24/06/2008

Förvirrad

Kanner mig som ett pubertetsbarn som inte vet at vilket hall jag vill eller ska vaxa. Kanner mig forvirrad och osaker pa vem jag egentligen ar och vad jag egentligen vill.


Har star jag, mitt i den stora vackra staden London, Europas centrum som oppnar mojligheter manniskor fran jordens alla horn. Jag har en underbar pojkvan, ett bra jobb, fantastiska vanner och ett aktivt och roligt liv sa varfor klaga?


Jag har kommit fram till att jag ar en sokare! Jag klattrar pa en oandlig stege som aldrig verkar ta slut och soker hela tiden efter nagot battre an det jag redan har. Jag verkar aldrig bli helt nojd. Jag vet att det inom mig aven finns en raddsla for att inte kanna mig lycklig eller tillracklig, bade privat och pa ett proffessionallt plan.


Men sa undrar jag, ar detta bara jag eller kanner kanske alla dess starka individer jag umgas med dagligen samma sak? Ar alla, innerst inne lika forvirrade som mig? Folk kanske inte lika starka som de utger sig for att vara?

xoxo

12/06/2008

Sex and the city.... in the city

For 2 veckor sen hade sex and the city filmen officiell premiar har i London och hysterin var varre an varst!

Det borjade redan for en manad sedan nar SATC (Sex and the city) filmen hade world premier pa Leicester Squere och alla skadispelarna tillsammans med jordens alla nojesreportrar samt galna fans var pa plats. Dar efter har alla fanatisker trippat pa ta i vantan pa att filmen ska borja visas for oss “vanliga” och forra veckan var tiden antligen inne.

Jag och en kompis, som under varen sett alla SATC avsnitt tillammans hade bokat biljetter langt tillbaka och sen antligen var det dags. For forsta gangen i mitt liv gick jag pa bio uppkladd i finaste klanningen, hogsta klackarna och perfekta sminket for att tillsammans med en dros andra superuppkladda tjejer (samt en minoritet killar) flockas runt pa SATC-uppsmyckade Leicester square med cocktails i handerna. Innan filmen borjade var stamningen pa topp. Nar det borjade apploderade alla och det kandes som vi var pa nagon fin teater eller opera och inte nagon vanlig bio. Under filmen var det (som tur var) lugnt, alla skrattade och grat vi vid ett flertal tillfallen och jag haller med kritikerna att filmen val stod upp till forvantningarna. Efter bion var det inget snack om vad som gallde... Ett antal av de finaste klubbarna i stan hade SATC teman och cosmopolitan drinkar serverades mer an nagonsin. Vi alla levde oss in i serien/filmen for en kvall. VIlken helkvall!

Maste saga att detta var en av de mest patetiska filmogonblicken i mitt liv men samtidigt det roligaste!

Vad ar det da som far sa manga att bli sa hysteriska for en vanlig TV serie? Inte ar det val de otroligt snygga skadispelarna iaf? Visst ar de snygga och coola men vi lyckas nog identifier oss med dem just for att de anda ar “vanliga”. Trots alla killar som kommer och gar i deras liv har de sina liv pa den trygga sidan och det ar nog manga som garna skulle byta liv med dem! Tjejerna i serien har det mesta; supervanner som staller upp i vatt och tort; toppkarriarer ; obegransat med pengar(?); de perfekta kladerna med de coolaste skorna; ater den finaste maten och dricker de godaste drinkarna och nar en kille fosvinner star det alltid nya pa rad... Vem skulle inte vilja leva det livet? ;)

xoxo

Snåljopar

Det finns nog inget som gor mig sa irriterad och frustrerad som snala manniskor!


Ett av mina roligaste/varsta minnen med en snal kompis ar fran tiden jag bodde i Italien.

“En svensk tjej jag umgicks lite med kom och at hos mig och killarna jag bodde med sakerligen minst 1-2 ganger i veckan. Vi alla at och drack gott plus att min svenska kompis gottade sig i uppmarksamheten hon fick fran italienarena. Vi som bodde dar hemma turades om att kopa hem mat och vin och hade aldrig nagra problem med vem som skulle betala vad. Hon var var gast och vi bjod helhjartat pa bade det ena och det andra. Sen ar det hennes tur att bjuda hem mig och nagra andra svenskar pa middag. Jag tar med mig en flaska vin och glass till efterratt. Nar vi sedan atit upp och det ar dags att ga hem ber hon oss gaster att betala 2 euro var for pastan och gronsakerna vi atit. Jag blev helt paff och betalade men vannskapen rann efter den handelsen ut i sanden ganska fort...”


Pa den tiden var vi alla studenter sa ingen av oss var vidare rika men jag tycker fortfarande handelsen ar pinsam! Nu for tiden jobbar bade jag och de flesta av mina vanner. Sjalvfallet tjanar vi olika mycket i lon och alla valjer vi ju sjalva vad vi vill lagga vara pengar pa. Men fortfarande finns det folk kring mig som pa alla satt och vis forsoker komma undan att betala. De kan anvanda sig av olika metoder som att oplannerat komma forbi precis fore middagtid, komma tomhanta pa forfest (vet ju att alla andra har med sig massor) eller hanga kring min pojkvan o hans vanner nar de ar pa vag till baren. Min pojkvan och hans italienska vanner bjuder gladligen mig och mina tjejkomipsar pa drinkar, snacks, middagar m.m. Nagra av mina vanner forsoker iaf anda fa betala sin del eller gar till baren sjalva senare for att bjuda tillbaka pa nagon drink. Andra dock ler sina docksota leenden, tackar for drinken o springer ivag. Sa fort killarna narmar sig baren nasta gang ar de dar igen och ler lika sott tills de fatt vad de vill ha. Gosh vad det dar stor mig!

xox

11/06/2008

Lyssna

En annan bra anledning att ha en blogg ar att man kan “skriva av sig”. Jag menar, fa ur sig det som tynger an, diskutera det med sig sjalv (i brist pa annat) for att sedan forhoppningsvis slappa det och ga vidare.


Jag rakar ha en pojkvan som ar jordens samta pa att lyssna. Forsoker jag beratta nagot sa anbryter han mig mitt i en mening och foreslar vad vi ska ata till middag eller vad vi skulle kunna hitta pa senare pa kvallen.


Jag tror att jag har ett nastan overdriver behov av att prata. Alskar att komma hem trott efter jobb och traning och vid middagsbordet beratta onodiga saker som vem som spilde ut kaffet imorse, vem som brakade med vem, vad chefen sa som gjorde mig sa arg och vad vi gjorde pa danslektionen. Kan pa satt och vis forsta att det ar ganska trakigt att lyssna pa sant “karringsnack” (som en kompis sa fint kallar det) men samtidigt, om det far mig att ma battre, ska det da vara sa svart att offra 10 minuter at att lyssna pa det? Han behover ju inte mer an hmm’a till svar egentligen.
Sen finns ju vannerna! De otroligt viktiga vannerna som jag vet att jag alltid kan vanda mig till men som jag egentligen inte vill besvara med mina sma problem. Hur som helst har jag kommit pa mig sjalv att jag pratar om olika saker med olika vanner. Nagon av mina vanner ar mer insatt i min jobbsituation och kan komma med rad o tips. Nagon annan vet i stort satt allt om mig o pojkvannen och jag kan alltid vanda mig till henne om nagot irriterar mig eller om jag kanner mig forvirrad (hander ganska ofta). Sen har jag mina gamla vanner borta i Sverige som jag kant i over 20ar. Dessa underbara vanner som dessvarre de senaste aren, nar jag bott utomlands, inte blivit superinsatta i mitt vardagsliv men dagen det upstar problem pa riktigt ar det dem jag vander mig till da jag vet att de alltid finns dar for att lyssna och ge rad.


Ps. sorry for stavfel, gramatikfel och felskrivningar. Har dessvarre varken svenska bokstaver eller svenskt rattstavningsprogram pa mina datorer.

xox

Intro

Introduktion av mig sjalv.


27 arig tjej fran Stockholm, numera bosatt i centrala London. Jag jobbar inom finans for ett online spelforetag strax utanfor London. Jag har lyckan att ha valdigt manga goda vanner, tyvarr utspridda over halva varlden och har aven en liten pojkvan sedan bara nagra manader tillbaka. For tillfallet ar jag valdigt nojd med mitt liv men det vet vi alla hur det kan andras over en natt.


Tycker om att skriva men har, i jamforelse med manga andra, aldrig varit vidare bra pa att uttrycka mig. Bestamde mig for att borja blogga just for att jag bara vill skriva for skrivandets skull. Kommer skriva pa svenska for att halla mitt modersmal vid liv trots att det nastan aldrig anvands langre, dock har jag inga sanna dar bokstaver med prickar pa toppen.


Bloggen kommer mestadels ta upp (for mig) aktuella amnen kring mina egna intressen som te x mode, resor, nojesliv, traning, halsa och fotboll. Garanterat kommer jag namna aktuella nyhetshandelser och aven vad skriva av mig nar problem uppstar kring vanner, killar och karlek.


Dags att borja....

xox

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...