröna) där höstfärgerna börjar ge sig till synes. Det finns inget vackrare än röd-oranga träd. Den vackraste höst jag upplevt var när jag bodde i Limerick på Irland. Varje kväll tog jag långa promenader längst floden utanför huset och förundrades över de vackra färgerna.
(Bilden dedan är fran Irland - jag ser ut som en dåre men det kan inte hjälpas..)


Idag på lunchen tog jag en långpromenad bland de fina villorna här i Woking. Traskade runt i T-shirt och njöt av den varma solen. Idag är det den 4e Oktober så hösten borde väl ha startat? Frågan är hur länge vi får behålla det fina vädret innan helvetet bryter ut....?

xoxo

02/10/2009

Snäll och ärlig eller bara dum?

Imorse, pa vag till jobbet, passerade jag som vanligt stressiga Waterloo station. Jag spanar upp pa taginformationsskylten och ar precis pa vag att springa mot mitt tag da jag ser en man precis framfor mig ta upp sitt tagkort ur fickan och ur ramlar ocksa en £20-sedel. Alla ar sa stressade att hinna med sina tag sa ingen annan veckar se det. Tanken slar mig, wow, de pengarna behover jag! Jag gar fram till sedeln tar upp den och utan reflektera over det springer jag efter mannen och sager "sorry Sir, you lost this". Han kollar forvantat pa mig och kanner sedan efter i fickan och inser att det faktiskt ar hans pengar. Han tackar och fragar om han far bjuda pa en kaffe. Jag avbojder och gar till mitt tag.

Det ar 4e gangen sedan jag borjar ta tagen fran Waterloo som jag aterlamnar upphittade pengar. Vid de 3 tidigare tillfallerna har det varit planbocker jag hittat och lamnat in. En av gangerna hittade en tjock planbok pa taget jag kom med fran jobbet. Jag fragade de som fanns i narheten om nagon sett vem den tillhorde men ingen visste nagot. Jag tar med mig planboken och lamnar den till konduktoren av taget. Da kommer en av mannen jag tidigare fragat om han visste nagot om planboken fram till mig och sager, "du ar snall och arlig men till vilken nytta? nu kommer konduktoren lansa planboken pa alla kontanter som du sakerligen skulle haft battre nytta av...." Har tankt mycket pa det sen den handelsen.

Jag kanner mig snall och arlig men samtidigt dum i huvudet! Men om arligheten ska fram sa ar det ett av mina motton i livet "behandla andra som du vill att de ska behandla dig". Om jag tappade min planbok skulle jag onska att de lamnade in den och darfor gor jag det sjalv... dumt?

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...