27/02/2009

I noden provas vannen

Forra Fredagen hade jag en valdigt jobbig dag, verkligen ALLT gick fel! Jag hade en lang, djup och jobbig diskusion med min pojkvan och jag trodde att forhallandet skulle ta slut och pa jobbet gick verkligen allt fel och chefen var inte sen att papeka det. Jag hade flera Fredagskvallsplaner men avstyde dem alla och gick istallet hem och begravde huvudet i kudden. Helt plotsligt kande jag mig ensammast pa hela jorden och jag visste inte vart jag skulle vanda mig for att bara fa prata och vantilera mig. Jag forsokte skicka ivag nagra sms till nagra vanner for att kolla vad de sysslade med men alla var sysselsatta (och ingen kunde lasa mina tankar att jag madde daligt for det skrev jag ju inte i meddelandet) Men sa dok stjarnan pa min svarta himmel upp, min barndomsvan fran Sverige som trots att vi inte bott i samma stad pa 7-8 ar nu, alltid finns dar for mig. Vi spenderade timmar i telefonen och nar jag sedan gick och la mig kandes allt mycket battre.

Dagen efter vaknade jag upp pa battre humor! Jag stadade lagenheten, tog en lang dusch, gjorde en ansiktbehandling, pratade med en annan barndomskompis i Sverige och stack sedan ut for att traffa lite vanner. Det visade sig sa klart att sa fort flera mina vanner fick veta vad som hade hant sa ville alla lyssna, stotta och forsoka komma med smarta rad.

Hur som helst, sa kunde jag efterat direkt se skillnad pa mina vanner. De flesta kom med rad for att stotta mig och for att forsoka fa mig att ma bra medan det fanns andra som kom med rad mer med tanke pa sig sjalv. Ett exempel, vill de ha mig som singel sa var radet att min pojkvan var kass och att jag bums ska gora slut. Pa fragan varfor hade de inga konkreta svar med kom med lite luddiga anledningar.

Jag har tankt mycket pa det nu i efterhand och visst kan jag se varfor de har personerna vill ha mig som singel men hur ska jag nagonsin kunna lita pa deras rad och tips? Samtidigt ar det personer som jag trivs att umgas med sa jag har helt enkelt fatt inse att man har olika vanner till olika saker. Man har vanner som vet allt om en och som staller upp i vatt och tort och som alltid vill ens basta. Man har vanner som man kan snacka skit med men man far akta sig for att inte saga for mkt for det kan tankas vandas emot en. Sen har man andra vanner som man gar ut och festar med eller bara traffar i storre sallskap men som man har kul med nar man val ses men inte den man ringer nar man har problem. Jag uppskattar alla mina vanner men tror anda att det ar viktigt att kunna halla isar de olika vanner-typerna.

Den dar superdaliga Fredagen visade sig bli en ganska larorik dag. Jag insag hur mycket jag alskar min pojkvan, hur bra han ar och hur mycket jag vill vara med honom. Och jag insag vilka som var mina riktiga vanner. Erika!!! Anna, Ilinca, Ida och Hanna, tack for att ni finns =)

xoxo

Hur ska notan splittas?

Hur ska man egentligen slippa notan nar man ar ett litet gang som gar ut och ater middag tillsammans? I Sverige kanns det som de tar vanligast att man helt enkelt raknar ut hur mycket man spenderat per person och man betalar for sig sjalv. I Italien istallet sa splittar man notan lika mellan alla narvarande vid bordet. Det spelar ingen roll om en person bara atit en huvudratt och druckit vatten till maten och nagra andra tagit in 3-4 ratter plus ol/vin/cocktails/grappa, man splittar fortfarande lika.

Jag var sjalv med om det i vintras nar jag var ute och at med min pojkvan och hans vanner. Min mage madde lite sa dar sa jag nojde mig med en risotto och en liten flaska mineralvatten och nar notan kom fragade jag lite diskret hur mkt jag skulle betala (jag visste att min risotto kostade 9euro) och fick till svar att det blir 57 euro per person. Jag svalde snallt min irritation och betalade men jag tycker verkligen inte att det ar ratt.

Aven trots att jag kan tycka att det det “svenska sattet” kan kannas lite stelt och snalt sa maste jag anda saga att det helt klart ar mer rattvist. Man kan sjalv besluta hur mycket pengar man vill lagga ut pa middagen och bestalla sin mat darefter. I Itailen maste man helt enkelt avsta att ga ut att ata om man inte har sa mycket pengar eftersom man inte kan kontrollera sjalv hur mkt som kommer spenderas.

Jag vet att manga inte haller med mig men jag tycker anda det ar upp till var person i sig att se till att de betalar for sig sjalva. Har man atit och druckit mer an de andra vid bordet sa tycker jag denne ska betala for det. Man behover inte rakna kronorna men jag tycker anda ratt ska vara ratt. Vad tycker ni???

xoxo

26/02/2009

Converse

Nu kommer alla som kanner mig val tappa hakan. Jag sen den stora conversevagen brot ut varit fullt emot de jag kallat clownskorna och har inte varit direkt diskret med mina asikter heller. Pa forsta dejten med min pojkvan hade han Converseskor pa sig och jag overvagde nastan att ga hem, haha. Dock vagde hans charm starkare och jag har nu i over ett ar statt ut med hans Converse men sa klart klagat sa fort han haft dem pa sig. De vita och de cremefargade converseskorna har jag inte varit fullt sa emot resten for i sjalva varket ar det inte varken modellen eller market jag ogillar utan det ar den vita platsbiten langst fram pa skon som irriterar mig nagot otroligt. Modellen tycker jag ar faktiskt ar ganska snygg, sa lange man inte har for stora fotter.

Trots att jag valdigt sallan anvander gympaskor sa har jag sen forra sommaren forsokt att hitta ett par snygga basketkangor fran Nike men utan storre framgang. Jag har valdigt sma fotter och nar det kommer till gymnastikskor brukar det bli barnavdelningen for min del och de har inte alltid sa mycket snyggt dessvarre. Hur som helst hittade jag igar ett par skor jag tyckte valdigt mycket om och de rakade vara ett par Converse! Dock helt vita och helt i lader sa de ser inte ut som de traditionella tygskorna men det ar Converse, hor och hampa =)
xoxo

25/02/2009

NVQ Qualification

For 2-3 veckor sedan blev jag och nagra andra pa foretaget erbjudna att ta del av en sa kallad NVQ qualification. Jag blev glad och det kandes som foretaget trodde pa mig. I Mandags traskade jag glatt ivag for NVQ-presentationen men blev aningens besviken. Det visade sig att de har kvalifikationerna enbart fick tas inom sitt eget jobbomrade och jag blev erbjuden att valja mellan en Business Administration- eller en IT-qualification. Det med andra ord mest om att fa ner sina specialkunskaper inom sitt jobb pa papper. Kurserna tar mellan 6-12 manader och kostar mellan £1500 - £280. Da staten tydligen betalar 30% av detta och foretaget star for resten sa det kanns valdigt dumt att tacka nej men jag kanner anda att det ar lite onodigt. Det kommer ju sa klart ta tid och energi for att klara testerna och jag far i slutandan bara ett papper som sager att har en professional qualification inom Business Admin, men jag har ju redan en universitetsexamen inom samma amne och nu over 2 ars profisionell erfarenhet inom finans/payments med, borde inte det racka? En bre grej med det ar att aven om jag skulle byta avdelning eller foretag sa har jag ratt att slutfora mina studier pa foretagets bekostnad.

Kan verkligen inte bestamma mig om jag ska tacka ja eller nej till erbjudandet....

xoxo

Klass

Fick den har lanken skickad till mig igar kvall och kunde inte lata bli att rynka ogonbrynet.

"Sweden's crown princess to marry. Sweden's Royal Court has announced the engagement of Crown Princess Victoria to her long-term boyfriend, commoner Daniel Westling".

Sa typiskt england att pa en gang poangtera att den Svenska prinsessan ska gifta sig med en ICKE adlig person. Har i England ar klasskillnaderna stora och otroligt viktiga. Det markeras redan som litet barn vilken klass man tillhor genom barnen placeras i privata forskolor som kostar multum redan nar de ar i 5-6ars aldern och likasa forvantas man att gifta sig inom sin egen klass, vilket nu den svenska kronprinsessan inte gor och darfor maste det pekas ut i Engelsk media.
Sjalv bryr jag mig inte ett skvatt om den svenska kungafamiljen men ar glad att Viktoria funnit en man hon alskar och inte bryr sig att han kommer fran en helt vanlig familj fran liten en hala in the middle of nowhere. Killen verkar helt klart duktig och smart sa tror det kan ga bra for dem.


xoxo

24/02/2009

Matchdag Arsenal - Roma



Ikvall ar det dags, matchen vi vantat pa sen slutet av forra aret. Mitt alskade AS Roma kommer till London och moter Arsenal. Belive it or not. jag ska inte ga till stadion for att se matchen utan nojer mig med att se den pa min favvorestaurang i Earl's court, La Pappardella, med 3 svenska killkompisar som for kvallen blivit tillsagda att de bara maste heja pa Roma.

Fotbollsnerd som jag ar, har jag varit sa nervos hela dagen att jag knappt kunnat jobba utan mest stirrat pa skarmen framfor mig, ihh.

Ikvall haller vi alla tummarna, for tur ar vad som behovs!

HEJA ROMA!



xoxo

gay-o-meter

http://www.channel4.com/life/microsites/G/gayometer/gayometer.html

Ett test som gick runt pa kontoret idag, superfanigt men lite skoj.

Mitt resultat;

"Maria-Alexandra is 40% gay! You're a straight-lanced girlie girl with just a hint of your bunch side sometimes popping out."

xoxo

19/02/2009

H&M Home

HM har startat sin egen home collection och som verkar bjuda pa mangder av mina fina lakan, handdukar, duschdraperier, kuddfodral och diverse smasaker for hemmet. Har inte fatt klart for mig vart de kommer saljas men i de storre HM-butikerna antar jag?

Min forsta tanke var, vilken utmaning for IKEA! IKEA's nackdel ar att de flesta varuhusen ligger sa langt utanfor staderna... Man droppar inte ofta forbi spontant utan det kravs planering for att aka dit. Kanske dags att gora nagot at den saken? De borde ju ocksa sla upp butiker mer centralt med de mindre sakerna samt kanske restaurang. Jag ar saker pa att det skulle ga hur bra som helst for dem om de oppnade i t ex centrala London.

Hur som helst valkomnar jag HM home med oppna armar!

xoxo

17/02/2009

Våga vara barn

Senaste veckan har de engelska tidningarna skrivit om den 13ariga pojken som visade sig vara pappa till en nyfodd bebis. Mamman till barnet ar en 15arig flicka. Pojken var alltsa 12 ar nar han gjorde sin 14-ariga tjej pa smallen. Jag reagerade fran borjan enbart pa att den stackars 13ariga pojken ser ut att vara 5 ar gamal men tankte egentligen inte mer pa det. Har i England far var och varannan tonaring barn under 20 ar sa jag har val vant mig. MEN nu kom det fram att det finns 2 andra pojkar i 14ars aldern som tydligen kan tankas vara pappor till den har lilla bebisen med, sa nu maste de har tre pojkarna 13 och 14ar gamla gora DNA test for att fa veta vem som ar den riktiga pappan. Tidningarna skriver bara om pojkarna men jag tankte direkt pa flickan, 15 ar gamal och redan varit med 'god knows' hur manga killar. Borde man inte i 12-13-14ars alder fortfarande vara barn?

Upp till 16ars alder brydde jag mig inte vidare mycket om killar. Jag sprang i stallet dagarna i anda och ritade hastar sa fort jag fick tag pa en pappersbit. Varfor ar inte barn barn langre? Flickor borjar sminka sig och banta redan under 10 ars alder nu for tiden och de leker inte lekar pa skolgarden utan man sitter och filar naglarna och jamfor smink och markesklader . Nar man spanar in barnkladavdelningen saljs push up bh'ar, stringtrosor och hogklackade skor redan for stoleken 7-8 ar! Ar det sa att man nu for tiden far vara barn fram till 8ars alder, sedan slangs man pladask in i vuxenlivet?


Nar jag gick i skolan hade vi ett projekt som hette "vaga saga nej till droger". Nu ar det nog hog dags att de startar ett projekt "våga bara barn" innan det ar for sent...



Pappa och dotter. Tycker ni det ser normalt ut?


xoxo

7 sanningar om mig sjalv

Jag har blivit utmanad av Legallysophie att beratta sju sanningar om mig sjalv.


1. Jag ar en tänkare! Jag tänkar valdigt mycket och overanalyserar ofta saker helt i onodan. Lika sa drommer jag mycket om hur jag vill att saker ska vara eller vad jag ska gora med mitt liv men gor allt for sallan verklighet av dem.

2. Ibland tror jag att jag ar shoppoholic eftersom jag alskar att shoppa, lite for mkt...

3. Jag ar besatt av allt som ar surt, som citroner eller sura godisar men har tack vare denna mani fatt fratskador pa tungan.

4. Jag ar nog lite naiv... Jag tror alltid gott om manniskor men det visar sig allt oftare hur fel jag har.

5. Jag ar en mix av slosfia och snaljop. Jag har inget emot att lagga dyra pengar pa klader, resor och nojen men tycker inte om att betala for mycket for restaurangbesok och an mindre for alkohol pa krogen.

6. Jag alskar rosa!

7. Jag ar nast intill sallskapssjuk och foredrar oftast (inte alltid dock) att ha mina sota vanner omkring mig.


Jag utmanar… att skriva sju sanningar om sig sjalv.

- Erika
- Tobbe
- Sofia
- Johan


xoxo

16/02/2009

Mobilkap

Efter mycket om och men kopte jag nu i Fredags en ny mobil! En Nokia E71! Jag har i 3 manader gatt omkring med olika halvt icke fungerande gamla telefoner och foraldrar, pojkvan och vanner har tjatat att jag skulle kopa en ny men det var svarare an va jag nagonsin hade trott. Jag har spanat pa Nokia E71 valdigt lange men den kostar pa tok for mycket i Sverige och i England erbjods den bara med 18 manaders abbonemang som jag inte ville ha.

Men sa i Torsdags rakade jag se att 3-butiken ute i Woking salde den for ett bra pris som pay as you go-telefon och tankte att jag skulle kopa den i en 3-butik inne i London. Nar jag val kom in till stan senare sa insag jag att 3-butikerna i London salde den for £50 mer sa jag kopte ingen telefon. Sen i Fredags gick jag da tillbaka till 3 butiken i Woking och sa att jag ville ha min Nokia E71 och de plockade fram den till mig men nar de sedan laste av strackkoden sa visade sig att de satt upp fel pris i fonstret sa de bad om ursakt och sa att jag inte fick kopa telefonen for det priset. Efter 10 minuters argumentation med saljaren sa bad jag att fa prata med butikschefen och det fick jag. Butikschefen som maste ha hort argumentationen gick direkt ut och tog bort skylten i fonstret och sa liksom saljaren att jag inte kunde fa den for det priset. Jag
kokade av ilska vid det har laget och borjade dra en fullt pahittad story om att jag jobbade pa marknadsforingsavdelningen pa Gala Coral (mitt foretag som ager 3 stora hus i Woking) och att jag i och med det viste att det var emot marknadsforingslagen att satta ut ett pris i fonstret och sedan inte salja produkten for det priset. Vidare ljog jag att jag hade fotat skylten med min (icke existerande) mobilkamera.

Tacka gudarna for de fa marknadsforingskunskaper jag kom ihag fran Kotlers bocker i Marknadsforing A for 7 ar sedan, haha. Hur som helst vann jag och jag fick telefonen for det pris jag ville! Var lite i chocktillstand efter den livliga argumentationen och kopet men nu efterat kanner jag mig valdigt nojd.
Men an mer nojd ar jag med sjalva telefonen som verkligen ar superduper!! Den har allt man kan onska dig plus valdigt mycket mer. Nu borde jag kunna borja blogga mer ocksa eftersom telefonen ger mig mojlighet att online precis nar jag vill. Jippie yeeeeaaaay =)


xoxo

Valentines day @ Makiyaki

I Lordags var det sags igen for en av arets mest kommersiella dagar, alla hjartans dag. London har sedan over manad tillbaka varit forvandlat till ett anda stort rott hjarta da det i varenda butik funnits nagot sott litet krimskrams till salu till ara av San Valentino. Lojligt i mina ogon men det verkar som de flesta gar pa det och ar efter ar koper sma teddy's etc. Nu har ni forstatt att jag inte gillar alla hjartans dag men av nagon anledning firar jag den varenda ar, antingen med en pojkvan (om jag haft en) eller en valdigt nara van och visst har det ju alltid varit trevligt.

I ar firade jag min Valentines dag for andra aret i rad med min alskade Marcello och aven for andra aret i rad pa min favorit-sushirestaurang, Makiyaki. Marcellos onskan var att vi skulle aka till Paris over helgen men jag tycker det ar lite for kallt just nu for att traska runt pa Paris gator sa istallet kom vi overens om att ga ga ut for en mysig middag tillsammans och vilket stalle ar da inte battre om inte Makiyaki. Londons basta sushistalle helt klart! Visst det finns battre sushi i stan men ingen ar sa annulunda, vacker, smakfull och sa prisvard som den man far pa Makiaki.
Stallet ligger i Wimbledon sa lite off tyvarr men det ar vart det att ta sig hela vagen dit. De serverar liksom alla andra sushistallen varma japanska ratter, nigiri sushi, sashimi men det de ar mest kanda for ar sina rolls. Deras rolls ar konstnarligt vackra men framfor allt ar de gudomligt goda.

Bilder tagna fran restaurangen...

Eftersom Makiyaki ar sa daliga att gora reklam for sig sjalva och de inte ens har nagon hemsida sa far val jag gora lite reklam at dem. GA DIT! Och hojta garna till nar du gar sa hanger jag gladjeligen med.

xoxo

Just another manic Monday!

Vad heter du: Maria-Alexandra Eva Isabella
Var bor du: SE1 London, nara Waterloo station.
Brukar du läsa horoskop: Nej
Har du körkort: Nej

Favoritdjur: Hästar och hundar.
Festar du mycket: Nej inte vidare mkt. Gar ut 2 ggr i manaden max.
Sprit, cider, vin eller öl: Vitt vin eller sprit/cocktails
Antal kuddar i sängen: 3-4. Alskar kuddar!
Äger du ett busskort: Jepp! Ager ett travelcard varde £300 per manad. Ush o fy!
Vad åt du till frukost: Nybakad croissant, fulkornsgrot med sylt och en kopp gront mangote.
Har du haft sex idag: Nej.
Hur svarar du i mobilen: Hello! eller Maria speaking.
Antal timmar sömn inatt: 8 timmar. For en gangs skull kom jag i sang i tid =)
Sov du ensam: Nej.
Din hobby: Dans, bocker, mat och se och gora nya saker.
Vad är det för veckodag?: Måndag!
Vad åt du senast: Minestronesoppa och ostknacke.
Vem fick du sms av senast: Marcello
Vem ringde dig senast: Pappa
Godaste ölen du druckit: Jordgubbsöl
Vilka hårfärger har du haft: Morkbrunt, ljusare brunt, brunrott och blondslingad brunett.
Vad såg du senast på TV: Italienskt derby, Inter - Milan pa BBC3 igarkvall.
Vad läser du för bok just nu: Tusen stralande solar av Khaled Hosseini
Skostorlek: 34
Hårfärg: Morkbrunt
Är du kär i någon: Ja!!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Bade ja och nej.
Dricker du: Ja.
Vilken parfym använder du: Gucci Envy & Burberry Bliss
Vilka skor använder du: Allt mojligt. Mycket stovlar om vintrarna och ballerinas om somrarna men varierar friskt.
Dagens klädsel: Jeanskjol, svarta strumpbyxor, Svarta stovlar, grarandig troja, svart halsband och hastsvans.

Tack Erika for ytterligare en skoj lista. I loooooove listor =)

Och forlat alla for att jag inte uppdaterat bloggen pa 2 veckor. Ni maste ju trott att jag snoade bort. Har massa inspiration till bloggamnen men lyckas inte finns tid att fa ner dem pa datorn. Ska forsoka battra mig!

xoxo

02/02/2009

Snö i England!


Bild tagen utanfor min lagenhet imorse.


Bild tagen fran taget pa vag till Woking/till jobbet.


Ytterligare en bild fran taget.



Mina kollegor roar sig med allat annat an att jobba idag. Nagra bestamde sig for att bygga en megastor snogubbe pa parkeringen :)
Det snoar! London/England ar som paralyserat. Allt star still. Vart 20e tag/buss/tunnelbana ska ga men de rullar fram langsammare an vanlig promenadtakt. De flesta engelsman tittade ut genom fonstret imorse, sag snon och gick da tillbaka till sangen. Jag ar svensk, jag visste att det skulle snoa och visste att det skulle ta tid att komma till jobbet sa jag satte klockan tidigare och kom ivag i god tid. Tog mig 2 timmar att komma till jobbet men jag ar har, nast intill ensam. Ser pa nyheterna nu att alla skolor ar stangda och de uppmanar folk att halla sig hemma och om inte absolut nodvandig ska man inte ge sig ut med kollekivtraffiken. Stortlojligt! Det ar ju anda inte mer an 20-30 cm sno. Ska det verkligen fa paralysera ett hela land?
Jag ska fa gratis lunch nu pa jobbet men sedan ar det nog dags att tanka pa returresan tillbaka till London. Hall tummarna att jag kommer kunna komma hem, annars blir det till att sova pa kontoret och det ar jag verkligen inte sugen pa. Timmarna jag jobbat har jag blivit lovat att fa ta ut ledighet nagon annan dag, sa nagot bra idag.

Lite bilder hittade online...

Igar kvall, 10 min fran var jag bor...

Notting hill imorse...


Canary Wharf nu i em.


Dags for pizza.

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...