23/10/2009

New York - Dag 5-6

New York har fortsatt visa upp sin allra basta sida med stralade solsken och riktigt varma och skona dagar.

I Onsdags akte jag ner till Soho och traskade runt dar. Det visade sig vara ett valdigt trevligt omrade med massvis av roliga butiker, fik och restauranger. Omradet kandes lite alternativt men anda valdigt tredigt och trevligt. Det var kul att se att de storsta markerna som Prada, Ralph Lauren etc oppnat butiker och anpassat sig efter omradet och inte alls gjort butikerna lika tjusiga och pampiga som de pa Fifth Ave, utan mer "jordnara" och diskreta. Fran Soho gick jag upp till New York University och at lunch pa grasmattan pa Washington Sq med massvis av studenter fran hela varlden. Pratade med nagra italienska studenter som gor sin master har och de berattade om deras underbara studentliv, man blir ju lite avis. Pa eftermiddagen promenerade jag upp till West Village och spanade in lite "SATC spots", som t ex Mongolia Bakery och Carrie's hus, hehe. West Village var heeelt underbart. Inga skyskrapor dar inte, nej istallet var det valdgt trevliga kvarter med mycket trad och vaxter langst gatorna. Ska jag flytta till NY vill jag bo dar! (in my dreams - fick berattat for mig att omradet mestadels bestar av miljardlagenheter). Darifran gick jag sedan ner till vattnet och promenerade langst "strandpromenaden" uppat stan igen. Pa kvallen gick vi till Corner Bistro vilket skulle vara New Yorks mest kanda och basta hamburgar-restaurang. Det var gott men jag vet inte om det var vart att sta i ko i over en timme for sedan behova tranga ihop sig och nastan stressa i sig maten... Men mums va det verkligen!

Igar Torsdag borjade jag dagen med att promenera over Queens Bridge. Ville egentligen se Roosevelt Island vilket ar en sot liten o mellan Manhattan och Queens, men visste inte att man kunde ta en linbana over dit sa jag gick upp pa bron istallet. Darifran hade jag fin utsikt over Roosevelt on och aven norra ostra sidan av Manhattan. Val uppe pa bron tankte jag att jag lika garna kunde korsa hela sa jag hamnade till slut i Queens / Long Island City. Den sidan av New York var smutsigare och lite ode och jag kom plotslig ihag Ida's ord om att inte rora mig utanfor Manhattan sjalv sa jag skyndade mig att hitta en tunnelbana och tog mig tillbaka till Manhattan. Val tillbaka spenderade jag en timme att begrunda mitt favoritvaruhus nummer 2 - Bloomingdales (Macy's ar nummer 1!) och darefter at jag lunch med Marci. Hela eftermiddagen spenderade jag med Bob, min nya amerikanska kompis, som visade mig runt pa ostra kusten av Manhattan. Innan jag motte upp Marci utanfor hans kontor gick jag in pa Henri Bendel och fick mig en gratissminkning, hur kul som helst. Dock var jag for trott for att ga ut pa kvallen sa istallet fick jag min vilja igenom och vi bestalde hem Sushi delivery och sag filmen The Perfect Storm som gick pa TV.

Har aldrig atit sa fantastiskt god sushi som den jag atit i New York de har dagarna och den ar till och med ganska billig om jag jamfor med Europa. Det jag fastnat mest for ar deras Spicy Tuna Rolls som gors pa ett helt annat satt an de jag testat i London.

I ovrigt borjar jag kanna mig ganska hemma i New York. Har bockat av alla sevardheter jag hade pa min lista pa mindre an 5 dagar och nu kan jag ta det lugnt resterande dagar. Idag eller imorn ska jag till MOMA och sen blir det nog lite fler shopping rundor och Chai latte's pa Starbucks. Jag overdriver inte om jag sager att Starbuck finns i stort satt pa varannat kvarter i hela Manhattan :)

Nagon mailade och fragade om vad jag tycker om Skyskraporna har i Manhattan och jag vet inte vad jag ska svara pa den fragan. Imponerande ar val det ratta ordet! Manga ar otroligt maffiga, coola och snygga. Men samtidigt kanner jag mig lite instangd nar jag gar runt mitt ibland dem och jag tycker de stanger ute solen lite for mkt men kanslan att titta upp pa dem och kanna sig som en myra ar anda speciell. Sa jag kan inte saga varken bu eller ba om dem.

3,5 dagar kvar i New York nu och jag borjar redan fa en klump i magen vid tanken pa att behova atervanda till London... :(

xoxo

3 comments:

  1. Kul att du har det bra!

    ReplyDelete
  2. Och kul att läsa om vad som händer och vad du gör där borta! Jag vill också till NY snart!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Kul att höra om dina dagar i NY, hoppas fortsättningen blir lika bra

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...