22/12/2008

Brevlåda i Stockholm...


Men visst är den fin! Man kan ju inte göra annat än att skicka iväg lite julkort när man ser en brevlåda utklädd till pepparkakshus =)
xoxo

18/12/2008

White Christmas Concert at Royal Albert Hall


Nar jag anda ar i full gang att recensera sa kan jag lika garna snabbt beratta om var julstund pa Royal Albert Hall i helgen. Ytterligare en upplevelse som bara genom att vara pa ett helt fantastiskt konserthus gjorde konserten till nagot extra!
'White Christmas Consert' ar bara en av alla julkonserter de har pa Royal Alberts Hall nu i juldagarna. Det var en sk Cristmas carrols konsert dar valkanda jullatar glatt kingade i hela konserthuset. Det var tva sangare, en stor kör, en gigantisk orkester och en galen, glad och rolig dirigent. Vi var ett stort svenskt gang som gick dit tillsammans; njot av forestallningen, drack julmust, at hembakade lussekatter och sjong med sa vi blev hesa i halsen. Det var en trevlig eftermiddag, inte basta konserten jag varit pa men anda valdigt lyckad.
xoxo

Nötknäpparen på London Royal Opera House

Biljetterna bokades i slutet av sommaren men i Mandags var det antligen dags att ga och se den storsta julbaletten genom tiderna, Nötknäpparen. Det ar inte forsta gangen jag ser den men upplevelsen att se den pa det stora operahuset har i London gjorde kvallen oforglomlig.


Balletten ar baserad på Hoffmanns skräckromantiska berättelse "Nötknäpparen och Råttkungen" från 1816. Skapad av den trion Pjotr Tjajkovskij, Marius Petipa och Lev Ivanov. Nötknäpparen handlar flickan Clara som får en docka/en nötknäppare i julklapp. På natten vaknar nötknäpparen till liv för att slåss mot Råttkungen och av en förtrollning krymper Clara i stolek med dockan. Tillsammans med nötknäpparen och några fler skall Clara hitta Sockerprinsessan som är den enda som kan kämpa mot Råttkungen, men Sockerprinsessan visar sig vara Clara själv...

Det ar inte helt latt att forsta handlingen i en balett om man inte har ett program framfor sig, vilket vi inte hade. Och inte hade jag last pa heller men forestallningen var anda helt fantastisk. Musiken tog minnerna tillbaka till barnåren da besoken pa Stockholms operahus var täta. Jag mindes aven alla mina ar pa balletakademin och nu i efterat jag inte forsta hur jag inte kunde uppskatta dansen mer pa den tiden.



Sammanfattningsvis bidrog bade erfarenheten att besoka Royal Opera house och att fa se forestallningen uppsatt av nagra av valdens basta dansare, till en magisk kvall jag sent kommer glomma. Nasta balett jag önskar fa se har i London ar Svansjön, far se nar det kan bli av...

xoxo


12/12/2008

X Factor


Jag ar sen 2 ar tillbaka helt besatt av det engelska idolprogrammet X Factor. Programmet paminner en hel del om svenska idol, skillnaden ar bara att de tavlande kan vara i vilken alder som helst (fran 15 och uppat) och att sanggrupper kan vara med och tavla. Juryn bestar i ar av Simon Cowell (en av skaparna av programmet och av alla liknande program i UK och USA), Louis Waksh (mannen bakom bla Boyzone, Westlife, Ronan Keating, Girls Aloud mfl), Dannii Minogue (sangerska och Kylie Minogue's syster) och sist och absolut inte minst Cheryl Cole (Gift med fotbollspelaren Ashley Cole, fotomodell och medlem av bandet Girls Aloud). Cheryl ar ny i ar och hon tog over fran Sharon Osbourne som iofs kanske inte kunde sa mycket om musik och sang men som var en underbar mentor for deltagarna och personlighet i programmet.

Namnet X factor ska tydligen komma fran det Xtra som finns hos deltagarna som kravs for att kunna bli en stor stjarna. En annan skillnad till svenska idolprogrammet ar att X Factor ar galet pakostat och storslaget. Medverkande som rostcoacher har vi haft Michael Jackson, Celine Dion, Kylie Minogue, Take That, Westlife, Mariah Carey etc etc. Vidare sa har upptrader varje vecka nagon stor artist och for 2 veckor sen hade vi sjalvaste Britney pa scen. Inte for att hon och hennes playback-upptradande kanske ar sa bra forebild for deltagarna men det lockade anda over 10miljoner tittare varlden over.

Aret jag borjade titta foljde jag en av mina favoritartister idag, Leona Lewis, genom programmet fran borjan till slut. Trots att hon inte lyste med nagon personlighet och standigt bara sa att hon va "more of a singer than a talker" sa fort nagon forsokte prata med henne sa fick hon mig och hela england att smalta med sin vakra rost. Efter att hon vunnit ar jag nu fast och foljer programmet slavigt. trots att jag tror att det kommer droja lange innan en stjarna som Leona dyker upp i programmet igen. Pa Sondag ar det final och den star mellan Eoghan (16arig liten liten Irlansk kille med charm), Alexandra (Leona-liknande soul-artist med valdigt vacker rost) och JLS (ett killband som redan har sa manga tjejfans att de kommer bli stora oavsett om de vinner eller inte). Sjalv tycker jag det vore kul om ett band vann for en gangs skull och tror aven att det ar det marknaden som mest behover just nu men ska arligheten fran sa ar det ingen tvekan om att Alexandra ar den basta sangerskan. Jag ska sjalv pa mitt foretags stora julfest imorgon kvall sa jag missar finalen och kommer inte kunna rosta men kommer sa klart se reprisen pa Sondagkvall!


xoxo

11/12/2008

Havet


Vad ar det som ar sa speciellt med havet? Mycket, ar svaret pa den fragan men anda svart att satta fingret just pa det speciella med det.
Jag ar uppvuxen i Stockholm, en stad omringad av vatten, bade havsvatten och innersjo. Det maste vara en av de vackraste huvudstaderna som finns och detta mycket tack vare vattnet, for utan det skulle inte staden vara vidare vacker alls? Likasa lagger andra huvudstader som Rom, Paris och London mycket vikt pa sina kanaler och jag ar en av manga som tagit langa promenader langst dessa just for att det ar vackert och mysigt.

Allt vatten (sjoar, kanaler, havet etc) ar vackert och speciellt men det som fascinerar mig mest ar kusten dar man har hela havet framfor sig, dvs ser horistonten. Jag bodde i Halmstad i ett halvar och den (enligt mig) anda fordelen med den staden var havet och de laaanga stranderna dar man kunde strosa fram och tillbaka. Jag onskar jag kunde bo i en stad som kunde erbjuda detta men det ar inte manga Europeiska stader som erbjuder bade jobb, trygghet och en havskust och dar jag dessutom kan klara mig med de sprakkunskaper jag har. Nar jag tanker pa min framtid tanker jag alltid att jag vill bo i ett land som kan erbjuda sol och hav men har fortfarande inte funnit den ultimata platsen. Nagot forslag?

xoxo

10/12/2008

What Breed of Cat Are You?

You Are a Ragdoll Cat

You are extremely cute and cuddly. You are downright adorable.Your personality matches your exterior. You are very laid back and sweet.

You don't really like the outdoors. You prefer to stay inside where it's cozy.
You are intuitive. You understand human emotions well.You do best when you are around people. You don't like being left alone.

Testet kan hittas har

xoxo

Drömmar


Jag har aldrig varken varit kapabel eller intresserad av att tyda drommar men nu har jag borjat bli nyfiken...

Jag har senaste manaden dromt om hastar. Bara hastar, i olika sammangang. Betyder det nagot? Ofta drommar man ju om saker som hant an eller nagot som man tankt pa under foregaende dag. Om man t ex har pratat om resor pa jobbet sa hander det att jag drommer om att jag ar ute och reser. Om jag ser en spindel pa TV sa drommer jag mardrommar om spindlar. Om jag laser en laskig bok sa kan jag dromma mig in i bokens handling om natterna etc etc. Dessa drommar forstar jag men jag har inga inslag av hastar i mitt liv alls for tillfallet och aven om jag saknar ridningen sa ar det inget jag tanker vidare mycket pa. Sa fragan jag staller mig ar varfor jag standigt drommar om de fyrbenta vackra krabaterna nu den senaste tiden? Jag drommar oftast att jag ar ute och rider i en skog eller pa en grusvag men ibland ar jag inne i ett litet stall med hastar omkring mig och vid ett fatal tillfallen har jag bara sett hastar framfor mig lekandes pa en stor ang. Jag har inget emot att dromma om hastar men tycker bara det ar konstigt...



Bild pa mig och Tashima varen 2005. Hon var brakig, bangstyrig, kunde vara nastintill farlig men anda helt underbar!

xoxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...