31/05/2009

Underbara helg

Vilken fantastisk helg det har varit!! Toppenvader, massor av tid med sotaste pojkvannen och mina underbara vanner och mangder av god mat. Can it get better...? :)

Har far ni ett litet smakprov...

Fredagskvallen bjod forst pa mumsigt rose vin pa Chez Gerads uteservering pa Covent Garden. Sedan gick vi vidare for mumsig kinestisk mat for att sedan avsluta kvallen pa en av mina favoritbarer, The Livingroom.

Lordagen var en 100% pojkvan/flickvan-dag! Hela dagen spenderades i stort satt i Kensington Gardens. Vi kopte med oss fantastisk picknick fran Whole Food i High Street Ken, inte gratis kanske men oj sa god. (Aterkommer i ett annat blogginlagg ang Whole Food ;)
Pa kvallen gick vi och at romantisk middag pa Osteria Del'Arancio pa Kings Road. Aterkommer till den med!

Idag Sondag var jag forst pa French Connection Sample Sale uppe i Camden. Darefter blev det ytterligare en picknick med ganget, fast denna gang i vackra Regent Park. Kvallen avslutades hemma hos mig med en kottbullsmacka med sallad plus senaste Wallanderfilmen.


Tack allesammans for en toppenhelg! Hoppas det underbara vadret haller i sig!!

xoxo

29/05/2009

Fran proffsdröm till mardröm


Fick lana boken "I skuggan av San Siro" forfattare Martin Bengtsson, av en kompis for ett tag sen. Varken titeln eller framsidan lockade vidare mycket sa det tog nagra manader innan boken antligen lat overst i min bokkö av bocker jag har hemma som jag ska lasa.

Det ar en sann berattelse om en pojke som en dag far for sig att bli fotbollsproffs. Han gar in for det till 100%; tranar flera timmar per dag tills han nar sitt mal. Han blir uttagen till Svenska ungdomslandslaget plus att han skriver kontrakt med en av Italiens storsta fotbolls klubbar Inter. Men val nere i Italien blir inte allt som han tankt sig. I skuggan av Inters hemmaplan San Siro borjar Martin ifragasatta hela sin tillvaro. Han blir deprimerad och till slut ser han sjalvmord som hans anda vag ut fran "helvetet"...

Jag tycker det var en otroligt fangslande bok och jag stracklaste den pa 2 dagar. Den ar valdigt kanslig och sjalvutlamnande och trots att jag aldrig spelat fotboll pa den nivan sa kunde jag kanna igen mig i hans forvirrade tankar.

Tankar kring vad man egentligen gor med sitt liv och varfor borjade poppa upp. Efter att ha last boken borjade jag fundera pa varfor jag bor just i London av alla stallen pa jorden? Gor jag verkligen det jag vill med mitt liv? Eller later jag dagarna bara vandra forbi...?

Nej som sagt, en mycket lasvard och annulunda bok och far en att tanka till.

Trevlig helg

xoxo

Sommar och sol

Jag har kommit fram till att jag sover mindre pa sommaren an vad jag gor om vintern. Jag vaknar av mig sjalv tidigare om mornarna och kanner mig anda minst lika utvilad an vad jag vanligtvis gor.

Nagon kommenterade ett av mina blogginlagg for nagon vecka sedan och skrev att hurvida man trivs i en stad beror helt pa vilka manniskor man omgivs av och har inget med klimat eller restauranger att gora. Jag maste saga att jag inte haller med. Personligen tycker jag klimatet ar valdigt viktigt. Liksa tycker jag stadens utbud ar viktigt da det blir en stor del av mitt liv. Trevliga manniskor finns det nog lite overallt...?

Jag far helt enkelt energi och blir glad nar solen skiner och jag blir valdigt latt deppig och kanner mig nere nar dagarna blir kortare, morkare och regnet oser ner. Sommaren ar helt klart min favorittid pa aret! Jag far mer motivation till ALLT, jag blir gladare och mer positiv i mitt tankande och som jag sa tidigare sa far jag mer energi. Likasa alskar jag att vara utomhus och det tillater inte vintern pa samma satt som sommaren, iaf inte for en san som mig som fryser bara det ar under 15 grader ute. Sno vill jag ha nar jag ska aka skidor, inte i en storstad dar jag lever, det blir anda bara slask. Nej som sagt, en plats dar solen far lysa bade lange och val om dagarna aret runt vore det ultimata for mig.

Varen i London har i ar varit fantastisk. Peppar peppar att det far halla i sig hela sommaren!!


Bild fran Italien forra sommaren. Se vad glad jag blir nar solen skiner =)

xoxo

28/05/2009

FC Barcelona


Igar kvall vann FC Barcelona champions league finalen i Rom mot Engelska Manchester United. En seger de var val varda efter en toppsasong i bade champions league och de tva Spanska ligorna dar de tagit hem bada titlarna i ar.
Barcelona ar inte ett av mina riktiga favoritlag men det har alltid varit det Spanska lag jag hejar pa och jag var darfor otroligt glad igar kvall! Jag har alltid tyckt de spelar shysst, fin och underhallande fotboll. Tycker aven att det ar beundransvart att de inte liksom alla andra lag i varlden ar sponsrade av nagot stort foretag. Nej Barcelona valjer istallet att sjalva skanka pengar till valgorenhet och de har darfor namnet UNICEF pa sina trojor. De betalar 1,5miljoner Euro per ar till unicef, pengar som gar till att stoja barn med hiv/aids i outvecklade lander.



Grattis Barca, det var ni val varda :)

xoxo

27/05/2009

Svininfluensa

Min pojkvan kom hem fran New York igar. Pa flygresan hem hade han fatt nagon typ av frossa. Han fros sa han skaka samtidigt som han svettades floder, typiskt febersyndrom enl mig. Flygvardinnorna gjorde vad de kunde for att halla honom varm och fa honom att dricka mangder med vatten och te. Val tillbaka i London begav han sig hem dar han matte tempern till 38.5c och sen dok han i sang.

Det var inte forans framat eftermiddagen jag borjade sla ihop ett plus ett; sjuk, feber, New York... svininfluensa! Jag skicka in honom pa NHS's hemsida dar det finns ett svininfluensetest man kan gora om man ar osaker pa vad man ska gora, testet visade honom, for att han hade feber, huvudvark och hade varit i ett hogrisk land, att han maste soka upp lakare omedelbart och det stod aven att han inte fick traffa nagon pa vagen (hur det nu ar mojligt).

Duktig som han ar gick han in till sjukhuset och forklarade situationen och de tog in han omedelbart. De tog tempern och lite prover och kontstaterade sedan direkt att han inte behovde vara orolig sa de skicka hem han. Puh! Man hann bli lite nervos dar kan jag erkanna.... Svininfluensan kanns som nagot de konstant pratar om i media men som aldrig nagonsin skulle drabba en sjalv, men man ska nog inte vara sa saker pa det.

xoxo

...eftersom jag också älskar listor

Hittade den har listan hos Erikaste och tyckte den va lite kul. Koncentrerar mig pa London!

Bästa promenad:
South Bank! = Langst floden i centrala London.
Favoritgata: Marlybone High Street och Kings Road. Men finns manga; Portobello Road, The Cut, Fulham Road, Hampstead High Street etc etc
Äter lyxmiddag på: Zuma!
Bästa mikromaten: Haller med Erika; Korvstroganof!
Favoritförort: Wimbledon
Bästa lunchställe: Le pain eller Aziz
Bästa kaffet: Illy's i Italien.
Här bjuder jag min pojkvän på middag: Manga olika stallen, men aterkommande har blivit pa Luna Rossa i Notting Hill eller Makiyaki i Wimbledon.
Senaste Londonupptäckt:
St katharines dock. Fattar inte hur jag kunde missat det i 3 ars tid...??
Senast sedda utställning: Lake Frost pa Tate Modern
En bra gå bort-present: En flaska gott vin
Favoritlyxartikel: Biotherm dagkram
Läser helst: Romaner + biografier
Favoritmärke: Brukade vara Miss Sixty men numer ar det nog Banana Republic
Favoritskor: Mina svarta klackisar
Klädkonto per månad: Varierar, men lagger nog en del pa klader ja!
Dricksprocent: 10% om det ar ok. Mindre om det ar ryggigt daligt och mer om det ar otroligt bra.
Modeförebild: Laser Marie Claire online + mangder med svenska, italienska och brittiska modebloggar. Har ingen direkt forebild.
Motionerar: Pa tok for lite. Boxas varannan vecka, dansar ca 1-2 ggr i veckan och har nu pa senaste forsokt borja jogga lite ocksa. Men som sagt, blir inte alls lika mkt som jag skulle vilja.
Det dyraste jag har köpt: Om jag ska vara helt arlig sa vet jag inte det!!
Favoritprodukt på Apoteket: Jag alskar apoteket i sverige och likasa Boots har i London. Har otroligt manga favoritproduket; Biotherm's kramar, clinique's smink, No7 Mascara, fcuk body lotion etc etc
Bästa fyllekäket: Pizza eller hamburgare
Lyssnar på: Mest pa Hiphop och RnB men egentligen pa det mesta...
Senast gnolade: Farirytale! Norges eurovision-bidrag...
Dansar helst till: Hiphop
Senaste impulsköp: Vita tygskor for en vecka sen
Senaste fyndet:
Fortfarande tygskorna, jattesota och enkla. Betalade bara £12 for dem!
Senaste secondhandfyndet: Handlar inte pa second hand sa ofta, rattare sagt aldrig.
Användbar pryl: Min mobil, Nokia E71 - mobil, calender, camera och dator i ett.
Mode jag aldrig vill se igen: plat
åskor - sanna som har som en hog sula langst hela foten. Ush och fy!
Favoritaccessoar: Scarf, halsband och orhangen
Transportmedel: Tag och buss
Återvinner: Tidningar och papper
Hejar på/håller på: AS Roma och AIK!!!!!
Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Jag laser bocker, alltid!!! Eller om det ar langre stracker sa sover jag.

26/05/2009

Middag i London pa Svenska Nationaldagen

Skickade just ut det har mailet till lite nara och kara;

"Hej ganget

Hur mas det?

Den 6e Juni ar det som ni sakert vet Sveriges nationaldag och som tidigare diskuterat tycker jag att vi ska ta det som ett perkeft tillfalle att hitta pa nagot trevligt tillsammans!
Vad tror ni om att samla ihop ett trevligt gang och ga ut och ata lite skandinavisk mat nagonstans foljt av lite drinkar pa nagot shysst stalle efterat? Det finns en hel del Svenska och nordiska restauranger i London men jag kanner tyvarr inte till sa manga. De jag fatt hora ar bra ar foljande;
- Garbo (Nara svenska kyrkan)
- Nordic Bar (Pa en bakgata nara Tottenham court road)
- Madsen (south kensinton)
- Fika (Bricklane)
Om nagon kanner till nagot annat bra stalle, har nagot speciellt onskemal vart vi ska ga eller andra rekommendationer sa sag till!
Hur som helst tankte jag kolla lite vilka som ar intresserade av att hanga pa?? Alla ar valkomna, svenskar som icke svenskar sa ta garna med vanner och partners.
Vi hors snart igen!

Trevlig helg,
Maria xx
"


Vet att det ar en del Londonsvenskar som laser den har bloggen sa tankte kolla om det ar nagon/nagra fler som vill hanga pa???? Vi blir val ca 10-20 personer kan jag tanka mig, but the more the merrier :)

Vi planerar aven picknick i parken pa dagen om vadret tillater!

xoxo

Fantasy premier league

Jag jobbar pa ett sportforetag vilket innebar att manga pa mitt foretag ar valdigt sportintresserade, vilket jag tycker ar kul! I hostas blev vi ombedda att joina Fantasy Premier League och foretagets egna lilla GalaCoral league dar. Jag signa upp och skapade mitt lag men brydde mig inte vidare mycket forans...

I Mars nagongang kommer tva killar jag aldrig pratat med tidigare fram till mig i koket och sagar "A girl can't end up in the top 5". Jag tittade oforstaende pa dem och de forklarade da att de pratade om fotbollsligan. Da blev det fart pa mig! Direkt in och sag att jag da lag pa 5e plats utav 150 anmalda, de bada killarna visade sig ligga nagra poang bakom mig. Inte illa tankte jag och satte fart att byta ut spelare. Nagra veckor senare lag jag pa 3e plats och jag kande mig nojd, jag skulle sa klart visa dem att en tjej visst kan ha kunskaper om fotboll och komma med pa topplistan. Den har helgen, sista helgen av premier league gick det dock daligt, jag tappade poang och jag slutade pa 6e plats, typiskt. Hur som helst bast bland tjejerna men skulle garna ha hamnat pa topp 3 for att visa mupparna vad tjejer gar for, men far bli nasta ar antar jag...

Klicka pa tabellen for att se toppen av ligan.

Ha en bra dag i regnrusket

xoxo

25/05/2009

En dos av Makiyaki

Lite da och da bara maste jag forbi Wimbledon och fa mig en dos av mitt favoritsushistalle, Makiyaki. Jag har skrivitg om Makiyaki tidigare har pa bloggen men kan igen namna att det verkligen ar ett maste for alla sushialskare att ga dit. Det ar inte deras nigiris som lockar aven om de ar helt ok de med, utan det ar deras 50-60 olika typer av helt fantastiska rolls som gor mig som galen. Ikvall var jag dar med Kris och vi avnojt 4 olika rolls och pratade gamla minnen :)

xoxo

Posted by Picasa

Karriär och jämnstäldhet

Bade pa diverse bloggar och i diskusioner med vanner har det pa senaste tiden pratats mycket om karriar, pengar, jamnstaldhet och visioner. Pa tok for manga jag kanner ar inte nojda med vad de gor med sina liv for tillfallet och det ar ofta pa grund av jobben. Allt fler blir arbetslosa och andra vantrivs pa sina jobb men tack vare de daliga tiderna stannar de anda kvar.

Vad vill vi gora med vara liv? Alla har vi drommar och visioner om vart vi vill se oss sjalva i framtiden. Jag ar sjalv en av dem som kanner mig redo att ga vidare. Jag har trots en ganska enkel tjanst lart mig jattemycket och utvecklats enormt pa det foretag jag ar just nu. Jag har mangder med otroligt duktiga och professionella karriarsmanniskor omkring mig och nagra av dem har blivit som sma forebilder for mig. Framfor allt en, min hogst chef som ar en 31arig kvinna. Hon har jobbat pa foretaget i manga ar och har jobbat sig fran botten upp till toppen. Hon ar aven gift och har barn. Fick hora att hennes man ar chef pa ett annat foretag har i trakterna och att de bada jobbar valdigt mycket. Anda ar min chef (eg min chefs chef!) ledig varje onsdag for att vara med sin dotter och hennes man ar ledig varje mandag och halva fredagarna for att vara med dottern. Resten av tiden gar flickan pa dagis eller ar med sina mor/farforaldrar. Hur lyckas man ha en valmaende familj nar bada foraldrarna ar i mitten av sina karriarer? Uppenbarigen gar det och det tycker jag ar fantastiskt och darfor ser jag upp till den chefen.

Da kommer jag till poangen av det har blogginlagget. Vi pratar mycket om att vi vill ha ett jamnstallt samhalle. Jag star som tidigare sagt sjalvklart for samma rattigheter och loner for samma jobb, oavsett kon. Jobbet ska ges till den mest lamplige och kunnige inom jobbet och lonen ska sattas darefter. Dock kan jag helt klart se en skillnad mellan manga kvinnor och mans visioner. De flesta (inte alla) av mina tjejkompisar soker jobb inom nagot de tycker om, de vill ha ett jobb dar de trivs med sina arbetsuppgifter och kollegor, visst vill de tjana pengar men fokus ligger anda inte i lonen. Daremot ar det manga killar som istallet for att bry sig om sjalva jobbet satsar pa att na pengar och makt. Det ar val da givet att de da far mer pengar och makt?

Om jag ska lanka till Erika's blogginlagg (läsvart inlagg!) om killar som betalar for sina tjejer sa vet de flesta som kanner mig att jag inte heller vill bli "kopt" av en man. Jag tar inte heller emot drinkar av frammande killar och skrattar at de tjejer som star och kråmar sig i baren for att fa lite gratisdrinkar. Jag irriterar mig som fan (ursakta uttrycket) pa de vanner som kommer tomhanta till fester och som bedjar/begar att andra ska betala for dem hela tiden. Bland mina vanner (de flesta) betalar vi sakert olika mycket olika ganger men i langden finns det en rattvisa.

Men jag tycker att man i en relation (i alla fall om man varit ihop lange och valt att bo ihop) ska kunna dela pa sina tillgangar. Tjanar den ene mer tycker jag inte alls det ar fel om denne betalar mer i hyra eller lagger en extraslant for en lyckad semester tillsammans. Jag tycker helt enkelt det ar upp till de tva personerna i den relationen att hantera sin ekonomi pa ett satt som funkar for dem bada. Jag kallar inte det att bli "kopt" av sin partner utan ser det mer som ett friskt forhallande dar bada parter kan ge och ta, vilket jag ser som en grundpelare i en relation.

xoxo

24/05/2009

Söndagskväll i solen



Klicka pa bilderna for att se dem i full stolek.

Ar inte sommaren harlig!? Sol, ljus, varme och pimms :)
Bilderna ar tagna vid 8-9 tiden ikvall, solen stod fortfarande hogt pa himlen och det var forfarande (till och med enligt de tva vanligtvis standigt frysande Annah och Maria) varmt i luften. Helt underbart!

xoxo

Lördag kväll och tappat månadskort


Vilken underbar kvall det var igar! Luften var ljumen och stan var fylld med glada manniskor.
Jag var forst ute pa middag pa Cote med Ida och Marie Therese. Har aldrig vart pa nagon av de restaurangerna (det ar en restaurangkedja) tidigare men det visade sig att de hade valdigt bra mat och gott vin. Sedan gick vi vidare till Floridita London Bar i Soho dar vi avnjot nagra smaskiga passion fruit mojitos och babblade pa om bade det ena och det andra. En toppkvall med tjejerna med andra ord!


Pa vagen hem insag jag att jag hade tappat mitt akkort. For de som inte redan vet det sa har jag ett manadskort som kostar mig £293 per manad och som tillater mig att resa varsom inom Londons alla zoner samt langst hela strackan mellan London och Woking, dar jag jobbar. Det ar helt galet mycket pengar och man vill helst inte tappa det akkortet, men det hade jag med andra ord lyckats med. Som tur var hade jag bara tappat sjalva biljettdelen av akkortet och inte den delen dar mitt foto finns samt mitt registeringsnummer sa jag fick betala enkelbiljett till Waterloo station dar jag som tur var kunde fa ett nytt akkort for samma period for bara £10. puh!

Idag ar det toppenfint vader men jag maste jobba, galet trist :(

xoxo

23/05/2009

American Idol

Efter en mysig tacco- och filmkvall med Per avslutade jag Fredagskvallen (halva natten) med att se finalen i American Idol.

Trots att jag alskar den har typen av program har jag inte alls foljt American Idol men rakade se det forra veckan nar 3an rostades ut sa jag var anda lite insatt.

Jag kan pa en gang saga att jag tycker fel kille vann. Visst va vinnaren, Kris Allan, kanske sockersotare en den andre, Adam Lambert. Men jag maste saga att jag tycker Adam var bade mer orginell, mer proffesionell och framfor allt hade han en starkare, battre och mer stabil sangrost. Precis som det ofta verkar bli i Svergie sa tror jag tvan, Adam kommer sla igenom men att vinnaren kommer bli en flopp, men den som lever far se...

Det jag tankte pa nar jag kollade pa finalen var, ar det inte credit crunch just nu? American Idol finalen var nagot helt galet pakostat. Med gastartister som Santana, Keith Urban, Fergie, Black Eyed Peas, Kiss, Queen etc plus begaliska eldar, konfetti och enorma ljusshower blev det en show att sent glomma for de narvarande och vad det kan ha kostat vill man nog inte ens tanka pa. Iof tjanar de val pengar pa publiken och alla tv tittare runt om i varlden. De sa att de fatt in narmare 100 miljoner rostar vilket var ett nytt rekord. 100 miljoner! Jag forstar ju att de flesta ringer om och om igen men anda, hur manga bor i USA eg och hur manga foljer programmet? Var 5e person i hela landet?
Adam Lambert till vanster och vinnaren Kris Allan till hoger.

Ja hur som helst var det valdigt storslaget, och som sagt fel person vann!

xoxo

22/05/2009

Svåra tider

Hade just ett "Divisional Briefing Meeting" pa jobbet, dvs ett mote dar nagra av vara hogsta directors radar upp sig och presenterar foretagets resultat upp till dagslaget. Det ar mycket siffror, diagram, tankar och planer och trots att jag tycker det ar toppebra att de har sanna dar moten och tycker att det ar intressant sa somnade jag till. Det var varmt i rummet och jag var trott sa jag somna, hur pinsamt ar inte det. Min kollega fick peta mig i magen for att jag med ett ryck vakna upp igen.

Hur som helst fick vi veta att foretagets satsningar inte nar upp till vara uppsatta mal. Vi tjanar fortfarande stora pengar men inte lika stora som vi garna skulle vilja. Marknaden ar svar och konkurrensen hardnar. For stunden verkar foretaget inte vilja gora sig av med folk men manga avdelningar har anstallningsstop, aven om nagon slutar. Dock ska det goras en hel del omorganiseringar, dvs folk flyttas runt mellan olika ansvarsomraden. De har hallt pa sa ett tag och jag tycker ideen bakom det ar bra; folk som inte behovs dar de sitter nu erbjuds nya ansvar och utmaningar vilket de flesta med gladje nappar pa. Hur smart ar inte det? Jag funderar mycket pa att byta jobb, bade for att jag vill gora nagot nytt och for att jag vill jobba i London, men det ar sa otroligt svart att lamna Gala. Aven om vi haft en hel del problem inom var lilla avdelning sa ar foretaget valdigt valorganiserat, professionellt och ledningen kanns human och drivkraftig pa ett bra satt. Ska man i dessa tider verkligen lamna ett sant foretag? Det sags att man ska vaga satsa for att vinna, men man kanske inte ska vara dumdristig?

xoxo

Ledarskap

Om ca en halvtimme ska jag pa jobbintervju! Jobbintervjuer brukar innebara nervosa kanslor men idag gor det inte det. Jag ar inte det minsta forberedd och har inte ens skrivit ner nagra fragor. Intervjun ar for "payment team manager" en titel jag sjalv hade pa mitt tidigare foretag men som betyder nagot helt annat pa mitt nuvarande. Det innebar valdigt mycket ansvar bade som ledare for teamet och som utvecklare for hela den finansiella delen av foretaget.

Det ar ingen latt uppgift att vara en ledare/chef. Min nuvarande chef har lyckats organisera avdelningen pa ett helt fantastiskt satt. Eftersom jag sjalv ar valdigt organiserad tyckter jag hon gjort ett toppenjobb pa den fronten. Dock har hon lyckats skapa en nagativ stamning i teamet som inte fanns innan hon borjade. Varje steg vi tagit eller uppgift vi gjort har varit noga overvakat och den negativa feedbacken har varit overlagsen i forhallande till den positiva.

Jag tycker det viktigaste for en ledare ar att skapa trygghet och gladje i sitt team. Ledaren maste lita pa sitt team for att deltagarna ska kunna tro pa sig sjalva, bli motiverade och kampa vidare. Radslan att misslyckas far aldrig bli storre an tron pa att lyckas vilket tyvarr ar fallet i teamet just nu.

Jag gar inte pa intervjun idag for att forsoka fa jobbet utan for att passa pa att fa ha en timme for mig sjalv med de hogre cheferna och forsoka fa dem att se de bra och daliga sidorna pa avdelningen sa de i sin tur kan motivera den nya chefen att forbattra vad som ar daligt och bibehalla de bra sidorna som min nuvarande chef har byggt upp.

Wish me luck!

xoxo

21/05/2009

Duracellkanin

Jag ar ledig idag! Jag vet att alla i Sverige har helgdag idag men sa ar inte fallet i UK, har ar det vanlig arbetsdag. Istallet har England bank holiday pa Mandag. Hur som helst ar jag ledig och jag tycker det ar en jattelyx att till och fran fa vara ledig pa en vardag da alla andra jobbar. Man hinner med sa himla mycket! Klockan ar inte ens 12 har i London just nu och jag har redan hunnit med foljande;
- Megastor frukost med farskt brod och farskpressad juice
- Joggingrunda langst floden
- 100 sitsups + 20 armhovningar plus lite annan styrketraning hemma
- tvattat tva maskiner
- storstadat! Dammsugit, dammat och bytt lakan i min sang
- duschat, tvattat haret och gjort inpackning.

Det kallar jag en duracellkanin!
Nu ska jag ge mig ut och shoppa! Att shoppa i London om helgerna ar rena rama mardrommen men pa vardagarna ar det toppen. Man ar inte ensam (det ar man aldrig i London) men samtidigt ar det inte for mycket folk, helt perfekt.

Ha en bra dag!
xoxo

20/05/2009

Sushi


Jag ar totalt beroende av Sushi. Det har senaste aren gatt lite i vagor och trodde val att det skulle komma en dag da jag skulle trottna, jag ater det ju anda i stort satt varje vecka. Det borjade nar jag kom till London i stort satt, jag gillade det aven tidigare men var inte fralst pa den tiden. Efter 3 ar i London verkar mitt sushi-beroende bara bli varre och varre. Jag skulle kunna ata det varje dag om det inte vore sa dyrt.

I mandags kvall hade jag och min pojkvan bestamt att vi skulle bestalla hem sushi fran var favosit sushi-delivery men efter att ha gjort bestallningen omline ringde en snasig tjej upp och sa att de slutat med delivery i mitt omrade. Vilken besvikelse! Istallet bestamde vi oss for att ga ner till butiken och handla hem nagon mat, pa vagen till butiken pekar jag pa en miniliten japansk restaurang och berattar for min pojkvan att de gor sushi dar inne och han bestammer sig for att han vill testa den. Restaurangen ser ganska ode ut och de har immade fonster sa man ser i stort satt inte in, med andra ord var det inte vidare lockande att ga in dar och jag forberedde mig for att bli magsjuk. Vi kliver in och finner oss i en typisk liten japansk restaurang och vi bestaller lite sushi-take-away och satter oss ner for att vanta. Medan vi vantar dar inser vi att det ar faktiskt valdigt manga som kommer in och hamtar sushiboxar och tar med sig hem, sa det kanske inte var sa illa...

Val hemma granskar vi noga vara sushibitar, luktar och petar pa dem som om de vore levande varelser. De ser valdigt fina ut men man vet ju aldrig.... det ar ju trots allt ra fisk och det ar valdigt viktigt att den ar farsk. Nar vi val borjar ata inser vi snabbt att sushin vi kopt ar bland den godaste vi atit (Om man bortser fran Zuma) Och restaurangen ligger bara 2 minuter fran mitt hus! Hur ska jag nu kunna motsta att kopa sushi varje dag pa vagen hem....???
Stallet heter Inshoku Japanese & Oriental Restaurant och ligger pa 127-128 Lower Marsh, verkligen att rekommendera!!!

xoxo

19/05/2009

Feminist?

Igar nar jag var pa vag hem fran jobbet och passerade Waterloo station kom det fram nagra universitetsstudenter till mig och ville fraga nagra fragor ang feminism Snall som jag ar gick jag med pa det och vi stallde oss tatt intill vaggen for att inte bli nertrampade av alla stressade resenarer.
Forsta fragan; Ar du feminist? "Ehhh, ja!" svarar jag. "wow coolt" sager da en av de andra tjejerna, "da har vi maaanga fler fragor att stalla till dig". Ah nej tanker jag. Andra fragan; Varfor tycker du kvinnor ar battre an man? Jag kollar lite fragande pa tjejerna och svarar sedan att jag inte alls tycker kvinnor ar battre... och langre an sa hinner jag inte innan tjejerna ser otroligt besvikna ut och sager att intervjun ar da slut for att de bara kan intervjua riktiga feminister, dvs de som tycker att kvinnan ar battre an mannen! Jag var ratt glad att slippa intervjun eftersom jag ville hem sa fort som mojligt men funderade anda vidare pa det langst vagen hem.


Vad ar en feminist i sant fall? Jag skulle fragat tjejerna om deras asikt men sa langt hann jag inte tanka innan de vant ryggen till och jag borjde rusa hemat. Jag var tydligen inte raknad som en sa plotsligt visste jag inte langre vem som far kalla sig feminist i sant fall.

Nar jag kommer hem slar jag pa wikipedia "Feminism är en intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet med mannen"
Jamstalldhet med mannen!! Ja men det ar ju precis det jag star for! Jag tycker att kvinnor och man ar olika och att vi bar med oss olika styrkor och svagheter men skulle aldrig saga att den ene ar battre an den andre. Men sjalvklart star jag for lika rattigheter i vart samhalle och likasa lika loner for samma jobb men mycket langre an sa stacker sig kanske inte feminismen inom mig. Fragan ar om jag har ratt att kalla mig feminist da?

xoxo

17/05/2009

Grattis Norge!


Click on the pics to make them bigger!

Vilken toppendag! Forst picknick + konsert i southwark park och sedan drinks och allsang pa Punch & Judys in Covent Garden. Allt detta for att fira Norges nationaldag!!


xoxo
Posted by Picasa

Ytterligare tva vinnare

Battre sent an aldrig har jag nu lyckats lasa att FC INTER nu ar sakra vinnare av Italienska Serie A. Likasa blev Manchester United tidigare idag sakra vinnare av Engelska Premier League. Vad jag tycker om saken behover jag kanske inte ens saga...?

Tva lag sa fulla med pengar att de knappt skulle behova spela sig igenom sina ligor utan bara kunna kopa titlarna rakt av. Tva lag dar fansen, mer an att heja pa sina egna lag gar pa matcherna for att kunna svara och saga fula ord till motstandarlagen. Ar det som ar fotboll?

Aja, grattis till dem bada, det var ni varda, inte....


Hur som helst vi far vara glada for var Svenske Zlatan som ar the hero i Inter/ hela Italien och likasa borde jag iaf gora ett litet forsok att grattulera min pojkvan som har ettriktigt inter-hjarta. Eller nej, jag tror jag gar och lagger mig istallet.... ;)



Once again, god natt


xoxo

Ratt lat vann!

Ikvall fixade jag slagerkvall hemma hos mig... kvallen blev helt klart over forvantan. Latarna var inte sa daliga som jag trodde; vinet, snackset och de hembakade tartorna smakade suverernt och stamningen var verkligen pa topp. Vi betygsatte varje lat efter song, performance, dance och outfit och till slut var vi overnes om att Norge, Estland och Azerbaijan hade de basta latarna. UK, Turkiet, Portugal och Danmark fick ocksa hoga poang av vissa i ganget men blev inga gemensamma favoriter. Svenska operatjejen verkade lite for nervos och aven om laten ar ratt cool sa tycker jag framtradandet var klant och det verkade Europa ocksa vara overens om. Istallet vann helt klart ratt lat. My little farytale Alexander Rybak fran Norge tog hem segerplatsen overlagset ;) Festlig lat, cool dans, bra framtradande och supersot liten sangare, helt klart en vardig vinnare.

Har kan ni se hans framtradande.



Imorgon (idag) ska vi fira Norges vinst tillsammans med Norges nationaldag i southwark park. Det blir nog kjempe skoj!

Good natt varlden.

xoxo

15/05/2009

Not THE one

Som manga av er redan vet sa har jag de senaste 4 veckorna gatt igenom en lang rekryteringsprocess for en roll inom mitt foretag. Tjansten var for "VIP customer executive" och skulle verkligen varit ett dromjobb men konkurrensen for tjansten var lite for svar tror jag.

165 ansokningar -> 30 personer kom pa en 1a intervju med HR ->15 personer kom vidare pa en 2a intervju med VIP chefen och den andra VIP executive -> Bara 3 stackare kom vidare pa 3e och sista intervjun med head of Marketing & communications (2 externa sokare och sen jag) -> en fick nej direkt och valet stod mellan mig och en till. Men sen tog det stopp for min del! De valde den andra. SA NARA! Men nara skjuter ingen hare som det heter. Valdigt trakigt maste jag saga.Visste redan efter 2a intervjun att det fanns en person som gatt vidare till sista intervjun som hade flera ars erfarenhet av samma typ av tjanst sa visst borde jag varit forvarnad men samtidigt tyckte jag att de maste ju anda tagit mig vidare till sista intervun av en anledning och att jag skulle kunna ha en god chans. Jag tog kontakt med flera vanner och bekanta som jag trodde kunde ge mig lite kunskap och rad och jag larde mig faktiskt valdigt mycket, men tydligen inte tillrackligt...?

Nu ar de till och med for fega att kunna saga nej till mig personligen sa jag maste vanta pa att fa standardbrevet nasta vecka dar det opersonligt star att de tackar for min ansokan och min tid men att jag denna gangen inte var successful och att de onskar mig lycka till i framtiden. Suck!

Som vanligt far an tanka att man lart sig nagot av det hela och far ta den kunskapen med sig och blicka framat.

xoxo

12/05/2009

The Pink Ceiling - Why do ambitious young women say they hate working for other women?

Laste den har artikeln i Marie Claire imorse vilken vackte gamla tankar. Varfor har kvinnor sa svart att leda andra kvinnor? Varfor ar det ofta en standig rivalitet mellan karriarskvinnor? Varfor kan kvinnor inte bara vara glada om det gar bra for nagon annan kvinna pa foretaget istallet for att bli avundsjuk och forsoka forstora?

Sjalv har jag haft 2 kvinnliga chefer, bada dessa pa mina tva senaste jobb. Pa mitt forra jobb gick det verkligen spikrakt at skogen. Samtidigt som jag blev befodrad till team manager blev hon befodrad som chef over min avdelning samt tva till. I borjan gick det toppenbra. Jag jobbade hart och tillsammans lyckades vi forbattra avdelningen markant. Men sen borjade andra chefer pa foretaget uppmarksamma mig. Jag blev nara van med nagra av de saljcheferna och aven VD'n gav mig mycket berom och da helt plotsligt andrade min chef totalt sin attityd mot mig. Det var som en helomvandning, fran att ena dagen vara jattetrevlig och stottande borjade hon vara otrevlig, ignorant och hon gjorde allt for att forsvara mitt arbete.

Pa mitt nuvarande jobbar ar det battre men fortfarande inte bra. Nar jag borjade har hade jag den basta chef jag nagonsin haft. En otroligt duktig och framgangsrik man som enbart anstallde folk som han trodde pa till 100%. Mitt team bestod enligt honom av 6 executives (det ar ju faktiskt var titel) och darmed var vi vara egna chefer och skulle darfor ha ansvar for vart eget arbete. Vid problem kom han och hjalpt till och nar vi gjorde bra ifran oss kom han med berom. Aven om vi gjorde fel sa sa han alltid att det viktigaste var att vi larde oss av vara fel! Han var verkligen toppen! Efter nagra manader bytte vi chef och vi har nu sedan ett ar tillbaka haft en kvinnlig chef. Hon var hans motsatts. Hon vill ha kontroll pa varje steg vi tar. Hon synar vilka internetsidor vi anvander och vilka vi e-mailar med. Hon har elefantoron och hor allt och nu har det aven kommit fram att hon valde ut den "svagaste" tjejen i vart team och har mutat henne for att fa veta allt gossip fran teamet. Vad vi sagt om henne etc etc. Hon var i borjan bra och liksom min forra chef pushade hon mig att ta mer ansvar och engagera mig i storre projekt i foretaget MEN liksom min forra chef, sa fort jag borjade kunna arbeta sjalv och hade kontakt med de andra avdelningarna utan att ha henne som mellanhand blev hon irriterad och gjorde allt for att jag skulle fa mindre inflytande i projekten genom att "glomma" bjuda in mig till moten och "raka" inte forse mig med den information jag behover for att gora min del av arbetet.

Man blir sa trott.... Nu ska chefen sluta och jag haller tummarna att var nya chef ska bli en man! Jag ar ledsen, jag anser mig vara feminist men nar det komemr till egen karriar underlattar det otroligt att ha en man som chef. Nagon som inte blandar in personliga problem och asikter i sin chefsroll, nagon som leder sitt team pa ett rakt och satt och som inte ser mig som en konkurrent om jag gor bra ifran mig i mitt jobb!

Nar jag anda skriver om kvinnligt ledarskap kan jag passa pa att rekommendera
Elisabeth Andersson's bocker. Hon skriver valdigt bra om problem som uppstar nar kvinnor ska forsoka leda kvinnor. Verkligen lasvarda!

xoxo

11/05/2009

Pics from Saturday's party in my place + Electric birdcage bar

Click on them to get them bigger :)

xoxo
Posted by Picasa

The 3's of Me

Three Names I go by

1. Maria

2. Alex

3. Gigi


Three Jobs I have had in my life

1. Customer support representative @ Betsson

2. Payment team manager @ HFO

3. Payments executive


Three Places I have lived in

1. UK

2. Ireland

3. Italy



Three TV Shows that I watch

1. Gossip girls

2. Sex and the city

3. ...hmm... that's it really! But ok one more, Friends


Places I would like to visit

1. Japan

2. Australia

3. Mexico (maybe not right now though....)



People that e-mail me regularly

1. Fredrik

2. Mum & Dad

3. Anna

Three of my favorite foods

1. Taccos

2. Spagetti marinara

3. Bruschetta

Three of my favorite cosmetica products

1. Biotheme face cream!!

2. FCUK body lotion

3. Clinique foundation

Three favorite accessories

1. My burberry bag

2. My brand new wallet :)

3. My Nokia mobile maybe...


Things I am looking forward to

1. The summer and everythings that comes with it

2. My holidays - Sweden in June, Malta July? and Italy (north) in August + Italy (Rome) in September

3. To kick Annso down at the boxing tomorrow ;)


Three things I wish will happen in the near future

(Oh this is hard...hmmm....)

1. Get a new job - Prefebly in VIP/CRM!!!!!!

2. Find a new very nice and cheap house

3. That south west trains and London transport would cut their prices

...I wish..... ;)

That's my 3's :)

xoxo

Pojkvanspresenter

Varfor ar det sa otroligt svart att kopa presenter till sin pojkvan? Sarskillt nar pojkvannen i fraga har verkligen allt han behover och lite till.... Till en tjej kan man alltid kopa nagot fint smycke, nagon kosmetikaprodukt eller nagonting annat sott men till killar ar det sa otroligt mycket svarare.

Det ar min pojkvans fodelsedag pa Fredag och aven trots att jag har funderat pa present i veckor kom jag inte pa nagot riktigt bra. Han har tidigare fatt en kryssnig, en digital fotoram, en svenskakurs, framkallade foton och klader fran div svenska marken sa kandes som det inte var nagot kvar att ge. Tank att jag kanner sa efter 1,5 ar tillsammans, hur ska det da bli i framtiden, haha..

Hur som helst kopte jag 2 sma presenter idag men kan anda kolla om det ar nagon som har nagot bra tips? :)

xoxo

09/05/2009

Livskvalitet

Manga av oss Svenskar som bor i har London har drommar eller tankar pa att en dag flytta harifran. Jag sager inte alla for jag har aven vanner som vill se sina liv har for all framtid men som sagt, manga har drommar om ett liv nagon annanstans. Att flytta hem till Sverige lockar inte manga aven om vi alla vet att det skulle innebara ett lattare liv for oss. Istallet drommer vi oss vidare till andra lander och kanske till och med andra kontinenter.

Personligen sa alskar jag Sverige och allra mest Stockholm och dess underbara skargard. Likval har jag flera av mina basta vanner samt min familj dar. Men tyvarr finns det saker med Sverige/Stockholm som aven haller mig borta fran att flytta hem. Visst kan jag se att Stockholm har utvecklats nagot enormt de senaste aren... Det har blivit mer internationellt, mer "annulunda" cafeer, barer, restauranger och klubbar och folk har borjat vaga kla sig lite merutstickande an tidigare (da alla alltid sag exakt likadana ut och ingen fick sticka ut). Till och med klimatet har blivit battre. Men anda lockar inte Sverige. Jag flyttade hem till Sverige 5 manader efter jag bott i Italien och innan jag flyttade till London men jag kande valdigt fort att jag ville vidare nagonstans. Just nu racker det for mig att vara i Stockholm 4 ggr per ar, da fylls min "sverigekvot". Nej istallet drommer jag att utveckla mitt liv i ett land nagonstans i Sodra Europa. Jag vill ha det oppna, internationella, utbudsrika och utmanade liv som jag har i London men jag vill aven ha varmare vader och hogre livsstandard. Harrom dagen borjade jag googla for att forsoka hitta information om vart jag skulle kunna finns detta. Jag det har diagrammet;
(klicka pa det for att fa det storre)



Detta visar, inte sa forvanande, att de stader i varlden med hogst livskvalitet ligger i Osterrike och Schwiez. Aven Tyskland och Danmark ligger hogt pa listan. Stockholm ligger pa 20e plats, Olso pa 24e, London pa 38de och Milano pa 41a. Jaha, dar sprack mina Milanodrommar men tankarna kring Schweiz (och Osterrike) okade.
Ska jag med andra ord orka flytta till ett nytt land ytterligare en gang och borja om mitt liv pa nytt? Har redan gjort det 4 ganger tidigare och vet vad det kravs av en sjalv men det kanske ar vart det? Vad tror ni?
xoxo

08/05/2009

Han eller hon?

Fick det har i ett mail och tyckte det var himla skoj sa vill dela med mig lite av det roliga;

En språklärare försökte förklara det här med tinget "kön" för sina elever.
T ex, sa läraren, benämns båtar, flygplan och orkaner som "hon".
En av eleverna undrade vilket kön isåfall en dator skulle vara. Läraren gjorde detta till en gruppuppgift och delade upp klassen i två grupper - killar för sig och tjejer för sig.
Uppgiften var att ge datorn ett kön och motivera varför.

Tjejerna kom fram till att en dator definitivt är en "han" eftersom:
1. Han kan en hel del, men vet sällan hur han ska använda sin talang utan att få instruktioner.
2. Det är meningen att han skall hjälpa till att lösa dina problem, men hälften av tiden är han själv det största problemet.
3. För att få hans uppmärksamhet måste du först sätta på honom.
4. Så fort du skaffat dig en vet du att om du bara hade väntat litet längre skulle du kunna hittat en bättre modell.

Killarna, å andra sidan, ansåg att en dator är en "hon" eftersom:
1. Ingen, utom hennes skapare, kan förstå den inbyggda logiken.
2. Det språk en dator använder för att kommunicera med en annan dator är obegripligt för alla som inte är datorer.
3. Minsta lilla misstag lagras i ett långtidsminne och kommer att ställa till problem långt efteråt.
4. Så fort du har fastnat för en, kommer du tvingas att spendera halva lönen på mer eller mindre nödvändiga tillbehör.

LOL

xoxo

07/05/2009

Portugal














Lite bilder fran en toppen langweekend i Portugal!
Verkligen att rekommendera! Vi betalade £200 per person for 4 stjarnigt hotell, flygresa och bilhyra for 4 dagar pa Portugals sodra kust, Algarve.
xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...