31/10/2008

Hur stor betydelse har pengar?

For lite over en vecka sen kom det ut ett internt mail pa foretaget att se soker en 'Affiliate Administrator', jag var ledig den dagen och hann inte ens komma in till min dator innan en tjej fran HR kommer inspringandes och tjuter att jag maste soka tjansten. Jag lovar henne att kolla jobbeskrivningen och sedan aterkomma.

Anledningen HR hade mig i sina sma huvuden ar for att jag sokte ett liknande internt jobb for nagra manader sedan, da kallad Gaming Affiliate executive. Vid det tillfallet sokte de nagon med flera ars erfarenhet och jag kom inte langre an till ett "quick chat" med marknadsforingschefen som forklarade situationen.

Den har gangen ar det sportsidan av foretaget som soker en ny medarbetare pa affiliateavdelningen. Det ar en junior roll som ska vaxa fran botten upp till toppen, med andra ord kravs ingen erfarenhet. Coolt, tankte jag och traskade in pa HR-avdelningen for att diskutera min ansokan. Da klacker de ut sig attmax lonen de kan erbjuda for den har tjansten ar lagre an den jag har just nu. Jag tackade for mig och gick buttert darifran.


Harrom dagen hade jag "Performance review" (liknande utvecklingssamtal) med min chef och vi diskutera mitt jobb. Utan att jag har sagt nagot om andra jobb sager hon spontant att hon ser att jag gor ett bra jobb men att jobbet inte ar tillrackligt utmanande for mig. Vidare sager hon att eftersom jag passar bra in pa foretaget skulle kunna se mig om efter nagot helt nytt inom kontoret och att hon da skulle rekommendera mig med hela sitt hjarta. Hon sager aven att det eventuellt skulle kunna kravas att jag gick ner nagra tusen i lon for att kunna borja om fran borjan och sedan vaxa inom ett helt nytt omrade. Och har star jag nu... Vad ska jag gora? Nya jobbet later jattekul och skulle garanterat ge mig nya kunskaper, erfarenheter och oppna nya dorrar for framtiden. Men att ga ner i lon kanns som ett bakatkliv. Min pappa tyckte jag skulle soka nya jobbet och se loneskillnaden som priset for en kurs att fa lara mig allt det nya, nar jag val kan det sa kommer ju sakert lonen kunna hojas. Men ne, jag tycker inte det kanns jattekul. Jag ar helt enkelt for pengafixerad. Vad ska jag gora???

xoxo

28/10/2008

Marcus Birro

Jag brukar aldrig namna namn i min blogg, men eftersom Marcus Birro numera ar en hogst offentlig person sa har jag valt att gora det.

Jag har foljt Marcus blogg i ett flertal ar. Hans fotbollsblogg pa svenska fans var den forsta blogg pa internet jag borjade lasa/folja och efter ett drygt ar borjade jag aven lasa hans personliga blogg.

Jag har aldrig sett nagon skriva sa fascinerande om fotboll, om Italien och om Italiensk fotboll. Jag delar hans karleken till Italien samt passionen for "mitt" lag AS Roma och jag slutar aldrig fascineras over hans texter. Fotbollsbloggen ar nu flyttad till
http://blogg.expressen.se/birro/ och jag kan starkt rekommendera den for alla fotbollsalskande.

Pa hans personliga blogg sa har jag (iofs med aningens mindre intresse an fotbollsbloggarna) foljt hans privata liv och tankar. Det ar hans enorma skrivteknik som fatt mig att nagon gang i veckan kika forbi bloggen efter nagot lasvart. Man har fatt folja han och flickvannen kamp for att forsoka skaffa barn, hans tankar kring saker som upprort eller imponerat samt en del mediabevakning. Han har mycket asikter men det har de flesta bloggar och jag tycker inte det ar nagot fel med det.

Igar nar jag kikade in pa bloggen mottes jag av foljande inlagg;
"Bloggen Stängs Ner Nu! Nu räcker det! Nu jävlar i mig får det vara nog! Nu släcker jag ner den här bloggen på obestämd framtid. När någon sänker sig så lågt och skriver så här:
Katrin vann över dig din lilla lus och nu gnager du väl på dina döda barns ben igen din snuskige lille italienske dödgrävare. Jag hoppas innerligen att du dör snart och då ska vi pissa på din grav innan vi skändar den fullständigt…har alla former av anständighetsgränser passerats."


Jag blev valdigt illa till mods. Jag ar for Marcus ingen alls, jag har slaviskt foljt hans bloggar men aldrig nagonsin lamnat nagot fotspar efter mig med kommentarer eller dylikt. For mig kanns det dock som jag kanner honom personligt efter alla ar jag last hans blogg och blev lite ledsen nu nar bloggen ar nedstangd. Jag har ocksa fatt en del "skumma" kommentarar pa mina bloggar men aldrig nagot liknande. Hur mycket ska man behova svalja eg? Och varfor verkar det som vissa manniskor mar battre av att vara elaka?

xoxo

27/10/2008

Movida Club London


I Fredags var vi pa nya Movida. Efter en lite snabb omplanering pa kvallen fick jag upp vara namn pa gastlistan och vi travade lite senare dit. Jag kallar det "nya Movida" for att klubben har varit stangd i en manad eller tva for ombyggnad och forra veckan oppnade den upp igen och vi var sa klart snabba med att spana in masterverket.

Movida ar en sk. medlemsklubb som ligger uppe vid Oxford cirkus och man har valdigt sma chanser att komma in om man inte star med pa gastlistan. Intradet ar £20 om man inte har tur att kanna nagon promoter som har extra formaner o kan fa in sina gaster gratis.


Klubben ar overhort trendig och ligger just pa gransen till att vara lite for stel och snobbig for min smak, men av nan anledning gillar jag den stenhart anda. Inredningen lite"klinisk" men valdigt stilren och snygg. Musiken som spelas ar en blandning av trendig house och RnB, med andra ord lite for alla smaker. Man dricker mestadels champagne eller vodka och man hanger i sma grupper kring de abbonerade borden eller vickandes pa rumpan pa dansgolvet.


Laste det har nagonstans och kunde inte lata bli att rynka lite pa ogonbrynen... "Movidas nattklubbschef Eamon Mulholland berättar att klubben lockar Londons tyngsta spenderare: Våra bästa kunder spenderar under veckorna i genomsnitt 3 500 pund per kväll (cirka 50 000 kr). Under helgen stiger siffran till 10 000 pund (140 000 kr). Det mesta någon har bränt på en kväll är 100 000 pund (1,4 miljoner kr).” Det mest eftertraktade bordet är nummer sex som har plats för upp till 25 personer. För några månader sedan förbeställde någon 100 flaskor Cristal för motsvarande en halv miljon kronor, allt för att säkra tronen. Enligt Mr Mullholland är alla storspenderare uteslutande bankers alternativt ryska entreprenörer." Ja, vad ska man saga...? Man undrar ju om folk inte har nagot battre att lagga pengarna pa an alkohol?


Jag vet att det inte later som ett typiskt Maria-stalle men den ligger anda hogt upp pa min klubbtopplista har i London. Trots att en del av "rikefolket" samlas har sa ar klubben inte alls lika snobbig och ytlig som tex sturekompaniet i Stockholm. Stamningen ar oppen och trevlig och det ar latt att lara kanna nytt folk. Jag har haft nagra av mina basta utekvallar har i London pa just Movida och darfor rekommenderar jag starkt stallet!


xoxo

26/10/2008

Afternoon tea


Efter att ha bott i London i over 2,5 ar var jag igar pa min forsta Afternoon tea. Det var meningen att vi skulle gatt pa den mest kanda pa Ritz men vi var lite sent ute sa det var fullbokat, sa istallet fick vi plats pa Harrods.

Traditionen med Afternoon tea startades av adelsklasserna i England i mitten pa 1800-talet. Nu for tiden ar det mest fina hotell eller lyxiga konditorier som serverar Afternoon tea pa Lordagar och Sondagar, vanligast mellan klockan 14 och 17. "Maltiden" bestar av extra starkt te, scones med marmelader, sma trekantiga mackor innehallande gurka, lax, agg eller skinka m.m och en dros kakor och bakverk. Oftast serveras Afternoon tea i gamaldags inradda salar med live pianospel. Kalaset kostar pa Ritz £35 och pa Harrods £25, vilket jag maste saga ar ohyggligt mycket pengar for det lilla man far, men det var en kul upplevelse.

Jag ska nog forsoka anamma ideen och baka scones hemma och bjuda over vanner pa tea, mackor och scones nagon mork hostsondag. Vem vill komma? :)

xoxo

23/10/2008

Jobbtitlar

Vad ar det med England och alla dessa otroligt professionella jobbtitlar? Later ju sa fint pa CV’n att vara en executive eller en manager men var och varannan manniska ar ju en manager nu for tiden...

Pa universitetet laste jag organisations teori anda upp till C niva. Vi fick lara oss skillnaden pa leadership och management. Leadership skulle vara ledare for t ex ett team/grupp manniskor och management ar mer en chefsposition over t ex en hel avdelning, dvs bade utveckling av avdelningen i sig och manniskorna som jobbar dar. Som allt annat man larde sig pa universitetet stammer det inte alls overens med det verkliga livet, an mindre har i England.

Min nuvarande jobbtitel ar “Payment processing executive”. Executive ska vara att man ar lite sin egens chef. Man har ratt att ha egna beslut och planera sitt arbete sjalv. Eftersom teamet har dubblerats de senaste manaderna anstallde foretaget for nagra manader sen en “paymen manager” som ska ha ansvar for payments avdelningen och hockus pockus forsvann vart egna ansvar. Hon satte struktur pa vart arbete och tvingar oss nu jobba som robotar for att skicka sa manga transaktioner som mojligt under en dag. Trist sa raven och jag har nu istallet borjat kika pa efter nytt jobb och lyckats forvirra mig sjalv i djungeln av jobbtitlar som dyker upp framfor mig. Samma typ av jobb dyker upp under 3-4 olika titlar, ibland later det nastan som de som kallar adimistratore eller co-ordinator's har mer ansvar an executives, masters eller responsibles. Da maste man valja, ska jag ta administrator for att jag kommer lara mig mer eller executive for att det later battre pa mitt CV??

My gosh, har redan varken tid eller ork till att soka jobb och sanna har sma problem gor ju inte saken battre. Lagger nog jobbsokandet pa hyllan ett tag till...

xoxo

22/10/2008

Chelsea - AS Roma (CL)





Ikvall galler det!! Matchen jag har vantat pa sen slutet pa Augusti da Champions League-lottningen agde rum och jag fick veta att Chelsea skulle ta emot Roma pa hemmaplan har i London. Jag var inte sen med att se till att bli Chelseamedlem for att bli prioriterad nar biljetterna skulle slappas. Biljetterna salde slut inom en timme dagen de slapptes for medlemmarna men jag lyckades fa 2 till mig och min kille pa rad 4 pa ostra langsidan och tva lite langre upp i hornet till min basta kompis och hans kollega. Jag har kannt pirr i hela kroppen redan sedan igar och nu studsar jag snart upp och ner har pa min kontorsstol.


For den som inte vet ar jag ett hangivet ROMAfan. Min pappa ar fran Rom och jag vaxte upp att folja laget genom vinster och forluster och det laget ligger nu langt inne i mitt hjarta. For den som inte ar ett riktigt fotbollsfan kanske det kan vara svart att forsta hur man kan lagga pa mycket energi pa att folja ett lag som kickar lite boll men for mig betyder det har laget valdigt mycket. Gar det bra for dem ar jag glad, nar det gar daligt sa blir jag rent av ledsen.

Laget ar inte i toppform just nu och har egentligen inte jattestora chanser mot dunderstarka Chelsea. Men jag hoppas pa en underhallande match med manga vackra mal. Och om nu Chelsea maste vinna hoppas jag det inte blir med for stor marginal, det har vi fatt genomlida allt for manga ganger forut...

FORZA ROMA!!



Roma Roma Roma
core de sta città
unico grande amore
de tanta e tanta gente
che fai sospirà

Roma Roma bella
t'ho dipinta io,
gialla come er sole
rossa come er core mio

Roma Roma Roma
nun te fa incantà
tu sei nata grandee grande hai da restà

xoxo

Stockholm byter om

Jag blev positivt overaskad nar jag kom hem till Stockholm den har gangen nar jag sag hur Stockholmarna har borjat kla sig. Forut kandes det som alla helt enkelt var tvugna att alltid se likadana ut. Alla skulle ha Timberlandkangor, Canada Goose- eller Fjallravensjackor, Tiger- eller J Lindebergtrojor, Fornarinajeans, Supergaskor, Friisvaskor etc etc Fortfarande hanger Canada Goosejackorna kvar och Converseskor har tagit over stan men i ovrigt tycker jag att manga ser ut att anstranga sig for att inte se ut som alla andra, nagot jag tycker ar jatteskoj. Nu bertyder inte det att folk klar sig battre, kanske till och med tvart om men folk vagar i alla fall vara annulunda och det ar huvudsaken.

20/10/2008

Barbour-jacka

Maria har fått en ny mani! Efter att ha insett att Mulberrys väskor inte passade på Maria, varken i stil eller stolek, så hittade hon (så klart) något nytt att sukta efter.

Ytterligare ett Brittiskt märke är det som har lockat min uppmärksamhet, denna gång Barbour, ett märke mest känt för sina sk. oljerockar.

Såg den här jackan som hastigast på en kompis som sprang förbi på stan härrom dagen här i Stockholm och blev fast direkt. Spanade dagen efter in den pa NK i Stockholm men insåg snabbt att minsta stoleken var för stor för mig :( Har även insett att jackan som kostar närmare 4000kr här i Stockholm men kostar 229 pund i England vilket är en tusenlapp billigare så det blir att spana in den när jag kommer tillbaka till London. Fingers crossed!!




Ps. Jackan är snyggare i värkligheten än på bilden...

xoxo

19/10/2008

Höst i Stockholm














Hösten är så otroligt vacker, synd bara att det är så kallt...

xoxo

Kundbemötande

Gick in i Betssons spelbutik på Götgatan härrom dagen. En ung, rätt snygg liten bratkille stod och lutade sig lite coolt mot ett av borden och kollade upp när jag kom in. Så här lät det;

Killen: Va vill du då?
Jag: Jag ville bara kika in och kolla runt lite...
Killen: Finns inte så mycket att se!
Jag: Nehe. Går butiken bra?

Killen: Då da? Vill du spela eller va gör du här egentligen?
Jag: (ler lite åt hans fräckhet) Kan man spela bara hos Betsson eller hos andra bolag med?
Killen: Det står Betsson på rutan, eller? *Hånflin*
Jag: (som redan började bli irriterad) Ok, ska inte störa mer. Men en fråga till, hur har det gått med utredningarna till om butiken är emot Svenska lagen och så... (hinner inte prata klart)
En annan äldre kille tittar upp från en dator han har suttit gömd bakom och verkligen fräser: butiken ar jävligt laglig, ok?
Jag vänder och går utan ett ord. Besviken som sjutton va jag! Betsson har funnits i mitt hjärta sen jag jobbade hos dem 3 år sedan och hade sett fram emot att äntligen se deras omtalade butik i Stockholm. Men så gick det med det...

Lite smygreklam, för den som gillar att spela poker eller betting så kan jag ändå rekommendera Betsson. De har en jattebra hemsida, www.betsson.com, bra utbud och kommer alltid med roliga erbjudanden och bonusar. Men använd er av hemsidan, butiken var inget att hänga i julgran ;)

xoxo

16/10/2008

Centralbadet - hälsodag

Åhhh sa skönt det var med en halvdag pa spa't. Vi fick kurbad, klassisk massage, hälsolunch, hot stone massage, aroma bad och fri tillgång till pool, finsk bastu, turkisk bastu och bubbelpool. Jag kände mig som en sönderknådad degklump när jag gick därifrån, men huden ar mjuk som på en liten bebis. Mycket lyckat och något jag starkt kan rekommendera!!

Blir korta inlägg härifrån Sverige, men bättre än inget alls :)

xoxo

Borta i hemstaden Stockholm

Jag ä i Sverige. Det ar kallt!

Jag ar lite tjurig. Det ar grått ute och det har regnat hela förmiddagen. Jag kom vid midnatt och det första jag möts av ar att de höjt priset pa arlandabussen, 200kr för att ta sig in till stan. Maria var inte glad!

Ska iväg på SPA nu, på Centralbadet, ska bli så sköööönt!! Sen ut på stan och shoppa lite. Svenska kronan har gått ner ordentligt i förhållande till både euron och pundet, gäller att passa pa att shoppa med mitt engelska kort :)

xoxo

14/10/2008

Most Stupid Questions People usually ask in 0bvious Situations

At the movies: When you meet acquaintances/friends…
Stupid Question:-Hey, what are you doing here?
Answer:-Don’t u know, I sell tickets in black over here…

In the bus: A heavy lady wearing pointed high-heeled shoes steps on your feet…
Stupid Question:-Sorry, did that hurt?
Answer:-No, not at all, I’m on local anesthesia…..why don’t you try again.

At a restaurant: When you ask the waiter
Stupid Question:-Is ! the “Butter Paneer Masala” dish good??
Answer:-No, its terrible and made of adulterated cement. We occassionaly also spit in it.

When a friend announces her wedding, and you ask….
Stupid Question:-Is the guy you’re marrying good?
Answer:-No,he’s a miserable wife-beating , insensitive lout…

When you get woken up at midnight by a phone call…
Stupid Question:-Sorry. were you sleeping?
Answer:-No. I was doing research on whether the Zulu tribes in Africa marry or not. You thought I was sleeping….you dumb witted moron.

When you see a friend/colleague with evidently shorter hair….
Stupid Question:-Hey have you had a haircut?
Answer:-No, its autumn and I’m shedding……

You are smoking a cigarette and a cute woman asks…
Stupid Question:-Oh, so you smoke.
Answer:-Gosh, it’s a miracle ……..it was a piece of chalk and now it’s in flames!!!

Ett gott skratt i slutet pa en tung arbetsdag :)

xoxo

London Musicals - Del 1

London ar som alla vet kant for sina fantastiska musikaler. Varldens basta musikalartister slass blodiga om att fa jobba pa en av Londons teatrar och da bara de allra basta far jobb resulterar det i sagolika musikaluppstallningar.

Jag har under mina 2 ar och 8 manader i London hunnit se 9 stycken musikaler ( vad jag kan komma ihag idag) och jag tankte idag som snabbast recensera 3 av dem.

Den forsta musikal jag sag i London var We Will Rock You. Den baserar sig pa latar fran det brittiska rockbandet Queen och ar producerad av den kanda brittiska komikern Ben Elton . For att gora en lang historia kort sa handlar den om att radda rockmusiken.... Musiken ar jattebra och lika sa sangarna/skadespelarna men historien i sig ar lite svar att hanga med i. We will rock you visas pa Dominion Theatre uppe vid Tottenham Court Road. Teatern ar jattestor och har man otur hamnar man hogst upp och ser skadespelarna som sma prickar. Jag vill absolute rekommendera We will rock you men mer som en queen-konsert an en musikal teater.

Den andra musikalen jag gick och sag var Chicago. Det ar i grunden en amerikansk musikal fran 70-talet men spelas sedan slutet pa 90 talet i West end har i London. Den handlar om en tjej vid namn Roxy som vill bli artist och hon utlovas hjalp av en van. Nar det visar sig att vannen ljugit for henne mordar hon honom och hon hamnar i fangelset. Med hjalp av en forsvarsadvokat forsoker hon komma och ut ur fangelset och na vagen mot att bli en stjarna. Jag maste saga att jag var besviken, bade musiken och teatern var enligt mig ganska daliga. Med andra ord, inget jag skulle rekommendera.

Nasta musikal jag valt att recensera idag ar FAME. Valkand film/musikal om nagra ungdommar pa en dans/music/teaterskola. Den har musikalen var super, en av de basta jag sett. Man satt med ett leende musikalen igenom, foljde storyn och njod av de duktiga skadespelarena vilka kunde bade agera, sjunga o dansa. Man blev glad av att se den och jag vill absolute rekommendera denna. Och om ni ska ga, hojta till for jag har inget emot att se den igen :)

Fler musikalrecensioner kommer senare.
xoxo

Bebis, nej tack


Efter den tidigare diskussionen fick jag den har sidan skickad till mig och jag kunde inte lata bli att skapa en bild. Kan ju erkanna att jag tyvarr inte blev mer sugen pa att skaffa barn efter att ha sett den dar stackars ungen, som for ovrigt inte ser ut som mig over huvud taget. Men jag fick mig ett gott skratt iaf :)
xoxo

Vill inte bli vuxen

Jag ar 27 och ett halvt ar gammal och kanner att det snart borde bli dags att bli vuxen. Men jag vill inte! Jag trivs som fisken i vattnet i London dar jag lever i absolut frihet, gor vad jag vill som jag vill nar jag vill. Inga masten har inte.

Vad innebar det egentligen att bli vuxen? I en trangsynt varld antar jag att det skulle innebara att; ha ett 9-5 jobb, man ska gifta sig och skaffa barn, skaffa ett hus (alternativt en stor lagenhet) for att sen kunna bygga ut familjen. Man ska spendera kvallarna hemma med familjen eller som mest ordna parmiddagar eller barnkalas. Man ska slappa all utseendefixering och inte langre bry sig om trender. Jag vet att detta ar en lite snav bild av vuxenlivet men om man tittar pa de fatal av mina vanner som faktiskt kommit en bit pa vagen och har skaffat barn sa ar det valdigt mycket sa deras liv ser ut. Det ar ingenting av hur jag vill ha mitt liv.

Jag har alltid velat bli en ung mamma, dvs i alla fall fa mitt forsta barn fore 30. Det kan jag ju fetglomma nu! Forst ska man ha ett stabilt jobb dar man kan se sig sjalv ett antal ar framover, sen ska man ha en partner som man kan se sig sjalv med for resten av livet, man ska garna bo tillsammans och ha bade en kanslomassig och ekonomisk trygghet tillsammans. Aven om jag har en underbar pojkvan kanns allt det har sa otroligt langt borta. Jag vill resa, uppleva och kanna mig fri att gora vad jag vill. Mina vanner ar for mig guld varda och jag vill spendera sa mycket tid som mojligt med dem. Jag vill inte resa mellan jobb och hem och inte ha tid eller ork att gora nagot annat.

Vissa sager att den dagen man ar mogen for familj och barn slapper man den dar viljan att leva fri som en fagel. Istallet ska man da soka tryggheten i att bygga upp en famil... Fragan ar om jag nagonsin kommer vaxa upp och bli sadan...? Den som lever far se :)

xoxo


13/10/2008

Basta brunchen

Har tva stallen jag vill ha med pa min "Basta brunchen" lista, tva stallen som overstiger de andra med sjumilarsteg. Le Pain Quotidien och L'Aziz.





Le Pain Quotidien ar ett franskt stalle som serverar nybakat brod i korgar, de godaste croissanterna du kan tanka dig, franska bakverk samt sallader och stoora mackor. Pa borden finns alltid franska marmelader, choklad och andra goda "geggor" man kan ha pa sitt brod. Stamningen ar mysig, priserna normala och personalen ar snabb och hjalpful.

Jag gar for det mesta (sa klart) till den som ligger nere vid floden, nara Waterloo station men de har aven serveringar i South ken, Wimbledon Village, Kings Road, Great Marlborough Street etc
Adress till "min" servering
Le Pain Quotidien
Upper Festival Walk
Belvedere Road
Royal Festival Hall
London SE1 8XX

Del'Aziz kallar sig ett mediterianskt brasserie men jag tycker inspirationen ar allt for mycket Indisk for att den beskrivningen skulle passa. Hur som helst har de de mest fantastiska (bade vackra och stora) bakverk man kan tanka sig. De ar kanda for sina farska juicer och smothies och jag maste halla med om att de ar goda, aven de gigantiska. Har jag rekommendera deras mackor, vilka aven de sa klart ar superstora och valdigt smaskiga. Priserna ar laga i forhallande vad man far pa tallriken och jag kan lova att man gar darifran matt som en platt.
Vi gar alltid till den i Fulham mena aven Del'Aziz har flera serveringar men de har jag inte koll pa vart de ar.
Adress:
Del'Aziz Fulham
23.32 Vanston Place
London SW6 1AX





Lite Londoninfo :) Ska komma pa lite fler av mina favvostallen till nasta gang.
xoxo

Nytt bloggkoncept

Jaha, da var det bestamt. Bloggen ska fa en ny inriktning - London! Det kommer inte innebara nagra storre forandringar, utan mest att jag ska forsoka spegla min vardag i London lite mer. Till exempel, istallet for att kommentera Svenska vagskyltar ska jag spana in de de engelska, intressant va ;)

Bilden uppe i rubriken forestaller, som de flesta vet, London eye. Sjalv bor jag knappa 10 minuter bakom London eye, i Waterloo omradet. Trivs som fisken i vattnet! Kommer till jobbet (som ligger utanfor London) pa blixtsnabba 30 minuter dorr till dorr och kan promenera pa samma tid upp till city. Eftersom jag bor nara Themsen tar jag mig ofta ner for langpromenader, jogginrundor eller helt enkelt
en drink langst vattnet.

Mer uppdatteringar om mitt Londonliv kommer....

xoxo

12/10/2008

Man står sig själv närmast

Jag har den senaste veckan plojt igenom bockerna Gömda och Asyl av Liza Markulnd. Att jag har drojt sa lange att lasa bockerna har berott pa att jag mest hort att de skulle vara jobbiga att lasa, inte att de skulle vara bra eller varda att lasa. Jag kan halla med om att de var jobbiga att lasa, jag blev bade upprod och ledsen men kunde inte sluta lasa. Bockerna ar, som alla Lizas bocker, otroligt valskrivna och man kan inte sluta lasa foran sista meningen ar avslutad. Helt plotsligt ser man att Sverige, som manga sager ar det perfekta landet, star som miffon nar nagot sker i samhallet som bryter det vanliga mönstret. Bockerna far en att tanka till! Saker som vi i var vardag ser som en sjalvklarheter ar for andra en ren lyx, som till exempel ga till affaren och handla mat,.ga till parken och leka med ungarna, traffa och prata med familj och vanner nar vi vill etc.

Dagligen laser vi i tidningarna eller ser pa nyheterna om alla otroligt fruktansvarda saker som sker runt om i varlden.Det ar allt fran naturkatastrofer som dodar massor och forstor folks allt till misshandlade, kidnappade, valdtagna eller mordade manniskor. Trots detta har vi mage att klaga pa lara liv! Sjalv ar jag inte helt nojd med min tillvaro, jag ar uttrakad pa jobbet och inte tjanar tillrackligt med pengar. Jag forsvarar mig sjalv med att jag faktsikt star mig sjalv narmast. Det ar mitt liv och jag stravar hela tiden efter att na framat, till det battre.

Jag vet att jag sagt det forr men vill saga det igen, satt dig ner och tank pa allt bra du har i livet. Skank en tanke at de som har det samre. Du kanske inte har det sa daligt trots allt?

Jag vill varmt rekommendera bade Gömda och Asyl! De ar intressanta, lattlasta och otroligt gripande. Bockerna beror ett viktigt amne da det finns manga kvinnor i liknande situationer och bockerna borde uppmarksammats an mer an vad de redan har.

xoxo

Fru Gårman

Laste i Svenska Dagbladet for nagon vecka sedan om Sveriges nya vagskylt, Fru Gårman. Jag skrattade lite och tankte "sa typsiskt Sverige". Har Sverige inget battre att lagga tid och pengar pa?

Jag tycker idén ar kul men tror inte den pa nagot satt gor landet mer jamnstallt. Och behover jag ens kommentera tjejens kjol/klanning, stora tuttar och den grasliga frisyern? Nej, personligen har jag kommit fram till att jag tycker det ar totalt bortkastade pengar!

xoxo


Hi Sushi London

Hi Sushi - Eat as much as you want!

For den som gillar Sushi ar det har stallet ett maste. Man far bestalla obegrensat av Salmon nigiri, Salmon rolls, Salmon sashimi, califonia rolls etc etc. Plus det far man bestalla max 8 sma varmratter. Vi tog; Miso soup, Edamame, friterade rakor, friterade blackfiskringar och Chicken teriaki och de var alla riktigt smaskiga. Det anda jag saknade var tonfisken som lyste med sin franvaro...

Kan varna for att om man lamnar kvar mat far man bota £5 per person sa det galler att inte bestalla in mer an man vill ha... vilket vi gjorde... Kan erkanna att vi, som nyborjare pa den har restaurangen, bestallde in tok for mycket och fick kravla oss hem i sang.

Adress: 40 Frith Street, W1D 5LN, i Soho. De har aven en restaurang i Camden som sags ska vara an finare...

Smaklig maltid

xoxo

10/10/2008

Mulberry-mani

Jag tror jag har gatt och blivit tokig! Har blivit som fralst i det brittiska kladmarket Mulberry. Framforallt ar det 2 vaskor och 2 halsdukar jag fastnat for men borde med tanke pa planboken inte kopa nagon av dem.


Jag hade en liten diskussion med pojkvannen ang vaskan. Han tyckte att det var bortslangda pengar och att pengarna istallet borde laggas pa nan liten resa eller fina middagar. Visst ar det bortslangda pengar att lagga 500pund pa en vaska men samtidigt, ska jag ata upp pengarna pa nagon fanig posh restaurang istallet? En ladervaska i bra kvaliet haller i ar, ar den da aven stilren sa blir den inte omordarn heller. Det ar inte som en fin klanning man anvander nan gang per ar eller en vinterjacka man har 3 manader om aret. En vaska har man med sig overallt, hela tiden. Varfor ska man da inte fa lagga pengar pa den sa man far en man verkligen tycker om? Dilemma!

Nedan ser ni vad jag fastnat for... och vissa kanske kan forsta varfor ;)
xoxo



















07/10/2008

Kärriar

Vad ar en karriar?

Ar det att man jobbar med precis det man vill jobba med? Eller handlar det om att trivas sa bra som mojligt pa sin arbetsplats? Att vaxa inom det man gor? Eller att fungera bra med sina kollegor? Eller, som jag tror de flesta tanker pa, att tjana sa mycket pengar som mojligt?

For mig betyder jobbet i sig tillsammans med kollegorna mycket mer an lonen. Men hog lon och bra kollegor skulle kunna fa mig att overse ett trakigt jobb med.... Sa lange tva-tre av dessa faktorer stammer in tror jag att jag skulle vara ganska nojd och jag tror att manga tjejer kan halla med mig. Men manga killar skulle istallet absolut saga att det ar pengarna som ar den viktigaste motivationsfaktorn i karriaren. Varfor ar da manga killar sa pangafixerade? Varken kollegorna eller jobbet i sig verkar ha nagon storre betydelse sa lange stora summor av pengar trillar in pa bankkontot.

En till fraga som jag staller mig da och da ar varfor vissa manniskor ar sa galet karriarsfixerade medan andra helt lugnt ar nojda bara de har ett jobb att ga till som ger en de pengar de behover? Jag onskar sa jag vore en av dem som inte brydde sig lika mycket, men tyvarr kan jag nog inte andra mig sjalv pa det planet. Jag har en tavlinginstinkt inom mig som gor att jag hela tiden stravar efter nya utmaningar nar de tidigare ar losta/uppnadda.

Jag har vid nagra fa tillfallen i min karriar blivit befodrad och det ar en underbar kansla. Inte bara att ar kanslan att foretaget ar nojda med en utan man far aven nya utmaningar och mojligheter framfor sig och forhoppningsvis aven mer pengar i planboken.

Hur mycket ska man offra for att fa en bra karriar da? Ska man flytta till en annan stad eller tom ett annat land man inte vill bo i bara for att man har chans till ett bra jobb? Sjalv sa flyttade jag till London for att vidga mina vingar men jag gjorde det ju sa klart frivilligt. Jag ville bort fran Sverige och testa nagot nytt och jag angrar inte en sekund att jag stack. Men nu kanns det svarare att flytta. Jag har mitt liv har nu; mina vanner, min pojkvan och min dans och tyvarr skulle nog inte ett jobb pa annan ort vara en tillracklig drivningskraft for att overge allt detta.

Nej, jag maste nog satta mig ner och verkligen tanka till. Vad ar det jag vill gora? Vad tycker jag om? Vad ar jag bra pa? Vart kan jag borja for att kunna utvecklas at det hall jag vill?

xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...