24/03/2009

VIP

Den har veckan blir det inte mkt till blogguppdatering dessvarre... Har bade dagarna och kvallarna fulla med sysslor och aktiviteter, som vanligt...

Veckans hojdpunkt ar att jag hela veckan slipper min trista finansavdelning och istallet jobbar for VIP avdelningen!! Helt plotsigt fick ordet arbete en annan klang... helt plotsligt inser jag att jobb kan vara kul. Att man faktiskt hellre vill jobba an att sitta och surfa pa natet, maila med vanner, blogga eller msn'a och att man faktiskt kan vilja jobba over for att fa ett lyckat resultat utan att sucka for att man hellre vill komma ifran. Sysslorna pa VIP-avdelningen ar valdigt valdigt varierade sa ingen risk att man blir uttrakad, det ar alltid nagot nytt pa G. Det ar mkt hysh hysh inom VIP-avdelningarna pa spelforetagen sa jag far nog inte saga for mkt men kan anda forsoka beskriva jobbet lite. Det hela handlar om att fa de viktigaste kunderna nojda. Detta gor man genom att bl a erbjuda bonusar, events och personlig service till kunderna. Idag har jag fatt sitta och planera ihop ett event som ska ske om nagra veckor dar nagra kunder kommer bli bjuda pa musikal, drinks och middag. Jag var ocksa tvungen att kika igenom listor over storspelare och valja fritt vilka som skulle bli erbjudna helkvallen. Vidare har jag (som knappt kan bildhantering pa datorn) fatt skapa ett ett coolt och fargglatt (rosa;) mail som ska skickas ut till nagra kunder med nagot bonuserbjudande. Jobbet ar kreativt pa alla satt och vis och jag bara alskar det. Synd att en vecka gar sa fort.... :(

Dags att ge sig ut pa lite tapas nere vid floden, mums

xoxo


18/03/2009

Underbara Birro!

Jag vet att det inte ar manga av mina lasare som delar min karlek till AS Roma men om det ar nagon som gor det eller om nagon bara vill lasa ett otroligt bra inlagg av min favorit sportbloggare sa varsagoda:

http://blogg.expressen.se/birro/entry.jsp?messid=481518

1984 var jag 3 ar gamal och inte allt for insatt i fotbollen. Kan halla med om varje ord i resten av Marcus blogginlagg.

Helt otroligt hur mycket sorg fotbollen kan bara med sig men ocksa lika faschinerande hur mycket gladje den kan ge.


xoxo

Q & A 2009

1. What is your occupation right now?
Payments executive


2. What colour are your socks right now?
Black


3. What are you listening to right now?
My ipod - Mika


4. What was the last thing that you ate?
Scottish porrdige for breakfast.


5. Can you drive a stick shift (manual)?
No I can't drive at all.


6. Last person you spoke to on the phone?
My boyfriend - yesterday evening


7. Do you like the person who sent this to you?
Of course I do. If not, I wouldn't sit and answer all these stupid questions ;)

8. How old are you today?
27 years and 11 months.

9. What is your favorite sport to watch on TV
Football!!!

10. What is your favorite drink?
I'm a juice lover. If it has to be an alcohol drink I would say Long island Icetea

11. Have you ever dyed your hair?
Yes, but it was long long time ago
.
12. Favorite food?
Sushi! ...and italian food... and mexican food... Love all kind of food!

13. What is the last movie you watched?
Oh can't even remember. Never have time to sit and watch movies... Think it was Slumdog Millioner 3 weeks ago.

14. Favorite day of the year?
Oh that's a hard one! My birthday I think. The day when everyone are extremly nice to me ;)

15. How do you vent anger?
Hmmm donno... depends....

16. What was your favorite toy as a child?
All my teddies! But I also liked My Little Pony and Barbie!

17. What is your favorite season?
Summer!!

18. Cherries or Blueberries?
Ohh, I love both!!!

19. Living arrangements?
Sharing a nice flat in SE1 London with 2 very nice friends

23. When was the last time you cried?
On that horrible friday I had like a month ago.

24. What is on the floor of your closet?
Shoes, shoes, shoes and more shoes. And maybe some handbags too...

25. What did you do last night?
I went to my boxing course. Then I went home where my boyfriend was waiting for me with looooads of sushi, yummy. We had a lovely meal and then we watched gossip girls.

27. What are you most afraid of
Spiders, no contest.

28. Plain, cheese or spicy hamburger?
Cheese!

29. Favorite dog breed?
Love all dogs but I adore Chihuahuas and Dobermans!

30. Favorite day of the week?
Saturday!

31. How many countries have you lived in?
Four; Sweden, Ireland, Italy and UK

32. Diamonds or pearls?
Diamonds but I love pearls too

33. What is your favorite flower?
Pink roses.

34. What makes you come alive ?
Sunshine! Warm weather! The sea! My friends! My family! And of course My boyfriend!!

Thanks Annah for making me waste one hour of my work time answering all these questions! I owe you.... ;)

I'm not gonna ask anyone perticular to do the same Q/A but would be fun if anyone did!!!

xoxo

Vaska pa vift

Maste bara beratta vad som hande igar...

Det var Tisdag och som vanligt traskade jag efter jobbet ivag till min boxningskurs. Jag bytte om som vanligt och vantade sedan pa att mitt pass skulle borja i strechingrumme innan jag, trots kramper i ena foten tog jag mig igenom 1,5 timmes hardtraning. Nar boxningen ar slut inser jag att min handvaska ar borta, skit tanker jag och borjar irra omkring som en virrig hona for att forsoka hitta den. Jag hittar den pa en bank inne i omkladningsrummet dar jag antagligen helt enkelt glomt den fore passet. Vaskan ar oppen; min mobil tittar fram, planboken ligger pa botten och pa kanten av vaskan hanger mina armanisolglasogon. I mer an 1,5 timme har sakerligen minst 100 tjejer passerat omkladningsrummet, ingen har brytt sig om att lamna in vaskan men heller ingen har ens rort vaskan eller dess innehall. Vardet i vaskan; mobilen, solglasogonen, planboken, smink och sa klart sjalva vaskan sjalv ar varda sjuka summor sa det ar ett under att ingen plockat pa sig nagot! Tacka gudarna for att det fortfarande finns arliga manniskor pa jorden!!

xoxo

16/03/2009

Vår i London


Det ar vår i London! Helt underbart! Jag alskar våren och vårkanslor. Man blir glad och det liksom bubblar i magen.

For att njuta lite extra av det fina vadret tog jag o killen oss ut pa en laaaangpromenad runt i Notting Hill igar och gick anda bort till Westfield shoppingcenter. Bilderna ar tagna fran en liten undangomd men otroligt vacker park vi hittade pa vagen.

xoxo

14/03/2009

Mina drommars stad


Under min Italien weekend tog vi oss aven en tur till Lugano i Schweiz. Jag blev som fortrollad. Dar vill jag bo! Jag har nu fatt for mig att Schweiz var det perfekta mixen mellan Italien och Sverige, de tva landerna jag alskar. Lugano har den italienska kulturen och maten som jag ar besatt vid och likasa fanns aven den underbara italienska mentaliteten. Lugano som stad liknande ett aningens storre Como. Supervackra promenadstrak langst sjon, lagom stort shoppingomrade, mycket restauranger och parker, inte for mkt traffik och det var otroligt rent, tom renare an Stockholm. Schweiz har pa manga satt liknande valfardsystem som Sverige (vilket Italien i manga aspekter verkar sakna), levnadsstandarden ar hog, manga loner hoga och laga skatter. Det tar lite over 2 timmar med bil och sa ar man vid medelhavet och likasa ar man an bara nagon timme fran alperna. Battre an bast, i Schweiz finns underbart vacker natur och massor av hastar!!! =) Can't get better!

Nu galler det bara att trana upp mig Italienska och kanske aven ova lite pa min franska. Sen ar det dags att overtala pojkvannen att vilja flytta dit vilket kanske kan bli svart da han vill stanna i UK eller flytta till USA, men men inget ar omojligt eller hur!? Toblino jag raknar med dig med!!!




xoxo

11/03/2009

Back in town

Jaha, da var man tillbaka i London. Stack ivag pa en halvt oplanerad langweekend till Italien som visade sig bli toppen. Vi hade supertur med vadret, iofs lite blasigt men 15 grader och stralande sol varje dag. Vi bodde hos min pojkvans foraldrar i Como men pa Lordagen stack vi ner till Milano och traskade runt. Pa kvallen njod vi av en god aperitivo med tva italienska vanner som tidigare bodde i London och vi satt, belive it or not, utomhus.

Aperitivo ar en toppenuppfinning som jag tycker bade England och Sverige ska infora. Barerna erbjuder det ofta mellan 6 och 9 om kvallarna och det innebar att man koper sig sina drinkar och far sedan plocka fritt bland tilltugg som pizzaslicer, sma mackor, gronsaker med dipp, pajer, sallader etc etc. En som mig ater sig matt som en platt men tanken ar att man ska mota upp med sina vanner for en drink efter jobbet och ata en liknande forratt innan man gar vidare hem eller ut pa middag.

Pa Sondagen stack vi pa morgonen ivag till sommarstugan som nu antligen ar klar (ett ar forsenad) som ligger vid pa en kulle over sjon en bit utanfor Como. Efter en god lunch stack vi vidare till Lugano dar vi traskade runt langst sjon och spanade fascinerat in hur mkt barn och hundar som fanns i den stan. (Aterkommer med ett speciellt inlagg om Lugano senare) Pa kvallen blev det festmaltid pa en italiensk restaurang i Como. Pa Mandagen blev det mer promenader innan vi blev upphamtade for att aka till flygplatsen. Kande mig superdeppig att behova aka tillbaka till London men what to do. Nu ar det mindre an en manad kvar innan jag ska hem till Stockholm i 9 underbara dagar sa far se fram emot det istallet.

Bilder fran var weekend kommer senare i veckan.

xoxo

03/03/2009

Ny kostpyramid


Hittade den har kostcirkeln hos i form online och tycker den var bra. Kostpyramider ska lasas från botten, ju langre ner ett livsmedel finns, desto mer ska du äta av det. Med andra ord sa pekar den har pyramiden (kanske inte sa forvanande) pa att man behover mycket motion och man behover dricka mycket vatten. Det som dock forvanade mig var att vanligt rott kott ligger hogst upp och laste jag vidare sades det att man inte ska ata det mer an 1-2 ggr i veckan. En biff med en gronsallad trodde jag var en nyttig maltid men ack sa fel jag hade... Jag ar ingen kottalskade men tom jag ater ju kott mer an en gang i veckan men tydligen okar det risken for all varldens sjukdommar.

xoxo

01/03/2009

IKEA

En glad Maria med en mumsig rakmacka, en kanelbulle (igen) och ett glas lingondricka, smaskens.

xoxo

Fika

Igar nar jag och Ida var ute och traskade pa Bricklane i jakt pa ett Starbucks eller liknande for nagot uppvarmande sa rakade vi istallet ramla over ett svenskt litet fik/restaurang. Fika heter stallet och jag vet att jag sett det online fora nagra manader sen men hade sedan lange glomt bort det. Overlyckliga gick vi in och fick avnjuta soder te, svenskt kaffe (den biten star Ida for da jag avskyr svenskt kaffe) och en nybakt kanelbulle, vad mer kan man onska sig? =)



xoxo

Spotify

Jag vet att jag ar lite efter men jag ar numera en valdigt stalt anvandare av Spotify och jag kan bara saga en sak, WOW WOW WOW!!! Love at first sight!

Ett supertack till Mattias och Erika!

xoxo

Movie time & Fashion show

Har haft en valdigt lugn helg hittills men har anda hunnit med mycket.

I Fredags fixade jag, pojkvannen och ett annat Italineskt par en supergod 3rattersmiddag hemma och sag sedan filmen 'Vicky Christina Barcelona'. Intressant film men jag tyckte inte alls den var lika bra som manga har sagt. Visst var kanske skadespelarna bra men filmen rann liksom bara igenom mig. Den vackte inga direkta tankar och jag satte mig inte heller in i rollfigurerna och levde med som jag kan gora ibland. Nej en besvikelse.

Igar pa dagen var jag och Ida uppe i Bricklane. Jag hade lfatt en inbjudan till en designer fashion show / sample sale och sa klart tog vi chansen och spanande in vad det var. Showen var slut nar vi 2-3 sena antligen kom fram men sample salen var i full gang. Det var klader fran Vivianne Westvood, Fendi, Armani, Ferre etc etc men tyvarr fanns det inte sa mkt i min lilla stolek sa for en gangs skull blev det inget kop. Ida fick dock med sig nagot kap hem... Vidare i Bricklane spanade vi in diverse mobeldesign-butiker samt nagra vintage shoppar. Jag har aldrig varit i Bricklane forut men det var mysigt. Mycket skumt men samtidigt valdigt mysigt.

Pa kvallen blev det middag pa Busaba och sedan var det movie time igen, denna gang pa bio. Vi gick och sag en film jag lange lange har velat se 'Slumdog millionaire'. Filmen har redan vunnit manga priser och har varit valdigt omtalad. Pa Affisherna stod det arets feel good movie sa jag var ju bara tvungen att ga och se den. Forst kande jag besvikelse, nar jag tanker pa feel good movie sa kommer filmer som mamma mia, love actually, notting hill och sanna typer av filmer upp, men det har var nagot helt annulunda. Den var tragisk, sorglig och nastan deprimerande men samtidigt helt underbar. Jag skulle inte kalla den en feel-good-film men jag gick anda hem med ett leende pa lapparna. Det var en valdigt annulunda flm i jamforelse med alla amerikanska action- eller komedirullar som kommer ut och kanske just darfor vet jag att den kommer finnas i mitt huvud ett bra tag framover. Verkligen att rekommendera!!

Dags att springa ivag pa brunch med Jeanette pa Aziz och sedan bar det av till Ikea :)

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...